Stap 1 – Gegevens invullen

Stap 1: Gegevens invullen

Energievergelijker Energievergelijking.nlVul uw postcode en energieverbruik in en klik op “energie vergelijken” om te beginnen. Vervolgens kunnen we de kosten van alle aanbieders berekenen en aan u laten zien welke energieleveranciers er op uw adres beschikbaar zijn. De energievergelijker laat u in de eerste instantie het complete aanbod zien gesorteerd op prijs. Bij Energievergelijking.nl staat de goedkoopste energieleverancier bovenaan in de energievergelijker.

Stap 2 – Voorkeuren aangeven

Stap 2: Voorkeuren aangeven

Energievergelijker Energievergelijking.nlNu we alle aanbiedingen hebben verzameld, kunnen we beginnen het aanbod te filteren op basis van uw voorkeuren en situatie. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u alleen gebruik wilt maken van duurzame energie. De vergelijker laat u dan alleen de duurzame leveranciers zien. U kunt ook andere filteropties toepassen zoals de looptijd van het energiecontract. Ook kunt u kiezen voor vaste of variabele energietarieven.

Stap 3 – Energiecontract aanvragen

Stap 3: Energiecontract aanvragen

Energievergelijker Energievergelijking.nlNadat u alle filters heeft toegepast blijven alleen de resultaten over die ook daadwerkelijk aansluiten op uw voorkeuren. U kunt nu een weloverwogen keuze maken, oftewel de beste energiedeal kiezen! Dat werkt heel makkelijk! Klik op Aanvragen/bekijken om naar de gewenste aanbieding op de website van de aanbieder te gaan. Vul simpelweg het energie aanvraagformulier in en klik op verzenden. De rest wijst zich vanzelf!

Stap 4 – Bevestiging van uw aanvraag

Stap 4: Bevestiging van uw aanvraag

Energievergelijker Energievergelijking.nlNadat u alle gegevens heeft ingevuld en het energie aanvraagformulier heeft ingezonden ontvangt u per e-mail een welkomstbevestiging van uw aanvraag. In de bevestiging staan alle tarieven en natuurlijk de met u afgesproken kortingsacties! De nieuwe energieleverancier neemt nu de aanvraag in behandeling. Vervolgens zal de nieuwe aanbieder zo snel mogelijk of op de gewenste datum beginnen met de stroom en gas levering.

Stap 5 – Gefeliciteerd met uw besparing

Stap 5: Gefeliciteerd met uw besparing

Energievergelijker Energievergelijking.nlU hoeft verder eigenlijk niets te doen. De oude energieleverancier word door de nieuwe energieleverancier opgezegd. U heeft als consument nu recht op een door de ACM vastgestelde bedenktermijn van 14 dagen. Let op! Als u gebruik maakt van onze zakelijke vergelijker krijgt u niet dezelfde rechten als consumenten.

De bedenktermijn gaat in vanaf de datum dat de aanvraag is ingediend. Als u zich achteraf heeft bedacht en om welke reden dan ook geen gebruik meer wilt maken van de aanbieding, kunt u zonder reden annuleren.