energievergelijiking.nl

Energie vergelijken en besparen met onze energievergelijker

Met onze energievergelijker kunt u gratis de energiekosten van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken om de goedkoopste energiedeals te vinden op basis van uw situatie en voorkeuren. Stel de energievergelijker in en bereken uw voordeel. Via onze energievergelijker profiteert u van exclusieve energie aanbiedingen. Vergelijk alle energie aanbiedingen en bespaar binnen enkele minuten honderden euro’s op uw energiekosten!

Waarom onze energievergelijker

De onafhankelijke energievergelijker van Nederland

Uitleg onafhankelijke energievergelijker

In onze energievergelijker profiteert u van goedkopere energie aanbiedingen dan als u een contract afsluit bij een energie adviseur van de energieleverancier. Op Energievergelijking.nl concurreren aanbieders van energie met elkaar om bij ons als goedkoopste energieleverancier bovenaan in onze energievergelijking komen. Dat is alleen mogelijk als ze ook daadwerkelijk de laagste energiekosten hebben. Daarom krijgt u bij ons altijd extra korting in de vorm van lagere tarieven, hogere welkomstpremies, gratis energie en mooie welkomstcadeaus. Uw kostenbesparing kan via onze onafhankelijke energievergelijker al snel oplopen in de honderden euro’s.

Hoe werkt het

Hoe werkt de energievergelijker

Met onze energievergelijker vindt u snel en simpel het beste en goedkoopste energiecontract. Op basis van uw persoonlijke gegevens doorzoekt de energievergelijker het aanbod van alle energieleveranciers die aansluiten op uw situatie en voorkeuren. Wij laten u direct een overzicht zien met de beste energieleveranciers gesorteerd op prijs, kwaliteit of duurzaamheid. Het goedkoopste contract vindt u standaard altijd bovenaan in de vergelijker. Hierdoor kunt u direct uitrekenen hoeveel u kan besparen. Uw besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar! Uit de energiemonitor van de toezichthouder ACM blijkt dat het aantal overstappers elk jaar toeneemt.

Voordelen van onze energievergelijker

Onze landelijke en onafhankelijke energievergelijker kan door iedereen worden gebruikt. Zowel door consumenten als door het MKB en grootzakelijke energieverbruikers. De prijzen van onze energievergelijker zijn scherper dan die van de energieleveranciers zelf. Alle reden dus om onze energievergelijker te gebruiken en geld te besparen op uw energiekosten. Bovendien is onze energievergelijker 100% objectief. Alle energie aanbieders worden meegenomen in de vergelijking, ook als wij daar niets aan verdienen.

Onze energievergelijker heeft nog meer voordelen

✔ Snel en simpel besparen
Via Energievergelijking.nl stapt u direct online over naar een andere energieleverancier van uw keuze. Wanneer u het voordeligste energiepakket hebt gevonden, kunt u via Energievergelijking.nl zorgeloos overstappen.

✔ 14 dagen bedenktijd
Nadat de overstap is afgerond, heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Mocht u binnen deze 14 dagen toch niet willen overstappen? Dan kunt u dit ons laten weten. De overstap wordt dan direct geannuleerd.

✔ Gratis overstapservice
De overstap wordt gratis voor u geregeld. Dit betekent dat uw contract bij uw huidige energieleverancier ook voor u wordt opgezegd en u hoeft hier niets extra voor te doen. Tijdens de overstap naar een andere leverancier komt u nooit zonder gas en stroom te zitten.

✔ Exclusieve aanbiedingen
Onze energievergelijker toont u ook energiecontracten die niet bij de leverancier zelf beschikbaar zijn. Dit zijn namelijk speciale contracten die alleen op Energievergelijking.nl geldig zijn. U krijgt extra korting en of lagere tarieven. De getoonde welkomstkortingen zijn dus exclusief beschikbaar via onze vergelijker.

✔ 100% onafhankelijk
Wij maken gebruik van de informatie uit verschillende vergelijkingsmodules. Zo bieden we u een uitgebreidere energievergelijking waarmee u nog beter kan vergelijken. Heeft u elders een goedkopere energiedeal gezien? Laat het ons dan weten, dan zullen wij dit direct in onze energievergelijker verwerken.

