Vattenfall opzeggen

Wilt u graag uw energiecontract bij Vattenfall opzeggen? Dan zijn er verscheidene opzegmogelijkheden. Welke opzegmethode het beste bij u past is afhankelijke van uw huidige situatie. Als u wilt overstappen van energieleverancier kunt u dat in ieder geval erg eenvoudig doen. Hiervoor kunt u namelijk energie vergelijken, een nieuwe energieleverancier uitzoeken en vervolgens wordt de rest voor u geregeld middels de gratis overstapservice. Betreft het echter een verhuizing en wilt u geen stroom en gas meer afnemen? In dat geval zult u dus wel uw huidige contract moeten opzeggen. Op deze pagina vertellen we u graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Vattenfall opzeggen en overstappen

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Uw huidige energiecontract bij Vattenfall opzeggen is in dit geval niet nodig. Daarvoor is de gratis overstapservice namelijk in het leven geroepen. U hoeft zich dus alleen maar aan te melden voor een nieuwe energiedeal. Daarvoor kunt u hier uw energiekosten berekenen. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan.

Vattenfall opzeggen en geen nieuw energiecontract aanvragen

Wilt u graag uw huidige contract bij Vattenfall opzeggen en vervolgens ook geen nieuw energiecontract aanvragen? In dat geval zult u uw contract dus wel degelijk moeten opzeggen. Hiervoor kunt u simpelweg contact opnemen met de klantenservice deze energieleverancier. Er zijn verschillende methodes waar u uit kunt kiezen: u kunt uw contract telefonisch opzeggen, maar ook per mail. Eventueel kunt u zelfs een brief schrijven. Het is belangrijk dat u een bevestiging vraagt van deze partij.

Denk echter wel na over het volgende: als u uw contract vroegtijdig beëindigt, riskeert u een opzegboete. Het is dus raadzaam om pas op te zeggen wanneer u beschikt over een energiecontract met onbepaalde looptijd. Dat zal echter niet altijd haalbaar zijn in het geval van bijvoorbeeld een verhuizing naar het buitenland. Dan moet u deze kosten ook maar voor lief nemen.

Overstappen?

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe aanbieder? U kunt hier energie vergelijken voor de beste deal. Hierbij is het belangrijk dat u uw postcode + huisnummer en energieverbruik invoert, want daarmee kunt u namelijk uw kosten goed berekenen. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan. Uw huidige contract bij Vattenfall opzeggen is in dit geval niet nodig, omdat u geniet van de gratis overstapservice energie. Wel zo gemakkelijk.

Betreft het een verhuizing naar een nieuw woonadres?

Gaat u echter verhuizen en wilt u om die reden uw contract bij Vattenfall opzeggen? In principe kunt u uw contract ook gewoon meeverhuizen. Als u ook op nieuwe woonadres namelijk weer energie wilt ontvangen, kunt u het contract meenemen. Indien u beschikt over een contract met bepaalde looptijd kan dat een goede keuze zijn. U zult daarvoor uw meterstanden moeten doorgeven van zowel uw oude als nieuwe woning.

Natuurlijk hoeft dat niet, vooral niet als u beschikt over een contract met bepaalde looptijd. Immers kunt u ook gewoon een nieuw energiecontract aangaan. Vattenfall opzeggen hoeft in dat geval dus niet, want dat wordt geregeld middels de gratis overstapservice indien u besluit over te stappen.

Kosten Vattenfall opzeggen

Wilt u graag uw huidige contract bij Vattenfall opzeggen? Vaak zitten hier geen kosten aan verbonden, maar in sommige gevallen juist ook wel. We leggen dat graag voor u uit. Indien u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd, kunt u direct overstappen van energieleverancier. Beschikt u echter een contract met bepaalde looptijd? Dan zal Vattenfall u een overstapboete in rekening brengen. Sommige energieleveranciers nemen de overstapboete over, maar dat is niet altijd zo. Bekijk hiervoor ook ons handige artikel: welke leveranciers vergoeden de overstapboete? Overstappen als u een contact heeft met onbepaalde looptijd is en blijft echter altijd de beste keuze.

2 gedachten over “Vattenfall opzeggen”

  1. Graag zou ik telefonisch contact met Fattenfal hebben i.v.m. een brief d.d.8 oktober 2019. er zat een fout in mijn emailadres daarom 2x gestuurd!!

    Hallo,

    Hierbij geef ik u het telefoonnummer van Vattenfall: 0900 -0808

    Met vriendelijke groet,

    EnergieVergelijking.nl

Plaats een reactie