Energierekening niet lager ongeacht de daling van gas en stroomprijzen

hans de geus energiekenner

De redactie van RTL Z programma Money Talks heeft uitgezocht waar de reden ligt van de toch hoge energierekening terwijl de gas en stroomprijzen een stuk lager zijn geworden de laatste 3 jaar. De stroomprijzen zagen een daling van 20% en de prijzen voor gas 33%.

Energieprijs per kWh gedaald

De kilowattuur stroomprijs werd bekeken en daaruit bleek  dat deze van 7.2 eurocent naar 6.1 eurocent was gedaald. Ook de gasprijzen per kubieke meter gingen van 0.40 eurocent naar 0.30 eurocent. Het aanbod in energie en gas kent de laatste jaren een overschot en de olieprijzen blijven ook lichtelijk dalen.

Desalniettemin blijft de gemiddelde energierekening hoog en betalen huishoudens juist meer voor hun energiekosten. Dit heeft onder andere te maken met de energiebelasting en de BTW die door de overheid zijn verhoogd. Daarnaast zijn de kosten voor het vastrecht en netwerkkosten ook omhoog gegaan. De energierekening is in die 3 jaar alleen maar duurder geworden.

Energierekening voor de liberalisering zelfs goedkoper

Voor de liberalisering van de energiemarkt die voor een gezonde concurrentie en een lagere energierekening moest zorgen betaalden we in vergelijking met 2000 (€1200) ten opzichte van 2015 (€1800) 600 euro per jaar meer. De commentator van RTL Z en energiekenner Hans de Geus heeft wel een voorspelling gedaan dat de daling van gas en stroomprijzen de komende jaren nog verder zal toenemen.

Energieprijzen blijven dalen in de toekomst

Hij stelde dat de prijzen voor gas en kolen niet ineens een toevlucht zullen nemen en de technieken in duurzame energie die steeds goedkoper worden zullen er ook voor zorgen dat de prijzen nog meer onder druk komen te liggen. Daarom blijft het van belang dat men zijn energierekening in de gaten blijft houden en de tarieven voor energie en gas zoveel mogelijk blijft vergelijken. Op die manier kunnen huishoudens zoveel mogelijk de dalingen benutten.

Maak een energievergelijking en bespaar

Een gemiddelde energie vergelijken levert huishoudens dan ook enkele honderden euro’s op door over te stappen naar een goedkopere energieaanbieding. Begin alvast de vastrechtkosten per energiemaatschappij te vergelijken en daar ziet u de eerste besparing al gevolgd door een goedkoper energie en gastarief.

Bron:RTLZ nieuws

Energierekening niet lager ongeacht de daling van gas en stroomprijzen
14 beoordelingen 4.1 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.