Veba Energieservice

vebaVeba Energieservice is een relatief nieuwe aanbieder op de Nederlandse energiemarkt. Het bedrijf werd namelijk opgericht op 30 december 2016. Zo lang bestaat het bedrijf dus ook nog niet. Onder Veba Energieservice bv werkt men met verschillende handelsnamen, waaronder Veba Zakelijk, Thuis, Zonnestroom, Partners, Sportservice en Funding. Overweegt u een energiecontract bij Veba Energieservice? Of wilt u graag meer weten over deze energieleverancier? Lees dan gerust verder.

VEBA Energieservice informatie

Over Veba Energieservice

Veba Energieservice is, zoals gezegd, een vrij nieuwe energieleverancier. De oprichting vond plaats op 30-12-2016. Van oorsprong komt het bedrijf uit Veenendaal en men is hier ook nog steeds gevestigd. Het bedrijf levert uitsluitend groene stroom. Via de energievergelijker van het bedrijf biedt men ook CO2-gecompenseerd gas. Zij investeren onder andere in bos- en beschermingsprojecten in Brazilië.

Actuele tarieven van Veba Energieservice

Bent u benieuwd naar de actuele energietarieven van Veba Energieservice? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik kunt u berekenen wat uw jaarlijkse kosten zijn. U kunt via dit systeem niet alleen energiecontracten van Veba Energieservice aanvragen, maar ook kunt u andere energieleveranciers vergelijken. Zo vindt u altijd de beste deal.

Vaste en variabele energietarieven

Net als de meeste energieleveranciers in Nederland, biedt ook Veba Energieservice zowel vaste als variabele energietarieven. Vaste tarieven staan gedurende de looptijd van het contract vast. Op de website van de energieleverancier staat dat zij eenjarige, tweejarige en driejarige contracten bieden. Via onze energievergelijker heeft u, op moment van schrijven, keuze uit zowel een eenjarig als een driejarig energiecontract. Nadat uw contract afloopt, wordt uw contract omgezet naar een contract met onbepaalde looptijd. In dat geval betaalt u de variabele energietarieven. Vier maanden voordat uw contract afloopt, neemt Veba Energieservice alvast contact met u op.

Welkomstkortingen

Op moment van schrijven zijn er geen welkomstkortingen bij Veba Energieservice. Daarmee kunt u dus niet profiteren van cashback energie, maar wel belooft het bedrijf scherpe energietarieven. Op de website van de energieleverancier staat namelijk dat vrijwel alle processen geoptimaliseerd zijn, waardoor er vrijwel geen administratieve handelingen meer nodig zijn. Ook spendeert het bedrijf, naar eigen zeggen, geen duizenden euro’s aan marketing en reclame waardoor zij scherpe energietarieven kunnen leveren. Het is belangrijk dat u energie vergelijken gaat als u wilt overstappen om zodoende te controleren of deze energieleverancier ook in uw geval het voordeligste is.

100 procent duurzame stroom

Veba Energieservice levert uitsluitend duurzame stroom. Uit het stroometiket blijkt dat de energieleverancier alleen windstroom levert. Dat betekent dus dat het bedrijf geen zon, water, biomassa of andere hernieuwbare bronnen gebruikt voor het opwekken van stroom. Niet-hernieuwbare bronnen worden helemaal niet ingezet door de aanbieder.

CO2-gecompenseerd gas

Uit het stroometiket blijkt dat men ook geen aardgas, kolen, kernenergie of overige niet-hernieuwbare bronnen gebruikt. Tijdens een energievergelijking kwam naar voren dat zij ook CO2-gecompenseerd gas bieden. Het bedrijf investeert onder andere in bos- en beschermingsprojecten in Brazilië (Zuid-Amerika).

Normaal- en daltarief

Deze energieleverancier biedt zowel een normaal tarief als een daltarief. Echter is het de netbeheerder die deze tijden bepaalt. In het zuiden van het land, in Noord-Brabant en Limburg gaat daltarief op doordeweekse dagen in om 21.00 uur en eindigt dit op 07.00 uur. Het normaaltarief geldt dan gedurende 07.00 tot 21.00 uur. In de weekenden en op verscheidende feestdagen profiteert u ook van het daltarief. Woont u niet in een van deze provincies? Dan gaat het daltarief pas in om 23.00 uur. Helaas zit er niet meer heel veel verschil in deze tarieven.

Slimme meter via Veba Energieservice

Op termijn krijgt ieder huishouden een eigen slimme meter in huis. Wellicht is dit bij u al het geval, want vóór 2020 moeten alle meters vervangen zijn door een slimme meter. Met behulp van de slimme meter kan Veba Energieservice uw meterstanden op afstand uitlezen. Op die manier hoeft u uw eigen meterstanden niet langer door te geven. Indien u dat liever niet heeft, kunt u uitlezen op afstand ook uitschakelen. Uw energieleverancier of netbeheerder kan de meterstanden in dat geval niet uitlezen. U zult de meterstanden in dit geval wel zelf moeten doorgeven.

Heeft u zonnepanelen?

Heeft u zelf zonnepanelen? Dan wordt het verbruik verrekend met uw teruglevering. Indien dit hoger is, ontvangt u daarvoor een terugleververgoeding. Beschikt u zelf niet over zonnepanelen? Dan kunt u ook aankloppen bij Veba Energieservice. Dit bedrijf levert namelijk ook zonnepanelen met een minimale fabrieksgarantie van 15 jaar. Bovendien biedt het bedrijf een rendementsgarantie en kunt u op die manier gemakkelijk uw investering terug behalen. Veba Energieservice biedt bovendien een uitgebreid opbrengstrapport. Deze ontvangt u geheel gratis als u hier zonnepanelen afneemt.

