EON

eon energy

Eon AG is een Duitse Energie Leverancier die opgericht werd in 2000 . Het duitse VEBA en Viag fuseerden op 16 juni 2000 en daaruit ontstond Eon. Eon opereert in Duitsland, Engeland, Italie , Nederland , Scandinavie , Spanje. In Nederland is Eon begonnen in 2000 toen zij het bedrijf EZH  Electriciteitsbedrijf Zuid-Holland overnamen. De naam werd toen Eon Benelux.

Eon heeft 6 gascentrales in Delft , twee in Rotterdam, Capelle a/d ijssel , Leiden , Den Haag .Tevens hebben ze een kolencentrale aan de Maasvlakte.  In 2005 nam Eon NRE Energie en Q-Energy over het Eindhovense bedrijf had toen 275.000 klanten in zijn bestand. Eon vergrootte hiermee zijn marktaandeel aanzienlijk.

Eon heeft circa 80.000 medewerkers waarvan er 900 medewerkers bij Eon Benelux werkzaam zijn. Het hoofdkantoor van Eon bevind zich in Eindhoven. Vanaf mei 2012 is Eon overgestapt op het leveren van groene stroom aan haar klanten. Hiermee richt Eon zich op duurzamere en efficientere stroomvoorziening zonder dat de klant daar meer voor hoeft te betalen.

Adres gegevens

  • EON Benelux
  • Doctor Holtroplaan 2
  • 5652 XR Eindhoven
  • telefoon: 0800 – 0301
  • www.eon.nl
EON
41 beoordelingen 6.3 gemiddeld

1 gedachte over “EON

  1. mijn reactie betrefd de jaar af rekening van wie nu het meeste en goed koopste is voor de ouderen aow er .Geef eens een eerlijk antwoordt ,en op menselijke ,wel zo niet op zakelijk gebied.!ik moet aan komende jaren die ik er nog ben op de kleintjes letten Nu ik schulden vrij ben ,!

Een reactie plaatsen

tien − 1 =