Energievergelijker

Wilt u niet langer te veel betalen voor uw energierekening? Maak dan gebruik van onze energievergelijker.

Vergelijk alle energieleveranciers op basis van uw verbruik en woonadres

Op basis van uw verbruik en woonadres berekent u gemakkelijk en snel welke deal het beste bij u past. De energievergelijker is gebruiksvriendelijk en werkt erg simpel: u voert uw gegevens in en u vergelijkt direct energieleveranciers op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Via de oranje knop kunt u uw nieuwe energiecontract aanvragen. Het proces kost u niet meer dan twee minuten van uw tijd en daarmee kunt u ontzettend veel geld besparen.

Profiteer vandaag nog van exclusieve kortingen.

PS: Er zijn nieuwe energie aanbiedingen te vergelijken die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Waarom gebruikmaken van de energievergelijker?

Bent u nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan betaalt u hoogstwaarschijnlijk ieder jaar honderden euro’s te veel. Overstappers kunnen namelijk profiteren van hoge kortingsbedragen. U kunt dan namelijk profiteren van lagere tarieven en een leuke welkomstkorting. Wilt u graag weten of u ook kunt besparen op uw rekening? Maak dan gebruik van de energievergelijker. Op basis van uw verbruik en wensen berekent u gemakkelijk en snel welke deal het beste bij u past. De beste deal staat altijd bovenaan.

Hoe kan ik overstappen met de energievergelijker?

Overstappen met behulp van de energievergelijker werkt erg eenvoudig. Daarvoor kunt u gebruikmaken van het bovenstaande systeem. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u gemakkelijk en snel welke deal het beste bij u past. Zodra u de geschikte deal heeft gevonden klikt u op ‘aanvragen’. Na bericht van uw nieuwe leverancier heeft u nog 14 dagen bedenktijd. Na deze bedenktermijn wordt uw oude contract opgezegd en wordt de overstap in gang gezet. De overstap wordt vervolgens voor u geregeld.

Vergelijk tarieven

Energieprijzen in de energievergelijker zijn te allen tijde actueel. U kunt profiteren van exclusieve kortingen via het systeem. De tarieven komen daarmee overeen met de prijzen op de websites van energieleveranciers of zijn in sommige gevallen zelfs nog voordeliger. De beste deal in uw situatie staat altijd bovenaan. Overstappen duurt vervolgens niet langer dan twee minuten en daarmee is een overstap gemakkelijk en snel gemaakt.

Exclusieve deals in de energievergelijker

Wij snappen dat u niet te veel wilt betalen voor uw energierekening. Daarom wordt er onderhandeld voor exclusieve deals. De actuele deals kunt u uiteraard terugvinden in onze energievergelijker. Soms zijn de tarieven zelfs lager dan wanneer u een nieuw contract afsluit via de officiële website van de leverancier. Daarmee betaalt u ook nooit meer te veel.

Welkomstkorting met de energievergelijker

De meeste energieleveranciers bieden een welkomstkorting aan. Deze korting is direct verwerkt in de prijs. In de uitgebreide specificatie kunt u exact zien welke tarieven waarvoor gelden. Ook de welkomstkorting wordt hierbij aangegeven. Deze korting ligt doorgaans tussen de 100 en 300 euro! Daarmee kunt u dus ontzettend veel geld besparen als u jaarlijks overstapt. Het advies is dan ook om jaarlijks de overstap te maken.

Variabele energietarieven

Ieder halfjaar wijzigen de energiemaatschappijen hun variabele energietarieven. Dat vindt plaats op 1 januari en op 1 juli. Dat geldt niet alleen voor de elektriciteitsprijs, maar ook voor de gasprijs. De energieprijzen worden vastgesteld op basis van invloeden in de energiemarkt. Zo is onder andere de olieprijs een belangrijke factor. In de regel is het raadzaam om te kiezen voor vaste energietarieven, want alleen dan profiteert u van een welkomstkorting.  Raadpleeg onze energievergelijker en bekijk direct welke deal het beste bij u past.

