FENOR

FENOR energieWilt u graag klant worden bij FENOR? Dan wilt u zich vast eerst inlezen over deze energieleverancier. De relatief jonge energieaanbieder biedt regelmatig scherpe acties. Via onze handige energievergelijker kunt u direct de actuele tarieven van deze maatschappij bekijken.

Fenor energie informatie

Over FENOR

FENOR is een relatief nieuwe speler op de energiemarkt. Het bedrijf werd opgericht in 2012 door een aantal experts die al jarenlang actief zijn op het gebied van energie. Dit nieuwe bedrijf vond dat er iets ontbrak op de huidige energiemarkt, namelijk een écht goede dienstverlening op de energiemarkt. Om de reden is het bedrijf opgericht. De onderneming claimt uw persoonlijke partner te zijn. Naar eigen zeggen handhaven zij korte lijnen tussen de klant en henzelf.

Actuele tarieven van FENOR

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van FENOR? Dan kunt u gemakkelijk onze energievergelijker raadplegen. Middels deze handige energietool kunt u direct de actuele tarieven bekijken. Tevens kunt u bekijken of het bedrijf momenteel ook welkomstkortingen en aanbiedingen biedt.

Het energiebedrijf biedt verschillende energiecontracten aan. Een daarvan is het modelcontract, wat standaard wordt aangeboden door alle energieleveranciers. Het is een contract voor onbepaalde duur, waarbij de energietarieven kunnen worden gewijzigd gedurende de looptijd van het contract. In de regel gebeurt dat halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. Uiteraard wordt u daarvan op de hoogte gesteld door de energiemaatschappij.

Bekijk hieronder direct de actuele tarieven van deze energieleverancier:

Welkomstaanbiedingen en kortingen via FENOR

Bent u benieuwd naar eventuele kortingen via FENOR? Dan kunt u de bovenstaande vergelijkingstool raadplegen. Vul hierbij uw postcode, huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de rekentool gemakkelijk berekenen welke aanbiedingen op u van toepassing zijn. Als u alleen wilt filteren op FENOR, kunt u dat aangeven bij aanbieders. Als u alle energieleveranciers vergelijken wilt, hoeft u niets te selecteren. Alle gegevens die u invoert in de vergelijkingstabel, worden veilig verstuurd via een beveiligde verbinding. De gegevens worden alleen voor de vergelijkingstool gebruikt en worden verder niet opgeslagen in ons systeem. Uw gegevens zijn dus altijd veilig.

Groene energie

De energie die het bedrijf levert is opgewekt uit windenergie. Iets minder dan de helft van de totale energieproductie wordt in Nederland opgewekt. Het overige gedeelte wordt opgewekt in andere Europese landen.

Grijze energie

Het bedrijf levert uitsluitend windenergie. Dat betekent dat u ook niet de mogelijkheid heeft om grijze energie af te nemen bij deze aanbieder.

Normaal- en daltarief

Het normaaltarief geldt gedurende doordeweeks dagen van 07.00 tot 23.00 uur (in Limburg en Noord-Brabant tot 21.00 uur). In de overige uren en tijdens weekenden en feestdagen betaalt u het daltarief. Tijdens deze momenten kunt u voordeliger energie afnemen via uw energiemaatschappij.

De slimme meter

Voor 2020 moeten alle Nederlandse huishoudens zijn voorzien van een slimme meter. Deze digitale meter wordt gratis bij u thuis geïnstalleerd door uw netbeheerder. Indien u voorrang wilt op het plaatsen van deze meter, kunt u dat aanvragen via uw netbeheerder. Daar zijn wel kosten aan verbonden: 72,60 euro.

Terugleveringsregeling via zonnepanelen

Het daadwerkelijke verbruik wordt verrekend met de stroom dat u zelf opwekt. Dat wordt niet apart gespecifieerd op uw energierekening. Levert u meer stroom dan dat u zelf afneemt? Dan kunt u gebruikmaken van de terugleveringsregeling. FENOR keert 70 procent van het leveringstarief uit als vergoeding.

Slimme thermostaat

Deze energieleverancier biedt klanten geen eigen slimme thermostaat aan. Wel kunt u een universele thermostaat kopen via Coolblue. Met behulp van een slimme thermostaat kunt u gemakkelijk geld besparen op uw maandelijkse lasten. Een universele slimme thermostaat kunt u bovendien meenemen naar iedere energieleverancier.

Betaalmethoden

U betaalt maandelijks een vast bedrag aan de energieleverancier. Dit is op basis van een inschatting van uw energieverbruik. Aan het einde van het jaar wordt het energieverbruik daadwerkelijk berekend. U zult dan mogelijk moeten bijbetalen of u krijgt geld terug. U kunt de betalingen verrichten middels automatische incasso of middels overschrijving. Via MijnFENOR kunt u uw betaalinstellingen gemakkelijk aanpassen.

Meterstanden doorgeven bij FENOR

Indien u niet beschikt over een slimme meter, zult u uw meterstanden zelf moeten doorgeven. FENOR adviseert haar klanten om de meterstanden periodiek door te geven (zoals bijvoorbeeld iedere eerste van de maand). Dat is echter niet verplicht. Wel krijgt u op die manier een beter inzicht in uw kosten. De meterstanden doorgeven kan gemakkelijk via de MijnFENOR-omgeving op de website van deze energieleverancier.

