Welkom Energie

welkom energieWelkom Energie is een relatief nieuwe speler op de energiemarkt. Deze aanbieder biedt 100 procent groene energie en investeert in sociale verbinding. Men sponsort activiteiten en projecten die dat bevorderen. Met behulp van onze energievergelijker kunt u zelf nagaan of deze energiemaatschappij bij u past.

Welkom Energie informatie

Over Welkom Energie

Welkom Energie is een vrij nieuwe energiemaatschappij. Het bedrijf biedt uitsluitend groene stroom en groen gas en vindt dat dit geen pluspunt meer mag zijn. Men vindt dat namelijk zo hoort. Onderscheidend is wel dat men investeert in sociale projecten en activiteiten. Bovendien hebben zij soms ludieke acties, zoals het gratis weggeven van stroom en gas voor armere gezinnen. Dat maakt het een zeer uniek bedrijf met een uniek karakter.

Actuele tarieven van Welkom Energie

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van Welkom Energie? Dan kunt u de onderstaande vergelijker raadplegen. Het is hierbij belangrijk dat u uw postcode + huisnummer en energieverbruik invoert. Op basis van deze gegevens kunt u namelijk gemakkelijk en snel berekenen wat uw jaarlijkse (geschatte) kosten zijn. Uw uiteindelijk verbruik wordt verrekend op uw jaarafrekening.

Vaste en variabele tarieven

Net als de meeste andere energieleveranciers biedt ook Welkom Energie vaste en variabele energietarieven. Als u kiest voor een vast energiecontract, geniet u ook van vaste energietarieven. Kiest u echter voor een direct opzegbaar energiecontract? Dan ontvangt u variabele energietarieven. Een vast energiecontract is vaak de betere keuze. Uiteraard kunt u zelf nagaan welk energiecontract het beste bij u past. Daarvoor kunt u de bovenstaande energievergelijker raadplegen.

Welkomstkortingen en welkomstaanbiedingen bij Welkom Energie

Welkom Energie biedt met enige regelmaat leuke welkomstkortingen. Het bedrijf biedt (nog) geen welkomstcadeaus (fysieke cadeaus), maar wel kunt u een korting op uw jaarafrekening krijgen. Via de energieleverancier heeft u keuze uit zowel eenjarige als driejarige energiecontracten. De hoogte van de korting verschilt per energiecontract. Via het bovenstaande overzicht kunt u gemakkelijk nagaan wat de huidige korting is. Het is altijd belangrijk om uw postcode + huisnummer en energieverbruik in te voeren. Daarmee krijgt u in een helder overzicht wat de geschatte jaarlijkse kosten zijn.

Groene energie en sponsoring

Welkom Energie levert, naar eigen zeggen, uitsluitend groene energie. Groene stroom en groen gas is de standaard. Volgens deze energiemaatschappij is dat ook geen pluspunt meer, maar hoort dat gewoon zo te zijn. Om dat te ondersteunen heeft de energiemaatschappij ook nog een bijzondere visie. De visie van Welkom Energie is gericht op sociale verbinding en sponsort activiteiten en projecten die dat bevorderen.

Normaal- en daltarief

Net als de meeste andere energieleveranciers werkt ook Welkom Energie met een normaal- en daltarief. Uw netbeheerder bepaalt wanneer het normaal- en daltarief ingaat. In de meeste provincies start het daltarief op doordeweekse dagen om 23.00 uur en eindigt dit om 07.00 uur. Ook in de weekenden en op nationale feestdagen geldt het daltarief. In de provincies Noord-Brabant en Limburg start het daltarief al om 21.00 uur.

Het verschil tussen het normaaltarief en het daltarief is in de laatste jaren flink afgenomen. Dat hoeft dus niet meer per se veel voordeliger te zijn.

Slimme meter

Vanaf 2020 zullen alle huishoudens beschikken over een slimme meter. Met behulp van dit handige apparaatje worden de meterstanden op afstand uitgelezen. Zowel uw netbeheerder als Welkom Energie kan gemakkelijk inzien hoeveel energie u verbruikt. Bovendien ontvangt u zelf een maandelijks of tweemaandelijks overzicht met uw energieverbruik. Op die manier kunt u ook weer gemakkelijker besparen.

Wilt u liever niet dat uw netbeheerder en/of uw energieleverancier kan meekijken met uw energieverbruik? Dan kunt u de toegang ook blokkeren. Dat kunt u simpelweg aangeven bij uw netbeheerder. Zij schakelen dit dan uit. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Als u dit weer wilt 'inschakelen' worden er ook geen kosten gerekend.

Iedereen krijgt de slimme meter gratis in huis. Wilt u echter voorrang op plaatsing? Dan kan dat, maar dan zijn er wel kosten aan verbonden. Daarvoor betaalt u een eenmalig bedrag van 72,60 euro. U kunt er ook op wachten, want dan kost het niets.

Met behulp van de slimme meter hoeft er geen meteropnemer meer langs te komen. U hoeft dus niet speciaal thuis te blijven om uw meterstanden door te geven. Dat is wel zo handig.

Zonnepanelen

Beschikt u over zonnepanelen? Dan kunt u uiteraard ook gewoon overstappen naar deze energieleverancier. Daarvoor kunt u gewoonweg onze energievergelijker raadplegen. Heeft u nog geen zonnepanelen? Dan kunt u een offerte opvragen via onze website. U kunt geen zonnepanelen bestellen of afnemen bij Welkom Energie. Dat levert het bedrijf simpelweg niet.

