Energiesubsidies mogen beperkt worden door EU-lidstaten

download-11

Het Europees Hof van Justitie heeft bepaald dat EU-lidstaten hun subsidie Energie mogen beperken in geval van opwekken van duurzame energie in eigen land. Dit betekent wanneer een land zijn duurzame energie uit het buitenland importeert deze geen energiesubsidie toegewezen krijgt.

Energiesubsidie over de grens

De Europese Commissie pleitte juist voor Ć©Ć©n Europese energiemarkt, waar men ook een subsidie toegekend krijgt wanneer deze geimporteerd word. Deze uitspraak vloeide voort na een rechtszaak van een energiebedrijf uit Zweden die zijn windenergie uit Finland liet importeren. Het bedrijf werd uitgesloten van de energiesubsidie en ging in beroep. Het Europees Hof liet weten dat Zweden terecht stond in zijn uitsluiting van de subsidie. Zweden stimuleert alleen hernieuwbare energie van eigen bodem.

Zweden loopt met het opwekken van duurzame energie voorop, er is voldoende mogelijkheid om duurzame energie in het land zelf te kunnen op te wekken.

Energiesubsidies mogen beperkt worden door EU-lidstaten
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.