Sepa Green

Sepa Green tarievenSepa Green is een Nederlandse energiemaatschappij. Wilt u graag meer weten over deze energieleverancier? Dan kunt u zich op deze pagina inlezen over deze leverancier. Hier vindt u informatie over: tarieven, duurzaamheid, contactgegevens en meer. U kunt eventueel ook direct overstappen via onze vergelijkingstool.

SEPA Green informatie

Over Sepa Green

Sepa Green is een Nederlandse energiemaatschappij, welke energie levert uit duurzame energiebronnen. Zo levert het bedrijf energie uit wind, zon en biomassa. Minimaal 20 procent van de opgewekte energie komt uit Nederland. Een groot gedeelte komt daarmee ook uit andere Europese landen. Door middel van een groencertificaat kan het bedrijf dit ook aantonen. Uit het stroometiket van het bedrijf blijkt echter wel dat een groot gedeelte nog wordt opgewekt middels kolencentrales. Het bedrijf is daarmee nog niet volledig duurzaam, zoals de website van het bedrijf wel doet ogen.

Actuele tarieven

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van Sepa Green? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. Het bedrijf levert zowel aan consumenten als aan zakelijke klanten. Het is altijd raadzaam om uw postcode + huisnummer en verbruik in te voeren. Deze kunt u links bovenin de vergelijkingstool invoeren. Op basis van deze gegevens kan de rekentool berekenen of Sepa Green ook levert op uw woonadres. Ook kunnen de jaarlijkse kosten berekend worden op basis van uw woonadres. Standaard worden er namelijk gemiddelde tarieven getoond.

Bij Sepa Green heeft u keuze uit twee verschillende contracten: stroom en/of gast vast of stroom en/of gas variabel. Indien u kiest voor een vast contract, staat uw contract voor een bepaalde looptijd vast. U betaalt bij dit type contract ook een vast energietarief. Indien u kiest voor het variabele contract, kiest u voor een contract met onbepaalde looptijd. U kunt dat contract op ieder willekeurig moment weer opzeggen. De energietarieven veranderen halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli.

Via de onderstaande vergelijkingstool kunt u direct alle energieleveranciers met elkaar vergelijken:

Duurzaamheid

Sepa Green is nog niet een volledig duurzame energieleverancier. Naar eigen zeggen is nog niet mogelijk om iedereen te voorzien van hernieuwbare energie. Daar is te weinig capaciteit voor. Een groot gedeelte van de energie wordt om die reden ook opgewekt middels kolencentrales. 25 procent van de totale energiebehoefte wordt opgewekt middels biomassa. Het overgrote gedeelte is daarentegen grijze energie. Dat maakt Sepa Green nog geen duurzame energieleverancier.

Normaal- en daltarief

Beschikt u thuis over een dubbele meter? Dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor het dubbeltarief. Dat wil zeggen dat er gewerkt wordt met twee tarieven: een normaal- en daltarief. Gedurende het daltarief betaalt u een lager bedrag per kWh stroom. Als u vooral uw wasjes draait gedurende de weekenden, tijdens feestdagen of op doordeweekse dagen na 23.00 uur, kan het verstandig zijn om te kiezen voor het dubbeltarief. Gebruikt u daarentegen juist overdag energie? Dan kunt u kiezen voor het enkeltarief.

De verschillen tussen het normaal- en daltarief zijn niet meer zo groot als tien jaar geleden. Als u nu wilt besparen op uw energielasten, kunt u daarom beter kiezen voor andere energiebesparende maatregelen. Zo kunt u onder andere zorgen voor goede isolatie in uw woning. Ook slimme apparatuur of energiezuinige apparaten zijn gewenst voor een lagere energierekening.

Slimme meter

De analoge meter wordt vervangen door de slimme meter. Dit is een handig digitaal apparaatje, waarmee de energieleverancier de mogelijkheid heeft om de meterstanden op afstand uit te lezen. Dat scheelt u weer werk, want u hoeft namelijk niet meer uw meterstanden door te geven. Daarnaast ontvangt u een (twee)maandelijks rapport met hierin uw energieverbruik. Op basis daarvan houdt u een beter inzicht op uw energierekening. U komt dan niet voor verrassingen te staan tijdens uw jaar- of eindafrekening.

