Vrij Op Naam

vrij op naamWilt u graag zonnepanelen, maar kunt u dit niet zelfstandig financieren? Dan biedt Vrij Op Naam de mogelijkheid om energie op te wekken met een aandeel in zonnepanelen op een andere locatie in Nederland. Op deze pagina leest u meer over deze energiemaatschappij: tarieven, contactgegevens en duurzaamheidsscore. Als u wilt kunt u met behulp van de vergelijkingstool direct overstappen.

Vrijopnaam.nl informatie

Over Vrij Op Naam

Vrij Op Naam is nog een ontzettend jonge energieleverancier. Dit bedrijf werd namelijk recentelijk opgericht in 2016. De energiemaatschappij doet echter wel iets anders dan alle andere energieleveranciers. Zij bieden namelijk de mogelijkheid aan consumenten om zelf energie op te wekken middels zonnepanelen. Die zonnepanelen hoeven echter niet op uw eigen dak te liggen. Zo kunt u dus wel profiteren van eigen opgewekte stroom, maar hoeft u zich geen zorgen te maken over onderhoud. Het zonnepark wordt namelijk onderhouden door Vrij Op Naam.

Actuele tarieven bij Vrij Op Naam

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven bij Vrij Op Naam? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. In deze handige rekentool vindt u altijd een overzicht van de actuele tarieven.

Vrij Op Naam werkt met twee pakketten: een vast en een variabel tarief. De pakketten hebben een looptijd van maar liefst negen jaar. Deze contracten van Vrij Op Naam zijn echter maandelijks vrij opzegbaar. De variabele tarieven veranderen halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. U betaalt dus geen overstapboete, indien u vroegtijdig bij deze energieleverancier weggaat.

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven? Bekijk dan de onderstaande vergelijkingstool:

Welkomstkortingen

Vrij Op Naam biedt iedere klant gratis zonnestroom ter waarde van 15 euro per jaar. Dat geldt dus niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten. U heeft daar namelijk negen jaar lang recht op, indien u zolang klant blijft. Het bedrijf biedt geen hoge welkomstkortingen, zoals u dat wellicht wel bij andere energieleveranciers gewend bent. Volgens Vrij Op Naam is dit namelijk een eenmalige actie om klanten binnen te halen, zodat u vervolgens de volle pond betaalt. Vrij Op Naam biedt daarentegen naar eigen zeggen een vast laag leveringstarief. Het bedrijf wil alleen verdienen op de vaste kosten, maar niet op de variabele leveringskosten. Daarmee kunt u op jaarbasis veel geld besparen.

100 procent zonne-energie uit Nederland

Deze energieleverancier levert alleen groene energie: zonne-energie uit Nederland om specifiek te zijn. Het bedrijf levert dus ook alleen van de zonnepanelen, waar u in investeert als u zich aansluit bij deze energiemaatschappij. Daarmee is het absoluut een duurzame energieleverancier, met een uniek concept.

CO2-gecompenseerd gas

Naast zonne-energie biedt het bedrijf ook CO2-gecompenseerd gas aan. Dat betreft nog wel ‘gewoon’ aardgas, maar om de CO2-uitstoot te compenseren worden er bomen aangeplant. Ook wordt er geïnvesteerd in verscheidene duurzame projecten. Ook dit toont aan dat Vrij Op Naam een duurzame energieleverancier is.

Normaal- en daltarief

Heeft u een dubbele of een enkele meter? Afhankelijk van uw type meter kunt u een keuze maken uit verschillende tarieven. Als u thuis een enkele meter heeft, betaalt u altijd het enkeltarief. Heeft u echter een dubbele meter? Dan kunt u kiezen uit het normaaltarief en het daltarief.

Afhankelijk van de provincie waar u woont, gaat het daltarief in om 21.00 of 23.00 uur en eindigt dit om 07.00 uur. In Noord-Brabant en Limburg start het tarief om 21.00 uur. In de rest van Nederland pas om 23.00 uur. Ook gedurende de weekenden en gedurende de normale feestdagen geldt het daltarief. Gebruikt u uw elektrische apparaten vooral tijdens de daluren? Dan kan het dubbeltarief voor u erg aantrekkelijk zijn. Indien u beschikt over een dubbele meter, kunt u zelf aangeven bij Vrij Op Naam of u wilt werken met dubbele tarieven.

