Energierekening hoger dan verwacht? Gebruik de checklist!

In het programma Radar werd bekend dat een energiemaatschappij te veel kosten in rekening bracht voor de energierekening. Dat gebeurde niet bij alle facturen, maar wel bij enkelen. Heeft u ook het gevoel dat u te veel betaald of is uw energierekening hoger dan verwacht? Gebruik dan deze handige checklist en controleer uw energierekening.

Uw energierekening checken

Natuurlijk kan een energieleverancier een foutje maken en deels heeft u zelf ook de verantwoordelijk om uw rekeningen na te gaan. U wilt natuurlijk niet te veel betalen dan nodig. Als de energierekening hoger dan verwacht is, kunt u in ieder geval de volgende checklist bij langs gaan.

  1. Energiebelasting

Het is belangrijk dat er informatie over de energiebelasting is weergegeven op de factuur. Kijk of de ‘vermindering energiebelasting’ is toegepast op de factuur. Dat zou een bedrag van € 377,33 moeten zijn.

  1. Leveringstarieven

Zorg ervoor dat dat de leveringstarieven gelijk zijn aan de tarieven op de contractbevestiging. Als deze afwijken, kan het zijn dat u een hoger tarief betaalt dan afgesproken. Echter kan het tarief ook lichtelijk afwijken als de overheid de tarieven voor de ODE (Opslag Duurzame Energie) heeft gewijzigd. Ten tijde van uw contract kan dat dus wijzigen.

  1. Verbruik

Tot slot kunt u nog kijken of uw verbruik goed is berekend. Soms wordt het verbruik weergegeven over verschillende periodes, welke bij elkaar worden opgeteld door de energieleverancier. Het kan dus nooit kwaad om dit te checken.

Klopt uw rekening, maar is de energierekening hoger dan verwacht?

Is de energierekening hoger dan verwacht, puur omdat de energietarieven simpelweg erg hoog zijn? Dan kunt u ook overwegen om energie te vergelijken. Met behulp van onze online energievergelijker kunt u gemakkelijk en snel de kosten berekenen bij een andere energieleverancier. Indien u beschikt over een contract voor onbepaalde duur, kunt u direct overstappen naar een nieuwe leverancier. Daarmee kunt u soms tot wel honderden euro’s per jaar besparen. De overstap is binnen slechts enkele minuten eenvoudig online geregeld.

Energierekening hoger dan verwacht? Gebruik de checklist!
3 beoordelingen 9.3 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!