Nuon opzeggen

Wilt u graag uw energiecontract bij Nuon opzeggen? Dan zijn er meerdere opzegmogelijkheden. Als u wilt overstappen van energieleverancier, is het gelukkig niet nodig om uw energiecontract op te zeggen. Dat wordt namelijk voor u gedaan middels de gratis overstapservice energie. Betreft het een verhuizing en wilt u om die reden uw contract opzeggen? Dan is opzeggen vaak wel nodig. Op deze pagina vertellen wij hoe u uw contract bij Nuon opzeggen kunt en welke mogelijkheid het beste voor u is.

Nuon opzeggen en overstappen

Wilt u graag uw contract bij Nuon opzeggen en overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Dan is opzeggen gelukkig niet nodig, want dit wordt namelijk gedaan voor uw nieuwe energiemaatschappij. Via onze website geniet u namelijk een overstapservice. Dat houdt in dat u uw contract niet zelf hoeft op te zeggen. Bovendien bent u ervan verzekerd dat u geen dubbele kosten betaalt en ook niet zonder stroom en gas komt te zitten. Dat is pas echt vlekkeloos overstappen. Via onze energievergelijker kunt u nagaan welke aanbieder momenteel het goedkoopste is. De goedkoopste energieleverancier staat, op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik, altijd bovenaan.

Nuon opzeggen en geen nieuw energiecontract aanvragen

Wilt u echter uw contract bij Nuon opzeggen en geen nieuw energiecontract aanvragen, bijvoorbeeld omdat u verhuist naar het buitenland? Dan zult u uw contract dus wel zelf moeten opzeggen. Opzeggen kan op meerdere manieren. Zo kunt u telefonisch contact opnemen met de energieleverancier via het nummer 088 363 79 90. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om een opzegbrief energieleverancier te schrijven. Telefonisch contact behoeft voor Nuon de voorkeur, maar uiteraard kunt u zelf uw keuze hierin maken. Vraag echter wel altijd om een bevestiging. U ontvangt een eindafrekening van Nuon als u uw contract definitief opzegt. Indien u nog een aantal resterende maanden had in de looptijd van uw energiecontract, betaalt u mogelijk een boete voor contractbreuk. In MijnNuon kunt u uw huidige contract bekijken.

Overstappen?

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan kunt u hier uw energiekosten berekenen voor de beste energiedeal. Hierbij is het belangrijk dat u uw postcode + huisnummer en energieverbruik invoert voor een kraakheldere berekening. De goedkoopste energiemaatschappij staat, op basis van uw ingevulde data, bovenaan. Uw huidige contract bij Nuon opzeggen is in dit geval niet nodig, omdat u geniet van de gratis overstapservice energie.

Betreft het een verhuizing?

Betreft het een verhuizing en wilt u om die reden uw contract bij Nuon opzeggen? Ook dit is niet altijd nodig. Wilt u op uw nieuwe woonadres namelijk ook gewoon weer energie ontvangen? Dan kunt u uw contract als het ware meeverhuizen. U zult hiervoor uw meterstanden moeten doorgeven op zowel uw oude als uw nieuwe adres. Nuon kan in dat geval dus gewoon blijven leveren in uw nieuwe woning.

Toch kan dit ook een goed moment zijn om een energievergelijking te maken. Immers moet u nu toch al een wijziging doorgeven, dus waarom dan niet direct een overstap maken? Wellicht is er een andere aanbieder met een betere deal. Energie vergelijken via onze website is altijd vrijblijvend en onafhankelijk. Profiteer vandaag nog van onze energie aanbiedingen.

Kosten Nuon opzeggen

Uw contract bij Nuon opzeggen hoeft geen kosten met zich mee te brengen. Beschikt u over een contract met onbepaalde looptijd? Dan kunt u uw energiecontract eenvoudig en snel opzeggen. Heeft u echter nog een contract met bepaalde looptijd? Dan kunnen er wel kosten in rekening worden gebracht. Nuon zal namelijk een overstapboete voor de resterende maanden in rekening brengen. Gelukkig is hier wel een boeteplafond voor, wat inhoudt dat de boetes nooit hoger mogen zijn dan een X-bedrag per looptijd. Dit is vastgesteld door de ACM (Autoriteit Consument & Markt). In sommige gevallen worden overstapboetes vergoedt door nieuwe energieleveranciers. Lees: welke leveranciers vergoeden de overstapboete? Maak bij voorkeur alleen de overstap wanneer u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Daarmee voorkomt u boetes en daarmee voorkomt u dus ook onnodige kosten.

Reviews

Gemiddelde score / 5. Aantal stemmen:

Volg ons op sociale media!

Geef feedback over dit bericht

Plaats een reactie