Energierekening komende jaren omhoog

nationale energieverkenning 2015

Vandaag is de Nationale Energieverkenning 2015 uitgebracht en hierin staat dat de verwachting is dat de energierekening voor huishoudens de komende jaren hoger zal uitvallen. Dit heeft onder meer te maken met het stijgen van de gas en energieprijzen.

Energie wordt duurder

Het rapport voorspeld zelfs dat we in 2020 150 euro meer gaan betalen voor onze energiekosten. Wel zal de werkgelegenheid in de energiesector toenemen en dat heeft te maken met de verhoogde investeringen in duurzame energie en het besparen op energie. In 2020 zal het aantal voltijdbanen rond de 170.000 liggen waar dat nu 153.000 banen zijn.

Doelen Energieakkoord

De Nationale Energieverkenning laat ook zien dat het aandeel in 2020 aan duurzame energie niet de beloofde 14% zal zijn maar 11,9%. De doelen met betrekking tot energiebesparing die door de industrie en de transportsector moeten worden behaald zullen niet het gewenste percentage gaan behalen. Iets meer dan 50% zal deze doelen voltooien in 2020.

De milieu organisatie’s betwijfelen het Energieakkoord omdat de doelstellingen niet behaald zullen worden. Er moet meer actie ondernomen worden om de geloofwaardigheid in het Energieakkoord te kunnen houden. Vooral de CO2 reductie loopt gestaag op in 2020  en  er zal volgens de Nationale Energieverkenning 17% minder aan CO2 uitstoot zijn in 2020 ,waar dat eigenlijk minimaal 25% tot 40% moet zijn.

Bron:Telegraaf

Vergelijk uw energierekening met andere energieleveranciers.

Energierekening komende jaren omhoog
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!