Vastelastenbond verhuizen

vastelastenbond verhuizenGaat u verhuizen naar een nieuwe woning en wilt u uw energiecontract meeverhuizen? Dan is dat geen probleem. U kunt overigens ook uw andere contracten van de Vastelastenbond verhuizen naar uw nieuwe woonadres. Hierbij kunt u onder andere denken aan internet, tv en bellen en een opstal- en inboedelverzekering. Betreft het uw energiecontract? Dan leest u meer informatie op deze pagina.

Controleer uw huidige energiecontract

Of u uw energiecontract kunt meeverhuizen naar uw nieuwe woonadres is afhankelijk van uw huidige energiecontract. Wel is het belangrijk dat u nagaat tot wanneer uw huidige energiecontract doorloopt. Beschikt u over een contract met bepaalde looptijd? Dan is het raadzaam om het contract via de Vastelastenbond te verhuizen naar uw nieuwe woonadres. Beschikt u daarentegen over een contract met onbepaalde looptijd? Dan kunt u ook overstappen van energieleverancier en uw oude energiecontract opzeggen.

Hoe kan ik overstappen?

Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Dan kunt u hier energie vergelijken en overstappen. Op basis van uw nieuwe postcode + huisnummer en het energieverbruik kunt u gemakkelijk en snel berekenen welke deal het beste bij u past. Uiteraard kunt u ook aan de huidige bewoners vragen wat zij verbruiken in de woning. Daarmee krijgt u een goed inzicht in het verbruik. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan in onze energievergelijker.

Overstapservice

Middels de gratis overstapservice wordt uw oude energiecontract opgezegd. De Vastelastenbond verzorgt altijd energiecontracten via een derde energieleverancier middels een energiecollectief. Dat contract wordt voor u opgezegd middels de gratis overstapservice. Daar heeft u dus verder geen werk van. Verhuizen is dan ook een fluitje van een cent.

Nieuwe termijnbedragen

Of u uw contract via de Vastelastenbond nu wel of niet gaat verhuizen: u krijgt altijd te maken met nieuwe termijnbedragen op het nieuwe woonadres. Dit heeft namelijk ook te maken met onder andere het historisch verbruik in die woning. Uiteraard kunt u wel aangeven of u het eens bent met de nieuwe termijnbedragen. Vaak kunt u deze naar wens verhogen of verlagen met een bepaald percentage. Dat verschilt per energiemaatschappij.

Eindafrekening

Voor uw oude woning zult u een eindafrekening ontvangen. Uw daadwerkelijke energieverbruik wordt verrekend met de betaalde termijnbedragen. Het kan dus zijn dat u geld moet bijbetalen, maar mogelijk krijgt u ook geld terug. Uiteraard ontvangt u daarvan een handig overzicht. Zorg ervoor dat u dit goed doorloopt en controleer of alles klopt. Ook hiervoor geldt: of u nu wel of niet uw energiecontract van de Vastelastenbond verhuizen gaat u ontvangt altijd een eindafrekening voor het oude woonadres.

Energie vergelijken en overstappen?

Wilt u graag uw contract via de Vastelastenbond verhuizen of wilt u graag overstappen? Uiteraard is de keuze aan u. U kunt hier uw energiekosten berekenen indien u beschikt over een met onbepaalde looptijd. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u eenvoudig en snel welke energiedeal het beste bij u past. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan in het vergelijkingssysteem. Heeft u nog enkele vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard helpen wij u graag verder.

Plaats een reactie