Energievergelijker 2019

Beste energievergelijker 2019

Elke jaar overstappen naar de goedkoopste deal is de beste en snelste manier om direct uw energiekosten omlaag te brengen. Als u op zoek bent naar de beste energievergelijker van 2019, dan bent u bij ons op het juiste adres. Vul uw verbruik en postcode in en onze vergelijker maakt direct een berekening voor uw energiekosten in 2019. Vervolgens kiest u het energiecontract dat het beste bij uw wensen aansluit. Zo makkelijk werkt het.

Landelijke energievergelijkers

Energievergelijking.nl werkt samen met meerdere energievergelijkers. Zodoende hebben wij landelijke dekking en kunnen wij alle mensen in Nederland helpen met besparen. Wij doen er alles aan om de beste energievergelijker te zijn op de energiemarkt. Bij ons vindt u altijd voordelige energiecontracten. Deze energiecontracten zijn niet alleen te vinden op Energievergelijking.nl zelf, maar ook bij onze nationale collectieve partners. Wij willen voor u de beste deals vinden en ervoor zorgen dat u minder hoeft uit te geven aan uw vaste maandelijkse kosten. Dat betekent simpelweg meer geld voor andere leuke dingen dan uw energierekening betalen.

We betalen teveel voor energie

De toezichthouder op de Nederlandse energiemarkt is de ACM. Zij voert jaarlijks een onderzoek uit genaamd de Energiemonitor.

In vergelijking met voorgaande jaren zijn meer consumenten overgestapt van energieleverancier. In de periode van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019 zijn bijna 1,6 miljoen huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Consumenten die in de laatste jaren zijn overgestapt, doen dit ook vaker. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten nog steeds veel geld kunnen besparen door naar een andere energieleverancier over te stappen.

(Bron: acm)

Overstappen en grip op uw energiekosten

Door ieder jaar opnieuw over te stappen houdt u grip op uw energiekosten. Door een vast actietarief en een eventuele welkomstkorting te kiezen heeft u de meeste zekerheid. Energiebedrijven stunten steeds vaker met aantrekkelijke actie kortingen en bonussen. Uw voordeel met dit soort acties kan snel oplopen. De meeste overstappers besparen tussen de 100 en 300 euro. Door ieder jaar over te stappen, ontvangt u ieder jaar een welkomstkorting. Als u niet overstapt krijgt u weer de normale tarieven. Deze tarieven zijn meestal hoger dan de actie tarieven en daarom is het wijs om jaarlijks te veranderen van energieleverancier. Zo bespaart u het meeste geld op zowel stroom als op gas.

Overstappen

Stap over via onze gratis overstapservice

overstappen via de onafhankelijke energievergelijker

Bent u momenteel klant bij een andere energieleverancier? Dan is het goed om te weten dat u met behulp van onze gratis overstapservice gemakkelijk kan overstappen. Daar hoeft u zelf niets voor te doen als u op hetzelfde adres blijft wonen. De nieuwe energieleverancier regelt namelijk de opzegging van het huidige energiecontract dat nu nog op uw adres is geregistreerd. De overstap van het oude naar het nieuwe contract zal naadloos op elkaar aansluiten. U wordt tussentijds ook niet afgesloten en er hoeft ook geen energie adviseur of monteur bij u langs te komen. Overstappen van de ene naar de andere leverancier is een administratief proces.

Overstappen tijdens een verhuizing

Een verhuizing naar een andere woning is het ideale moment om te veranderen van energieleverancier. Hierbij dient u wel goed op te letten. Als u een energiecontract aanvraagt voor een andere woning, dan zal de nieuwe energieleverancier het energiecontract op uw huidige woning niet opzeggen. U dient in geval van een verhuizing het oude energiecontract zelf op te zeggen.

U heeft recht op 14 dagen bedenktijd

Nadat u in de energievergelijker de voordeligste energiedeal heeft gevonden, kunt u die direct aanvragen. U ontvangt dan per email bevestiging van uw aanvraag en binnen enkele dagen ontvangt u ook bevestiging per post. In de bevestiging staan alle tarieven, de voorwaarden en de met u afgesproken voordeel actie. Nadat u de aanvraag heeft ingediend heeft u recht op 14 dagen bedenktijd. In de bedenktijd kunt u de aanvraag kosteloos annuleren. Daarna zal de aanvraag worden afgerond.