Opzegvergoedingen

Wilt u graag overstappen van energieleverancier met behulp van onze energievergelijker? Dan is het altijd belangrijk dat u nagaat hoelang uw huidige energiecontract nog doorloopt. Bent u nog nooit overgestapt? Dan beschikt u hoogstwaarschijnlijk over een contract met onbepaalde looptijd. U kunt dan direct overstappen. Ook wanneer u beschikt over een contract die binnen zes weken afloopt kunt u direct overstappen.

Loopt uw contract echter nog langer dan twee maanden door? Wacht dan nog even met de overstap. U kunt een eventuele welkomstkorting namelijk kwijtraken bij uw huidige leverancier en mogelijk dient u een overstapboete te betalen.

Energieleveranciers vergelijken

Op onze website kunt u vrijwel alle energieleveranciers vergelijken. In het overzicht kunt u alle deals gemakkelijk bekijken. Op basis van de door u ingevulde data staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan. Daarmee wordt overstappen eenvoudiger dan ooit tevoren.
Goedkoopste energieleverancier

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste energieleverancier? De energievergelijker geeft aan welk contract dat is. Afhankelijk van uw energieverbruik en woonadres berekent u gemakkelijk en snel welke aanbieder het voordeligste is. Door online een vergelijking te maken betaalt u nooit meer te veel voor uw contract.

Energievergelijker: waar moet ik op letten?

Als u onze energievergelijker raadpleegt kunt u op verschillende zaken letten. Het is in ieder geval belangrijk om te kiezen voor een eenjarig energiecontract. U zult hierbij de hoogste korting ontvangen. Verder is het raadzaam om na te gaan wanneer uw huidige contract afloopt. Zoals eerder omschreven kunt u immers een boete ontvangen indien u te snel overstapt. Ga daarom na wanneer uw huidige contract afloopt.

Groene stroom

Wilt u graag kiezen voor een duurzaam energiecontract? Dan kan dit uiteraard ook. In de energievergelijker kunt u hier namelijk op filteren. Zo bent u ervan verzekerd dat uw energie afkomstig is uit duurzame bronnen. Hierbij kunt u onder andere denken aan zonne- en windenergie. Naar wens kunt u ook filteren op groene stroom uit Nederland. Het overzicht toont dan aanbieders met in Nederland opgewekte energie.

Netbeheerder

Het transport van energie wordt verzorgd door de netbeheerder. De netbeheerder onderhoudt eveneens het elektriciteits- en gasnetwerk. U kunt niet uw eigen netbeheerder kiezen, want dit is namelijk al vastgesteld. Voor uw netbeheer zult u maandelijks kosten moeten betalen. Dat bedrag betaalt u echter niet rechtstreeks aan uw netbeheerder, maar aan uw energieleverancier. Zij dragen dit vervolgens weer netjes af aan de netbeheerder.

Het energieverbruik in Nederland

Het energieverbruik is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt uw type woning en huishoudgrootte een belangrijke rol. Ook de mate van duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Beschikt u bijvoorbeeld over een woning die goed geïsoleerd is? Dan zal het energieverbruik minder zijn ten opzichte van een slecht geïsoleerde woning. Als u alleen woont zult u bijvoorbeeld ook minder stroom verbruiken dan wanneer u met drie anderen woont. Als u de energievergelijker raadpleegt is het daarom ook erg belangrijk dat u de juiste gegevens invult. Uw actuele verbruik vindt u terug op uw meest recente jaarafrekening. Weet u dit niet? Dan kunt u ook een schatting aangeven.

Bespaarmogelijkheden met de energievergelijker

Het is belangrijk om bewust om te gaan met het energieverbruik. Helaas is energie in Nederland bijzonder prijzig. Dat is echter niet de enige reden om zuinig aan te doen met energie. Ook voor een beter milieu is het belangrijk dat wij met z’n alleen zuinig zijn met energie. Besparen is gelukkig gemakkelijker dan u denkt. Zo kunt u onder andere de verwarming een graadje lager zetten of kunt u korter douchen. Energiezuinige apparatuur en verlichting kan eveneens zorgen voor een lagere energierekening.

Hoe is de energierekening opgebouwd?

De energierekening bestaat uit diverse onderdelen. Dat bestaat niet alleen uit een gas- en elektriciteitsprijs, maar ook uit netbeheerkosten, belastingen en vaste leveringskosten. Stapt u over van energieleverancier? Dan staat hier vaak ook een welkomstkorting op vermeld. U betaalt alle kosten aan uw energieleverancier en uw energieleverancier draagt bepaalde kosten weer af. Zo draagt uw energieleverancier de netbeheerkosten af en ook de belastingen worden overgemaakt naar de overheid. Hoe goedkoper uw energiecontract is, hoe minder kosten u simpelweg maakt. Raadpleeg de energievergelijker om een goede vergelijking te maken.

Zakelijke energie nodig?

Heeft u zakelijke energie nodig én dus geen particuliere energie? Dan kunt u gebruikmaken va het alternatieve vergelijkingssysteem. Daarmee kunt u namelijk zakelijke energie vergelijken. Dat is vooral handig voor bedrijven die veel energie verbruiken. Voor zakelijke energie gelden echter wel andere regels. Zo is er vaak geen bedenktermijn en heeft u geen recht op een welkomstkorting. Check daarom van tevoren goed wat voor type contract u thuis nodig heeft. Bent u een zzp’er en werkt u vanuit huis? Dan is een particulier contract vaak verstandiger.

Hoe werkt de energievergelijker?

De energievergelijker werkt ontzettend eenvoudig. U kunt simpelweg uw gegevens invoeren via de oranje knop ‘gegevens wijzigen’. Hierbij kunt u aangeven wat uw postcode is en wie uw huidige energieleverancier is. Indien u uw verbruik niet weet kunt u hier ook aangeven wat de samenstelling van uw huishouden is.

Energieverbruik invullen

Weet u precies wat uw energieverbruik is? Dan is het raadzaam om deze gegevens in te voeren. Uw exacte energieverbruik kunt u gemakkelijk en snel terugvinden op uw meest recente jaarafrekening. U kunt hier zowel het stroom- als gasverbruik invoeren. Indien u geen gas wilt of hoeft af te nemen kunt u dat aanvinken. Op basis van deze data berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is.

Heeft u zonnepanelen?

Beschikt u thuis over zonnepanelen? Dan kunt u aangeven hoeveel zonnepanelen u thuis heeft. Ook kunt u aangeven hoeveel stroom u terug levert aan het net. Op basis van deze gegevens kunt u de berekening personaliseren met zonnepanelen. Dat is belangrijk om te doen, want als u relatief weinig stroom nodig heeft zullen bepaalde aanbieders erg voordelig zijn. Aanbieders die bijvoorbeeld lage vaste leveringskosten hanteren zijn daardoor extra interessant. De energievergelijker berekent dit gemakkelijk en snel voor u.

Groene energie

Wilt u graag kiezen voor groene energie? Dan kunt u daar eveneens op filteren in de energievergelijker. U kunt kiezen tussen ‘alleen duurzame energieleveranciers’, ‘groene stroom’ en ‘groene stroom uit Nederland’. Naar wens kunt u ook nog kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Duurzame energiecontracten zijn soms helemaal niet duurder dan ‘gewone’ energiecontracten. Duurzame stroom uit Nederland kan echter wel prijziger zijn. Uiteraard kunt u dit zelf gemakkelijk nagaan in het vergelijkingssysteem. Het hangt ook af van de huidige schaarste op de markt.

