Energierekening voor België tot 35% hoger

energieprijzen jaarafrekening 2015

De energierekening 2015 voor Vlaanderen zal stijgen tot 35%, deze verhoging is te wijten aan de verhoging van de distributietarieven die de netbheerders gaan doorberekenen. De VREG heeft besloten de verhogingen per 1 januari in te laten gaan.

Eandis en Infrax hebben een grote kostenpost door de verstrekte subsidie’s op zonnepanelen. De nettarieven waren eerder bevroren maar nu deze zijn opgeheven kunnen de netbeheerders hun tarieven verhogen. De consument zal respectievelijk 11% tot 35% extra voor zijn elektriciteit gaan betalen.

De prijzen voor aardgas echter zal dalen met ongeveer 3%. Klanten die zijn aangesloten bij Infrax kunnen een verhoging tegemoet zien van 35%. Klanten van Eandis daarentegen zien de verhoging beperkt tot 11%. Er zijn dus verschillen in prijzen afhankelijk van waar men is aangesloten.

Inwoners van Limburg zien hun energierekening stijgen met gemiddeld €100 per jaar. België bevroor eerder de energietarieven om deze te temperen, de energietarieven waren in 2012 één van de hoogste in Europa.

Energierekening voor België tot 35% hoger
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.