Toelichting vergelijker

Toelichting energievergelijker

Er zijn verschillende energieleveranciers met een veelvoud aan energiecontracten. Energieleveranciers maken verschillende energiecontracten om beter in te spelen specifieke situaties en voorkeuren. Dit noemt men ook wel een energiecontract op maat. Welke energieleverancier de voordeligste keuze is hangt dus af van uw situatie en uw voorkeuren. Ook de speciale actie tarieven zijn voor een beperkte periode geldig. Daarom laten wij in onze energievergelijker in eerste instantie de all-in energiekosten per jaar en per maand vergelijken. Bij elk contract ziet u precies de prijzen per kWh en per m3. Zo weet u precies wat u uiteindelijk betaalt en wat u kan besparen ten opzichte van uw huidige situatie.

Zakelijke energievergelijker gebruiken

In de eerste instantie ziet u in onze energievergelijker de energiedeals voor consumenten. Bent u op zoek bent naar een energiecontract voor uw bedrijf? Schakel dan over naar onze zakelijke energievergelijker. Dat kan simpel door te klikken op het tabblad “Zakelijk”. Het tabblad kunt u rechtsboven in de energievergelijker zien staan. In onze zakelijke energievergelijker kunt u snel en simpel alle zakelijke energiecontracten voor ZZP/MKB en Grootzakelijke energieverbruikers met elkaar vergelijken.

Een nieuw energiecontract kiezen

Als u met onze energievergelijker een contract kiest dat per direct opzegbaar is, dan betaalt u een hoger tarief dan wanneer u kiest voor een contract met een minimale looptijd van 1 jaar of langer. Klanten met een contract dat per direct opzegbaar is geeft de energieleverancier geen zekerheid. In onze energievergelijker kunt u energiecontracten vergelijken op basis van looptijd. Hierdoor kunt u eenvoudig zelf zien dat u via onze energievergelijker veel meer geld kan besparen dan u wellicht had gedacht.

Duurzame energievergelijker

In onze energievergelijker kunt u gemakkelijk filteren op duurzame energie. Klik het vakje “Duurzame energie” aan om uitsluitend energieleveranciers te vergelijken die duurzame energie leveren. Tevens kunt u kiezen voor duurzame energie opgewekt in Nederland. Daarnaast kunt u kiezen voor duurzame energie opgewekt uit heel Europa. Op deze manier kunt u via onze energievergelijker ook een steentje bijdragen aan een schoner milieu.

Reviews en ervaringen

Voordat u een keuze maakt is het altijd een goed idee om de reviews en ervaringen van andere mensen te lezen op zogenaamde reviewsites. Vraag ook aan uw vrienden en familie bij welke energieleverancier zijn nu zijn aangesloten en of hun ook tevreden zijn met hun energieleverancier. Zo kunt u al snel een indruk krijgen van de kwaliteit die de betreffende energieleverancier u kan bieden. Ga nooit te snel in op verhalen die bijna te mooi zijn om waar te zijn. Enkele voorbeelden van goede review websites zijn o.a. EnergieErvaringen.nl en OverstapErvaringen.nl.

Onafhankelijke energievergelijker

Energievergelijking.nl is een 100% onafhankelijke energievergelijker. Wij werken volledig zelfstandig en altijd in het voordeel van onze bezoekers. We zullen er daarom alles aan doen om ervoor te zorgen dat u bij ons de beste energievergelijker gebruikt voor het vinden van de voordeligste energieleverancier. De ACM houdt toezicht op de energiemarkt. Zo zorgen wij ervoor dat energieleveranciers consumenten niet benadelen. Dit geldt ook voor de energievergelijker op Energievergelijking.nl. Daarnaast is onze energievergelijker getoetst en gecertificeerd door keurmerk Qshops. U kunt dus vertrouwen op onze energievergelijker.

Hulp en advies

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van onze energievergelijker of heeft u behoefte aan een onafhankelijk energie advies? Neem dan gerust contact met ons op want wij zijn u graag van dienst. Lees ook de veelgestelde vragen.

Reviews

Score / 5. Stemmen:

Geef feedback over dit bericht