Slimme meter

De slimme meter is het apparaatje die de analoge meter gaat vervangen. Daarmee heeft u gemakkelijker inzicht op uw gas- en stroomverbruik. Vrij Op Naam heeft de mogelijkheid om uw meterstanden op afstand uit te lezen. Daardoor hoeft u nooit zelf meer uw meterstanden door te geven. Ook hoeft er geen meteropnemer langs te komen. Het werkt namelijk geheel automatisch. Het kan nog tot eind 2020 duren voordat u huis wordt voorzien van een slimme meter. De vervanging van de meter is gratis, zodra uw huis 'aan de beurt is'. Als u echter voorrang wilt op plaatsing van de meter, kunt u dat aangeven bij uw netbeheerder. In dat geval zijn er wel kosten aan verbonden. Nieuwbouwwoningen hebben sowieso al een slimme meter.

De Vrij Op Naam app

Met behulp van de gratis Vrij Op Naam app kunt u gemakkelijk op ieder moment van de dag zien hoeveel uw panelen hebben opgeleverd. U kunt het gemakkelijk instellen per dag, per week, per maand of per jaar. De opbrengsten worden weer aangegeven ten opzichte van uw verbruik. Zo kunt u direct live meekijken hoe duurzaam u momenteel bezig bent.

U kunt de app geheel gratis downloaden via de App Store (iOS) of Play Store (Android). Zoek daarvoor op de zoekterm vrijopnaam. Bent u nog geen klant bij Vrij Op Naam? Dan kunt u dat aangeven in de app. Via een demo-account kunt u de app dan vooralsnog inzien.

Terugleververgoeding

De meeste mensen zullen meer stroom verbruiken dan dat zij daadwerkelijk opwekken. Echter biedt Vrij Op Naam wel een terugleververgoeding voor mensen die meer opwekken dan verbruiken. De terugleververgoeding bedraagt de kWh-prijs plus btw.

Betaalmethoden

De maandelijkse energierekening wordt bepaald op basis van uw historische verbruik. Als nieuwe klant zal Vrij Op Naam kijken naar uw verbruik bij uw voormalige energieleverancier. Op basis daarvan wordt een termijnbedrag bepaald. Wilt u dit termijnbedrag aanpassen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van deze energieleverancier.

U betaalt de maandelijkse energierekening bij Vrij Op Naam middels automatische incasso. U heeft echter de mogelijkheid om rekeningen te voldoen per acceptgiro, maar daar zitten wel kosten aan verbonden. De kosten daarvan bedragen drie euro per maand. Door te kiezen voor automatische incasso, bespaart u op uw maandlasten. Dat scheelt toch 36 euro op jaarbasis.

Meterstanden doorgeven bij Vrij Op Naam

Zodra u zich als nieuwe klant aanmeldt bij Vrij Op Naam, ontvangt u direct een link met het verzoek om uw meterstanden door te geven. Ook als u twaalf maanden klant bent bij deze energieleverancier, zal Vrij Op Naam vragen naar uw meterstanden. Deze zijn nodig voor de jaarafrekening. Aan de hand van de meterstanden weet de energieleverancier of u geld terugkrijgt of geld moet bijbetalen. Indien u verhuist, zal de energieleverancier ook vragen naar uw meterstanden.

Beschikt u echter over een slimme meter? Dan worden de meterstanden op afstand uitgelezen. Ontvangt u toch een bericht over het doorgeven van de meterstanden van Vrij Op Naam? Dan heeft u mogelijk geen toestemming gegeven aan Vrij Op Naam om de meterstanden op afstand uit te lezen. Ook kan een storing ervoor zorgen dat de meterstanden niet kunnen worden uitgelezen. In dat geval kunt u contact opnemen met uw netbeheerder.

Uw contract bij Vrij Op Naam opzeggen?

Wilt u uw contract bij Vrij Op Naam opzeggen? Dat dient u dan schriftelijk te doen. U kunt een opzeggingsbrief maken en opsturen naar postbus 37019, 3005 LA Rotterdam. Echter kunt u er ook voor kiezen om te mailen naar klantteam@vrijopnaam.nl. Als u overstapt naar een nieuwe energieleverancier, hoeft u uw huidige contract niet op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u.