Vergelijken met de energievergelijker

Heeft u alle data ingevuld? Dan kunt u simpelweg vergelijken met de energievergelijker. Dat is gemakkelijker dan ooit tevoren. Het duurt soms enkele seconden voordat het systeem start met laden. Immers wordt alles opnieuw berekend op basis van de door u ingevoerde data. Door te klikken op ‘meer informatie’ kunt u de berekening nog uitklappen. U kunt dan onder andere inzien wat de vaste leveringskosten zijn, wat de netbeheerkosten zijn en hoeveel u in mindering gebracht krijgt voor de energiebelasting. Ook eventuele kortingen worden getoond.

Looptijd bepalen

Naar wens kunt u ook nog filteren op de duur van het contract. Het is vooralsnog raadzaam om te kiezen voor een eenjarig energiecontract. Bij dit type contract ontvangt u namelijk een relatief hoge welkomstkorting. Na een jaar kunt u bovendien weer overstappen en opnieuw profiteren van een scherpe korting. Op die manier wordt u ieder jaar klant bij de voordeligste aanbieder en betaalt u nooit meer te veel voor uw energierekening.

Energiecontract aanvragen

Heeft u een geschikt contract gevonden in de energievergelijker? Dan kunt u deze simpelweg aanvragen. Dat werkt erg eenvoudig en kost niet meer dan een aantal minuten van uw tijd. Door te klikken op de oranje knop ‘aanvragen’ kunt u gemakkelijk en snel uw aanvraag voltooien. Uiteraard ontvangt u een bevestiging van uw nieuwe energieleverancier. U heeft dan nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn heeft u nog de mogelijkheid om het contract te annuleren. Zodra de bedenktermijn is verstreken wordt het overstapproces gestart. U bent nadien officieel overgestapt en daar hoeft u verder niets voor te doen!

Voorschotbedrag bepalen

In de energievergelijker kunt u nagaan wat u jaarlijks kwijt bent aan uw nieuwe energiecontract. U kunt het bedrag echter niet door twaalf delen om zodoende het termijnbedrag te bepalen. Uw energieleverancier bepaalt namelijk uw jaarlijkse kosten op basis van de afgelopen drie jaar. Gelukkig kunt u het termijnbedrag bij de meeste aanbieders wel maandelijks aanpassen.

Indien het blijkt dat u te veel heeft betaald ontvangt u dit bedrag uiteraard terug. Heeft u daarentegen juist te weinig betaald? Dan kan dat ook inhouden dat u juist geld moet bijbetalen. U kunt natuurlijk beter geld terugkrijgen dan bijbetalen, dus betaal liever maandelijks iets te veel en spaar op die manier een beetje extra.

100% onafhankelijke energievergelijker

Onze energievergelijker is 100% onafhankelijk en objectief. In de energievergelijker worden de energieleveranciers gesorteerd op all-in kosten. Eventuele kortingen worden direct berekend in de totale energiekosten per jaar zodat u gemakkelijk kan zien welke energieleverancier de beste keuze is.

Heeft u nog vragen?

Wilt u gebruikmaken van de energievergelijker, maar heeft u nog vragen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar en helpen wij u graag. Daarvoor kunt u het contactformulier gebruiken. We reageren altijd binnen 24 uur. Ons advies is gratis.

Over Energievergelijking.nl

Er zijn ontzettend veel energieleveranciers in Nederland. Het maken van de juiste keuze is gemakkelijker dan ooit tevoren. Met slechts enkele klikken op de knop kunt u eenvoudig en snel verschillende deals bekijken. Wij zetten de beste aanbiedingen voor u in een duidelijk overzicht. Dagelijks onderhandelen we voor scherpe deals zodat u nooit meer te veel betaalt. Bovendien heeft u standaard 14 dagen bedenktermijn. Past het contract toch niet bij u? Dan kunt u het contract simpelweg nog annuleren binnen de gestelde termijn.