Energiemaatschappijen hebben te lijden onder veranderingen

windmolen

De Amerikaanse kredietbeoordeler Moody’s heeft een analyse vrijgegeven waarin zij de vooruitzichten voor de energiemaatschappijen in Europa van negatief naar stabiel hebben gebracht.

Energiemaatschappijen kampen met verminderde vraag naar energie

Het sluiten van vele kolencentrales zorgde al voor het wegvallen van banen maar ook voor een negatief saldo voor de energiemaatschappijen. Essent en Nuon hebben al flink gesneden in hun bedrijfskosten de afgelopen jaren. Het overschot aan elektriciteit zal ook nog voor problemen gaan zorgen. Het groeien van duurzame energie zal doorgang blijven vinden waardoor de vraag naar elektriciteit juist alleen maar afneemt.

Aardgas als brandstof duurder

Duurzame energie zoals zonne-energie en windenergie zijn in de praktijk goedkoper omdat deze bronnen gratis zijn en aardgas en kolen niet. Als brandstof voor elektriciteit is aardgas het duurst. Essent en Nuon hebben 10 miljard afgeschreven op hun gascentrales. Een groeiend aantal energiemaatschappijen investeren steeds meer geld in duurzame energie temeer omdat voor deze sector subsidie’s worden verstrekt.

Gascentrales blijven nog wel nodig in geval van het minder produceren van duurzame energie door veranderend weer. Zoals 20 maart 2015 word er een zonsverduistering verwacht dan zal 80% van de zon verduistert worden, in dat geval is een backup nodig van andere energiebronnen. Ook is het verstandig om meer te kijken naar plannen om zonne-energie en windenergie op te kunnen slaan. Ook zou er een eigen netwerk moeten komen voor duurzame energie, momenteel word het netwerk overbelast door het toevoegen van zonne-energie en windenergie.

Energiemaatschappijen sloten in het verleden meerjaren contracten maar dit is teruggebracht naar maximaal 3 jaar. Men is huiveriger om te investeren in lange contracten voor elektriciteit.

Duurzaam energie opwekken en het milieu een handje helpen?

Benieuwd naar de tarieven voor duurzame energie? Start met energie vergelijken.

Bron: FD

Energiemaatschappijen hebben te lijden onder veranderingen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!