U ontvangt vanzelf bericht van uw netbeheerder, wanneer uw huishouden een slimme meter krijgt. Wilt u niet wachten op bericht van uw netbeheerder? Dan kunt u optioneel ook voorrang aanvragen. Wel dient u dan te betalen voor de plaatsing van de meter. De kosten bedragen 72,60 euro. Als u gewoon wacht totdat u bericht krijgt, wordt de meter gratis geplaatst.

Salderingsregeling

Heeft u thuis zonnepanelen? Dat is natuurlijk ontzettend fijn, want daarmee kunt u uw eigen energie opwekken. Daarmee heeft u ook gegarandeerd een lagere energierekening. Sepa Green vergoedt het afgesproken leveringstarief aan u. De terugleververgoeding geldt voor maximaal 5.000 kWh per jaar. Levert u meer terug aan deze energieleverancier? Dan krijgt u vanaf 5.000 kWh stroom 75 procent van het leveringstarief uitgekeerd. De energiebelasting wordt niet uitgekeerd.

Verwacht u veel terug te leveren aan deze energieleverancier? Dan kunt u ook een contract op maat krijgen via deze energieleverancier.

Slimme thermostaat

Helaas heeft Sepa Green geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel staat het u vrij om een universeel model te kopen. Deze kunt u kopen via de webshop van Coolblue. Deze kunt u vervolgens (laten) aansluiten in uw huis. Met behulp van het slimme apparaatje kunt u onder andere energiebesparende programma’s instellen. Niet alleen handig, maar ook nog eens goed voor de portemonnee.

Betaalmethoden

Standaard hanteert het bedrijf automatische incasso als betaalmethode. Echter kunt u ook voor een andere betaalwijze kiezen. U kunt bij aanmelding zelf aangeven welke betaalmethode uw voorkeur heeft.

Meterstanden doorgeven bij Sepa Green

Heeft u bericht ontvangen van Sepa Green over het doorgeven van de meterstanden? Dan kunt u uw meterstanden doorgeven via de officiële website van het bedrijf. Dit hoeft alleen als u daartoe naar gevraagd wordt door de energiemaatschappij.

Beschikt u over een slimme meter? Dan kan Sepa Green de meterstanden op afstand uitlezen. In dat geval ontvangt u in principe geen bericht. Is dat wel het geval? Dan kan het voorkomen dat een technische storing is. Ook kan het zijn dat u geen toestemming hebt gegeven voor het uitlezen van de meterstanden op afstand.

Uw contract bij Sepa Green opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij Sepa Green opzeggen? Dat kan ontzettend gemakkelijk door contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf. Houd wel rekening met een opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Ook is het belangrijk om naar uw huidige contract te kijken. Beschikt u momenteel over een contract met onbepaalde looptijd? Dan kunt u uw contract opzeggen, zonder een overstapboete te ontvangen.

Stapt u over naar een nieuwe energieleverancier? Dan hoeft u uw contract zelf niet op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier zal dit namelijk voor u doen.

Overstappen met boete?

Heeft u een boete ontvangen van uw voormalige energieleverancier? Dan moet u er rekening mee houden dat u deze boete zelf moet betalen. De website van het bedrijf geeft hier namelijk geen uitsluitsel over.

Bent u benieuwd naar de energieleveranciers die overstapboete wel overnemen? Dan kunt u ons overzicht raadplegen.

Hoe kan ik overstappen naar Sepa Green?

Wilt u graag overstappen naar Sepa Green? Dan kunt u onze vergelijkingstool raadplegen. Hier staan ook de energiepakketten van Sepa Green in genoteerd. Vul bij voorkeur uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de rekentool berekenen wat de jaarlijkse kosten zijn. Wilt u alleen contracten van Sepa Green vergelijken? Filter deze aanbieder dan via de beschikbare filters.