Slimme thermostaat

Veba Energieservice heeft geen eigen slimme thermostaat. Echter zijn er natuurlijk talloze andere slimme thermostaten waar u uit kunt kiezen. Een slimme thermostaat kan bijdragen aan energiebesparing in uw woning, omdat het apparaatje uw levenswijze leert kennen.

Uw contract opzeggen?

Wilt u uw contract bij Veba Energieservice opzeggen? Dan is het raadzaam om te controleren wanneer uw energiecontract afloopt. Loopt deze binnen zes weken af? Dan kunt u alvast overstappen van energieleverancier en op die manier wordt uw contract automatisch opgezegd zonder overstapboete. Heeft u nog wel een lopend contract en wilt u deze openbreken? Dan moet u rekening houden met een overstapboete. Niet iedere energieleverancier vergoedt een dergelijke boete.

Meterstanden doorgeven

Op het moment dat Veba Energieservice uw jaarafrekening gaat opmaken, hebben zij daarvoor uw meterstanden nodig. Deze kunt uw meterstanden doorgeven via de website van de energieleverancier. Beschikt u echter al over een slimme meter? Dan kan de energieleverancier dit gelukkig op afstand uitlezen. Op die manier hoeft u ook geen meterstanden door te geven.

Overstappen met boete naar Veba Energieservice

Wilt u graag overstappen met boete naar Veba Energieservice? Dan neemt deze energieleverancier de boete helaas niet over. Om die reden kunt u dus ook beter overstappen wanneer u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd.

Lees ook: welke leveranciers vergoeden de overstapboete?

Hoe kan ik overstappen naar Veba Energieservice?

Wilt u graag de overstap maken naar Veba Energieservice? Dan kunt u energieleveranciers vergelijken via ons handige vergelijkingssyssteem. Indien u wilt overstappen via onze website, is het belangrijk dat u uw verbruiksgegevens invoert. Op basis daarvan berekent het systeem namelijk welke aanbieder het voordeligste is. Voor het gemak staat de goedkoopste energiemaatschappij altijd bovenaan. Wilt u alleen energiecontracten van Veba Energieservice vergelijken? Dan kunt u deze energiemaatschappij selecteren bij de filters. U treft dan alleen eenjarige en driejarige contracten van deze aanbieder.

Gratis overstapservice

Wilt u graag overstappen naar Veba Energieservice? Dan geniet u altijd van een gratis overstapservice. Deze service wordt uitgevoerd door de medewerkers van het bedrijf. Het houdt in dat u alleen maar uw gegevens hoeft in te voeren. Vervolgens krijgt u daarvan een bevestiging. Vanaf dit moment heeft u nog 14 dagen bedenktijd. Indien deze bedenktermijn verstreken is, zeggen de medewerkers van Veba Energieservice uw oude contract op. Daar heeft u dus zelf geen werk van. Na circa een maand tijd kunt u dan daadwerkelijk de overstap maken. Hier hoeft u niets voor te doen.

Mogelijk dient u echter nog wel uw meterstanden door te geven. Indien dat het geval is, ontvangt u daarvan een bericht. Uw oude energieleverancier heeft deze informatie nodig voor uw eindafrekening, terwijl uw nieuwe energieleverancier deze informatie opvraagt voor de vaststelling van uw termijnbedragen.

Waarborgsom voor risicoklanten

Veba Energieservice zal een kredietwaardigheidstest uitvoeren voor nieuwe klanten. Dat houdt in dat gecontroleerd wordt of u in staat bent om uw rekeningen te voldoen. Daarvoor wordt een handelsinformatiebureau ingeschakeld. Helaas is niet bekend of de energieleverancier ook risicoklanten aanneemt. Uiteraard kunt u daarvoor wel de klantenservice van Veba Energieservice raadplegen.

Tip: bekijk alle energieleveranciers zonder waarborgsom.

Klantenservice Veba Energieservice

U kunt Veba Energieservice op meerdere manieren bereiken. De energieleverancier is namelijk zowel telefonisch, per mail of hun contactformulier bereikbaar. Telefonisch kunt u Veba Energieservice bereiken tussen 09.00 en 17.30 uur op het telefoonnummer 085 – 483 602 9. Stuurt u liever een mail? Dan kunt u rechtstreeks mailen naar info@veba-energie.nl of u kunt een bericht sturen via het contactformulier. Hiervoor gelden een aantal verplichte velden: plaats, naam, e-mailadres en telefoon. U hoeft geen bedrijfsnaam te vermelden, aangezien dit een optioneel veld is.

Het bedrijf is gevestigd op de Wiltonstraat 36-40 in Veenendaal. De postcode is 3905 KW. Verdere voorwaarden en overige informatie vindt u uiteraard ook terug op de website van het bedrijf.

Heeft u nog vragen?

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe energieleverancier, maar heeft u toch nog enige hulp nodig bij het overstappen? Dan kunt u ons uiteraard een berichtje sturen via het contactformulier op onze contactpagina. Ook wanneer u algemene vragen en/of opmerkingen over onze website heeft, kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Uiteraard horen wij graag van u. Onze klantenservice zit voor u klaar.

Vergelijk VEBA Energieservice met andere energieleveranciers

Plaats een reactie