Slimme thermostaat

Welkom Energie heeft geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel zijn er natuurlijk andere slimme thermostaten waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u onder andere terecht op bol.com of Coolblue. Met behulp van een slimme thermostaat kunt u bijzonder eenvoudig energie besparen. Bovendien ontvangt u een dagelijks overzicht van uw energieverbruik. Dat kan ook bijdragen aan een besparing op uw energiekosten.

Contract bij Welkom Energie opzeggen?

Wilt u graag uw contract opzeggen? Dan is het belangrijk dat u nagaat wanneer uw contract precies afloopt. Beschikt u inmiddels over een contract met onbepaalde looptijd? Dan kunt u uw contract direct opzeggen. Als u wilt overstappen van energieleverancier hoeft u uw contract echter niet op te zeggen. Dat wordt namelijk voor u geregeld middels de gratis overstapservice. U kunt dan simpelweg energieleveranciers vergelijken en de overstap maken.

Wilt u uw contract bij Welkom Energie opzeggen omdat u bijvoorbeeld verhuist naar het buitenland? Of u gaat samenwonen? Dan kunt u uw contract opzeggen via de klantenservice. Daarvoor kunt u een opzegbrief energieleverancier schrijven of u kunt telefonisch contact met hen opnemen. Zorg ervoor dat u altijd een bevestiging ontvangt van uw opzegging.

Overstappen met een boete naar Welkom Energie

Voor zover bekend is neemt Welkom Energie geen boetes over van andere energieleveranciers. Het is dus raadzaam om pas over te stappen zodra u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd of wanneer uw contract binnen twee maanden afloopt. Is dat niet het geval? Wacht dan bij voorkeur nog naar de overstap, want anders moet u de overstapboete zelf betalen.

Bekijk ook: welke leveranciers vergoeden de overstapboete?

Hoe kan ik overstappen naar Welkom Energie?

Wilt u graag overstappen naar deze aanbieder? Start dan direct met energie vergelijken. Voer hier uw postcode + huisnummer en energieverbruik in. Op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. Mogelijk is dat Welkom Energie, maar misschien is dat ook een andere aanbieder. Uiteraard staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan.

De energietarieven die worden getoond in het overzicht zijn de geschatte energiekosten. U kunt het bedrag dus niet zomaar door twaalven delen voor uw termijnbedrag. Dat kan soms hoger uitvallen. Uiteraard wordt aan het einde van het contractjaar berekend wat u daadwerkelijk verbruikt hebt. U kunt dan geld terugkrijgen, maar mogelijk moet u ook geld bijbetalen. Eventuele welkomstkortingen worden ook verrekend op uw eerste jaarafrekening.

Gratis overstapservice

Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Dan profiteert u altijd van de gratis overstapservice energie. Dat houdt in dat u in principe alleen maar uw gegevens hoeft in te voeren in de energievergelijker. De rest wordt vervolgens voor u geregeld. Dat is ook het geval wanneer u overstapt naar Welkom Energie. Deze aanbieder zegt uw oude energiecontract op. Wel zo gemakkelijk.

Waarborgsom voor risicoklanten

Als een nieuwe klant zich aanmeldt voor Welkom Energie, zal er als eerst een kredietwaardigheidstest volgen. Dat is gangbaar bij vrijwel alle energieleveranciers. Hiervoor wordt een onafhankelijk bureau ingeschakeld. Zij gaan na of u uw maandelijkse termijnbedragen kunt voldoen. Risicoklanten moeten mogelijk een waarborgsom betalen. U wordt alleen aangemerkt als risicoklant als u in het verleden een betalingsachterstand heeft gehad. Als u dat nooit heeft gehad, hoeft u zich gelukkig geen zorgen te maken. Indien u een waarborgsom moet betalen krijgt u deze uiteraard terug als u uw termijnbedragen keurig voldoet. Dat duurt maximaal een jaar. U ontvangt eveneens wettelijke rente van Welkom Energie.

Lees ook: energieleveranciers zonder waarborgsom

Hoe kan ik contact opnemen met Welkom Energie?

U kunt deze energiemaatschappij op meerdere manieren bereiken: via het contactformulier, per e-mail of middels telefonisch contact. Het bedrijf is op doordeweekse dagen geopend van 09.00 tot en met 17.00 uur. Dan heeft u ook de mogelijkheid om te bellen.

Mailen kan natuurlijk op elk moment van de dag. Een reactie volgt gedurende de openingstijden. U kunt een bericht sturen via het contactformulier, maar u kunt ook rechtstreeks mailen naar welkom@welkom-energie.nl.

Op de website treft u ook een overzicht met veel gestelde vragen. Mogelijk staat uw vraag en antwoord hier ook al bij. Andere zaken als algemene voorwaarden vindt u uiteraard ook terug op de website van deze energieleverancier.

Welkom Energie is gevestigd op de PJ Oudweg 4 in 1314 CH Almere.

Hulp nodig met uw overstap?

Wilt u graag overstappen van energieleverancier, maar heeft u nog enige hulp nodig bij het overstapproces? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina. Ook wanneer u algemene vragen en/of opmerkingen over onze website heeft, kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Op doordeweekse dagen zijn wij 09.00 tot 17.00 uur.

Vergelijk Welkom-Energie met andere energieleveranciers

Reviews

Gemiddelde score / 5. Aantal stemmen:

Volg ons op sociale media!

Geef feedback over dit bericht

Plaats een reactie