Energieprijzen in Suriname drie keer zo duur geworden

bouterse

De regering van Suriname heeft de energieprijzen in het land drie keer zo duur gemaakt. De prijzen gaan per direct in. Dit heeft vooral gevolgen voor de grootverbruikers elektriciteit, huishoudens zullen iets meer ontzien worden.

Surinamers moeten solidariteitsheffingen betalen

De tarieven voor water zijn ook een stuk duurder geworden en eigenaren die een zwembad bezitten zullen een hoger watertarief moeten gaan betalen. De regering meldde dat de verhogingen in overeenstemming waren met haar sociale partners. De verhogingen zijn nodig om de sociale zekerheid, het onderwijs en de gezondheidszorg betaalbaar te kunnen houden.

De zogenoemde solidariteitsheffing word nu ingevoerd omdat de bodem van de  staatskas zichtbaar is. De tegenvallende goudprijzen en de prijzen voor olie vragen daarom om drastische maatregelen want die zijn sinds 201 met 75% gedaald.

Verouderd elektriciteitsnetwerk

Suriname heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met stroomstoringen omdat het elektriciteitsnetwerk en waternetwerk verouderd zijn, maar de bevolking nam de laatste jaren wel toe alsmede de economie. Suriname moet fors investeren in de bestaande netwerken maar hebben daar de benodigde financiën niet voor.

Ook autorijden word stuk duurder

Ook brandstoffen zoals Benzine en diesel zijn met 10% verhoogd. Suriname subsidieerde jarenlang elektriciteit en water maar dit zorgde ervoor dat de energietarieven lager liggen dan de huidige kostprijs. Milieugroepen denken dat deze nieuwe maatregelen de burger nu meer zal stimuleren om te gaan besparen op het elektriciteits en waterverbruik. De verwachting is dan ook dat er meer vraag zal komen naar zonnepanelen.

bron:Telegraaf

Energieprijzen in Suriname drie keer zo duur geworden
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!