Overstappen met boete

Wilt u graag overstappen naar Vrij Op Naam, maar heeft u een boete ontvangen van uw huidige energiemaatschappij? Dan neemt Vrij Op Naam deze boete over tot een maximumbedrag van 100 euro.

Bekijk hier een overzicht van de verschillende energiemaatschappijen die de overstapboete overnemen.

Hoe kan ik overstappen naar Vrij Op Naam?

Het overstapproces is tegenwoordig ontzettend eenvoudig. Met behulp van de handige energievergelijkingstool kunt u namelijk gemakkelijk energie vergelijken. Vul hier altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de handige rekentool bekijken welke energiepakketten voor u het voordeligst zijn. Wilt u specifiek zoeken naar contracten van Vrij Op Naam? Dan kunt u deze aanbieder selecteren in de filters.

Zodra u een geschikt energiepakket heeft gevonden, hoeft u alleen nog maar te klikken op ‘aanvragen’. Vervolgens kunt u uw gegevens invoeren en ontvangt u een bevestiging van Vrij Op Naam. Op het moment dat u de bevestiging heeft ontvangen, heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn.

Overstapservice

Nadat de 14 dagen wettelijke bedenktermijn zijn verstreken, dient u vaak rekening te houden met een maand opzegtermijn via uw oude energieleverancier. Binnen deze periode zullen beide energieleveranciers vragen naar uw meterstanden. Uw oude energiemaatschappij heeft deze gegevens nodig voor de eindafrekening, terwijl uw nieuwe maatschappij dit nodig heeft voor de vaststelling van de maandelijkse bedragen. Gezamenlijk bekijken de twee energieleveranciers wanneer het oude contract afloopt en wanneer het nieuwe contract ingaat. Zo weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten. Tevens betaalt u zodoende nooit dubbele kosten.

Het handige aan de overstapservice is bovendien dat u uw contract niet zelf hoeft op te zeggen. Dat doet Vrij Op Naam namelijk voor u, indien u overstapt naar deze energieleverancier.

Waarborgsom voor risicoklanten

Vrij Op Naam laat nieuwe klanten altijd toetsen door een onafhankelijke partij: EDR Services. Zij maken op basis van uw ‘betaalverleden’ een rapport. Op basis van dat rapport wordt bepaald of u wel of geen waarborgsom moet betalen. Deze test kan negatief uitpakken, indien u in het verleden betalingsachterstanden hebt gehad. De gevraagde borg per product (stroom en gas) is 500 euro. Dit geldt dus alleen voor klanten die negatief uit deze test komen! Indien u geen negatief betaalverleden heeft, hoeft u ook geen borgsom te betalen.

Wilt u meer weten over energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe kan ik contact opnemen met Vrij Op Naam?

U kunt deze energiemaatschappij op meerdere manieren bereiken: per telefoon of per mail. Telefonisch is het bedrijf bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. U kunt daarvoor het nummer 085 – 30 32 652 bellen. Stuurt u liever een mail naar deze energieleverancier? Dan kunt u mailen naar klantteam@vrijopnaam.nl. Mails worden de volgende werkdag beantwoord.

De contactgegevens van deze energieleverancier zijn als volgt:

Vrij Op Naam
Adres
: Takkebijsters 9c, Breda
E-mailadres: klantteam@vrijopnaam.nl
Telefoon: 085 – 30 32 652
KvK-nummer: 62138073
Btw-nummer: NL854678669B01
BIC: RaboNL2U

Voor verdere exacte voorwaarden of voor nog meer informatie over Vrij Op Naam kunt u terecht op de officiële website van deze energiemaatschappij.

Hulp nodig of resterende vragen?

Heeft u nog resterende vragen over deze relatief jonge energiemaatschappij? Of heeft u nog vragen over het vergelijken op onze website? Dan kunt u natuurlijk ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Tevens kunt u hieronder een reactie achterlaten. Deze reactie is openbaar: ook andere bezoekers kunnen uw reactie lezen. Wij reageren doorgaans op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. We zien uw vraag, opmerking en/of reactie graag tegemoet.

Vergelijk Vrijopnaam.nl met andere energieleveranciers

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze jonge energiemaatschappij te beoordelen! Laat óók uw stem achter en deel dit met anderen.

Plaats een reactie