Via de filters kunt u ook nog filteren op andere zaken. Hierbij kunt u denken aan duurzaamheid, type contract of contractperiode. Kies bij voorkeur voor een contract met een looptijd van een jaar. U profiteert doorgaans dan het meeste van de welkomstkorting. Bovendien kunt u na een jaar weer profiteren van een welkomstkorting via een andere aanbieder.

Heeft u een geschikt energiecontract gevonden? Dan kunt u klikken op de oranje knop. Vervolgens kunt u uw gegevens invoeren. Daarvan ontvangt u een bevestiging van de door u uitgekozen energieleverancier.

14 dagen bedenktermijn

Heeft u uw contract aangevraagd? Dan heeft u, vanaf het moment dat u de bevestiging ontvangt, standaard nog 14 dagen bedenktermijn. Binnen deze periode kunt u uw aangevraagde contract nog kosteloos annuleren.

Handige en gratis overstapservice

Zijn de 14 dagen bedenktermijn reeds verstreken? Dan begint het overstappen. Vaak moet u nog rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Binnen deze periode zullen er nog een aantal zaken geregeld moeten worden. Gelukkig hoeft u zelf maar weinig te doen en zijn het vooral de energieleveranciers die het een en ander moeten doen. Uw nieuwe energieleverancier zegt uw oude contract op. Beide energieleveranciers overleggen met elkaar wanneer het ene contract afloopt en wanneer het nieuwe contract ingaat. Zo weet u zeker dat u nooit tegen dubbele kosten aanloopt. Ook komt u zodoende nooit zonder gas en stroom te zitten.

Beide energieleveranciers zullen nog vragen naar de meterstanden. Deze dient u door te geven voor de eindafrekening (oude energieleverancier) en de vaststelling van de termijnbedragen (nieuwe leverancier). Indien u over een slimme meter beschikt, hoeft u de meterstanden niet door te geven. Dat kan namelijk op afstand worden uitgelezen door de energiemaatschappij.

Waarborgsom voor risicoklanten

Sepa Green zal iedere nieuwe klant laten controleren door een externe partij. Dit noemt men de kredietwaardigheidscheck en aan de hand van deze check wordt gekeken of u uw maandelijkse bedragen kunt voldoen. Komt u negatief uit deze test? Dan kan het bedrijf u vragen naar een waarborgsom. De hoogte van dit bedrag is niet omschreven in de algemene voorwaarden.

Hoe kan ik Sepa Green contacteren?

Wilt u graag contact opnemen met Sepa Green? Dat kan op meerdere manieren. Zo kunt u onder andere bellen met het nummer 088 0124 800 (lokaal tarief). Op werkdagen is het bedrijf bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Daarnaast kunt u ook op ieder moment van de dag een mail sturen naar info@sepagreen.nl.

De contactgegevens van Sepa Green zijn als volgt:

SEPA Green Energy bv
Vestigingsadres
: M.H. Tromplaan 55, 7513 AB Enschede
Telefoonnummer: 088 – 0124 800 (lokaal tarief, werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur)
Fax: 088 – 0124 899
E-mailadres: info@sepagreen.nl
KvK-nummer: 51 11 29 90
Btw-nummer: NL 851168590B01
Bankrekeningnummer: NL12INGB0677975872

De algemene voorwaarden van het bedrijf kunt u terugvinden op de officiële website van deze energieleverancier.

Contact met ons opnemen?

Wilt u graag contact opnemen met onze redactie? Dat kan op ieder moment van de dag via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij van 09.00 tot 17.00 uur aanwezig en op die momenten helpen wij u graag met al uw vragen. Schrik er ook niet van als we reageren buiten deze kantoortijden. Stuur uw vragen en/of opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, want dan kunnen we u zo goed mogelijk helpen.

Vergelijk SEPA Green Energy met andere energieleveranciers

Wilt u graag deze energieleverancier beoordelen? Deel uw stem dan met andere middels een sterrenbeoordeling.

Plaats een reactie