Energiesubsidies mogen beperkt worden door EU-lidstaten

download-11

Het Europees Hof van Justitie heeft bepaald dat EU-lidstaten hun subsidie Energie mogen beperken in geval van opwekken van duurzame energie in eigen land. Dit betekent wanneer een land zijn duurzame energie uit het buitenland importeert deze geen energiesubsidie toegewezen krijgt.

Energiesubsidie over de grens

De Europese Commissie pleitte juist voor één Europese energiemarkt, waar men ook een subsidie toegekend krijgt wanneer deze geimporteerd word. Deze uitspraak vloeide voort na een rechtszaak van een energiebedrijf uit Zweden die zijn windenergie uit Finland liet importeren. Het bedrijf werd uitgesloten van de energiesubsidie en ging in beroep. Het Europees Hof liet weten dat Zweden terecht stond in zijn uitsluiting van de subsidie. Zweden stimuleert alleen hernieuwbare energie van eigen bodem.

Zweden loopt met het opwekken van duurzame energie voorop, er is voldoende mogelijkheid om duurzame energie in het land zelf te kunnen op te wekken.

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen