Energieverbruik huishoudens en industrie vorig jaar op laagste niveau

gas water licht
Volgens een bericht op het CBS.nl hebben huishoudens en de industrie vorig jaar 2% minder aan energie en gas verbruikt dan in 2014. De gezamenlijke capaciteit dat zij verbruikten lag op 3000 petajoule. De industrie maakte minder gebruik van energie in de petrochemische sector. Wel was het kolenverbruik enorm gestegen aldus CBS.

Elektriciteitscentrales hebben voor sluiting nog meer aan energie verbruikt

De elektriciteitscentrales hebben juist 7% meer aan energie verbruikt omdat er ook meer elektriciteit werd opgewekt. De daling van het energieverbruik in de petrochemische sector hing samen met een groot onderhoud aan hun fabrieken en maakten ze minder gebruik van aardolie en plastic. Ondanks de sluiting vorig jaar van de verouderde kolencentrales hebben ze in 2015 nog wel maximaal energie verbruikt om aan de vraag te kunnen voldoen die voortkwam uit buurland België en werd er geprofiteerd van de historisch lage kostprijs voor kolen. België importeerde meer energie in door de mankementen aan hun kerncentrales. Het percentage aan steenkool dat werd verbruikt lag in 2015 dan ook op 15% terwijl in 2010 dit op 9% lag.

Minder vraag naar aardgas door steenkool

Doordat er meer steenkool werd verbruikt werd de vraag naar aardgas ook minder. Het finale verbruik voor de verwarming van woningen, elektrische auto’s en het functioneren van machines was iets hoger door het koudere weer. Het verbruik hierin lag op ongeveer 30 PetaJoule. Wanneer dit verbruik wordt aangepast aan de lage temperatuur in 2015 en dit vergeleken word met de temperaturen van 2014 dan is er juist een kleine daling te zien van het uiteindelijke energieverbruik.

Vergelijk de beste energie aanbiedingen op EnergieVergelijking.nl

Het energieverbruik bij huishoudens kan hoger worden wanneer we te maken krijgen met koude winters. Door actief bezig te zijn met energie besparen in huis kunt u uw energierekening zo laag mogelijk houden. Gisteren schreven we dat het overstappen van energie enorm gestegen is omdat er veel aanbod is in het aantal energiecontracten. Energiebedrijven worden zoveel mogelijk gestimuleerd om hun energieprijzen zo scherp mogelijk aan te bieden om de concurrentie voor te blijven. Maak hier gebruik van en bekijk hoeveel voordeel u hieruit kunt behalen. Wij van EnergieVergelijking.nl bieden u altijd de beste energie aanbiedingen waar u gerust tot €400 per jaar aan kunt overhouden.

Energieverbruik huishoudens en industrie vorig jaar op laagste niveau
4 beoordelingen 8.5 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!