NLE opzeggen

Wilt u graag uw energiecontract bij energieleverancier NLE opzeggen (eerder bekend als Nederlandse Energie Maatschappij)? Dan zijn er verscheidene mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Wilt u overstappen van energieleverancier? Dan hoeft u uw huidige contract niet zelf op te zeggen, want dan wordt dit namelijk voor u gedaan middels de overstapservice. Betreft het echter een verhuizing naar het buitenland of betrekt u een huurwoning waar stroom en gas al inbegrepen is? Dan is uw contract bij NLE opzeggen wel noodzakelijk. Hiervoor kunt u een opzegbrief energieleverancier schrijven. Op deze pagina vertellen wij over de verschillende mogelijkheden.

NLE opzeggen en overstappen naar een nieuwe aanbieder

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij en wilt u daarom NLE opzeggen? Dan hoeft u uw huidige contract zelf niet op te zeggen, want dit gebeurt namelijk middels de gratis overstapservice. Hierbij weet u zeker dat u nooit zonder stroom en gas komt te zitten en bovendien betaalt u geen dubbele kosten. NLE opzeggen is dus niet nodig bij een overstap! U kunt hier energie vergelijken op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Zo eenvoudig werkt het.

NLE opzeggen en géén nieuw contract aanvragen

Wilt u graag NLE opzeggen en vervolgens geen nieuw energiecontract aanvragen? Dan is het belangrijk dat u uw contract opzegt. Hiervoor kunt u simpelweg contact opnemen met de klantenservice van NLE. Er zijn verschillende manieren: u kunt uw contract telefonisch opzeggen, maar ook per mail. Het is belangrijk dat u een bevestiging vraagt van NLE. Let op: als u uw contract vroegtijdig beëindigt, worden de overige maandbedragen in rekening gebracht. Het is dus raadzaam om pas op te zeggen wanneer u beschikt over een energiecontract met onbepaalde looptijd. Dat zal echter niet altijd haalbaar zijn in het geval van bijvoorbeeld een verhuizing.

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier?

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe energieleverancier? U kunt hier uw energiekosten berekenen voor de beste deal. Hierbij is het belangrijk dat u uw postcode + huisnummer en energieverbruik invoert voor de beste deal. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan. Uw huidige contract bij NLE opzeggen is in dit geval niet nodig, omdat u geniet van de gratis overstapservice energie. Wel zo gemakkelijk.

Gaat u verhuizen?

Gaat u echter verhuizen en wilt u om die reden uw contract bij NLE opzeggen? Dan hoeft dat niet per se. Als u ook op nieuwe woonadres namelijk weer energie wilt ontvangen, kunt u uw huidige contract namelijk meeverhuizen naar het nieuwe adres. U zult daarvoor uw meterstanden moeten doorgeven van zowel uw oude als nieuwe woning. NLE kan in dat geval gewoon ook blijven leveren op uw nieuwe woonadres.

Echter kan dit ook een goed moment zijn om een energievergelijking te maken. Immers zijn er talloze energieleveranciers waar u uit kunt kiezen en misschien is er eentje die een betere deal biedt. Beschikt u inmiddels toch over een energiecontract met onbepaalde looptijd? Dan kunt u energie vergelijken (geheel vrijblijvend). Nieuwe klanten kunnen namelijk profiteren van diverse energie aanbiedingen, waarmee een overstap vrijwel altijd gunstig is.

Kosten NLE opzeggen

Wilt u graag uw huidige contract bij NLE opzeggen? Dan hoeven daar geen kosten aan verbonden te zijn. Indien u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd, kunt u direct overstappen van aanbieder. Beschikt u echter een contract met bepaalde looptijd? Dan zal NLE u een overstapboete in rekening brengen. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft een boeteplafond ingesteld voor de resterende maanden. Sommige energieleveranciers nemen de overstapboete over, maar dat is niet altijd zo. Bekijk hiervoor ook ons handige artikel: welke leveranciers vergoeden de overstapboete? Maak bij voorkeur de overstap wanneer u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Daarmee voorkomt u onnodige kosten.

1 gedachte over “NLE opzeggen”

Plaats een reactie