Heeft u wel een slimme meter? Dan worden de meterstanden automatisch doorgegeven aan de energieleverancier. U hoeft daar niets voor te doen.

Contract bij FENOR opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij FENOR opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van deze energieleverancier. Indien u overstapt naar een andere energieleverancier, hoeft u uw contract niet zelf op te zeggen. Dat doet de nieuwe energieleverancier voor u. Dat is onderdeel van de gratis overstapservice.

Opzegtermijn

FENOR heeft een standaard opzegtermijn van 30 dagen voor energiecontracten. Dat geldt voor contracten voor onbepaalde looptijd of voor contracten waarvan de contractduur nog loopt. Ook hier loopt het contact pas na 30 dagen af. De meeste contracten kunnen niet tussendoor worden opgezegd. U betaalt daarvoor dan vaak een overstapboete.

Overstappen met boete naar FENOR?

FENOR neemt onder geen omstandigheden uw overstapboete over. Om die reden is het dan ook belangrijk om pas over te stappen op het moment dat u een contract heeft voor onbepaalde duur.

Wilt u weten welke energieleveranciers de overstapboete wel vergoeden? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe werkt overstappen?

Wilt u graag overstappen naar deze energiemaatschappij? Dan kunt u gemakkelijk energie vergelijken met behulp van onze energietool. Vul bij voorkeur altijd uw postcode en huisnummer in. Op basis daarvan kan de vergelijkingstool bekijken of deze energieleverancier ook levert in uw regio. Vul bij voorkeur ook uw verbruik in. Op basis daarvan kan de vergelijkingstool aangeven wat de geschatte kosten op jaarbasis zijn. Indien u uw verbruik niet weet, kunt u dat gemakkelijk aangeven in de vergelijkingstool. Op basis van uw gezinsgrootte wordt er dan een goede schatting gemaakt. Tot slot heeft u nog de mogelijkheid om te filteren op duurzaamheid, type tarief en contractperiode.

Als u het juiste product hebt gevonden, kunt u gemakkelijk klikken op ‘aanvragen’. Dan hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te voeren. Als u de bevestiging van FENOR ontvangt, heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Vervolgens gaat uw maand opzegtermijn bij uw oude energieleverancier in en profiteert u van de gratis overstapservice.

Gratis overstapservice

De gratis overstapservice is ontzettend handig. Daarmee kunt u namelijk erg gemakkelijk overstappen. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet uw oude energiecontract op te zeggen bij uw huidige energiemaatschappij. Dat wordt u gedaan. Zo weet u tevens zeker dat u nooit dubbel voor de energierekening betaalt en bent u ervan verzekerd dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten tijdens de overstap.

Beide energieleveranciers, zowel uw oude als uw nieuwe maatschappij, zullen nog vragen naar de meterstanden. Dat hebben zij nodig voor de eindafrekening en voor de vaststelling van de termijnbedragen. De twee energieleveranciers bekijken wanneer het huidige contract afloopt en wanneer het nieuwe contract ingaat. Uiteraard wordt u daarvan op de hoogte gesteld.

Waarborgsom voor risicoklanten

FENOR zal nieuwe klanten toetsen met behulp van een kredietwaardigheidscheck. Op basis daarvan betaalt u ook mogelijk een waarborgsom. Dat is echter alleen het geval indien u wordt aangemerkt als risicoklant. Dat bent u niet zomaar, maar alleen als u bijvoorbeeld eerder moeite had met het op tijd betalen van uw rekeningen.

Wilt u meer weten over energieleveranciers zonder waarborgsom? Daarvoor hebben we een aparte pagina. Hier kunt u de verschillende energiemaatschappijen met elkaar vergelijken op basis van waarborgsommen.

Hoe kan ik FENOR bereiken?

U kunt deze energiemaatschappij op twee manieren bereiken: via telefonisch contact of via de e-mail. Doordeweeks kunt u het bedrijf bereiken van 08.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur. Op vrijdagen stopt het bedrijf er een uurtje eerder mee: u kunt hen dan bereiken tot 16.00 uur. Op feestdagen en in de weekenden kunt u het bedrijf niet telefonisch contacteren.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te mailen met het bedrijf. U kunt rechtstreeks mailen naar klantenservice@fenor.nl of u kunt u gebruikmaken van het contactformulier op de website van het bedrijf. Via dit contactformulier kunt u echter maximaal 150 tekens gebruiken. Om die reden is het handiger om rechtstreeks te mailen naar het bedrijf via het e-mailadres.

De contactgegevens van FENOR zijn als volgt:

Fenor bv
Adres:
Mercurius 6, 8448 GX Heerenveen
Postadres:
Postbus 325, 8440 AG Heerenveen
Telefoonnummer:
085 – 77 33 120
Faxnummer:
085 – 77 33 121
E-mailadres:
klantenservice@fenor.nl
KvK-nummer:
53 95 68 26
Btw-nummer:
NL 8510.89.513 B01

Vragen of hulp nodig?

Zijn er nog onduidelijkheden over deze energiemaatschappij? Of heeft u nog vragen met betrekking tot onze dienstverlening of website? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Uiteraard horen we graag van u.

Vergelijk Fenor Energie met andere energieleveranciers

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze energieleverancier te beoordelen! Laat ook uw stem achter!

Plaats een reactie