De energievergelijker van Energievergelijking.nl stelt u in staat om de energieprijzen en aanbiedingen van alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Vul uw gegevens in zoals uw postcode en uw verbruik om de energievergelijker het aanbod te laten vergelijken. Vervolgens kunt u de filter toepassen om de energie aanbiedingen te vinden die het beste aansluiten op uw situatie en voorkeuren.

Hoe werkt de energievergelijker

Hoe werkt de onafhankelijke energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. Energievergelijking.nl laat u gelijk zien welke aanbieders er allemaal in uw regio energie aanbieden, voor welke prijs en welke momenteel de goedkoopste is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijking verfijnen naar uw eigen wensen. Zo ziet u snel welk energiecontract het beste past bij uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve energie aanbiedingen waardoor u veel meer kan besparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kwh en 1800 m3 besparen gemiddeld 450 euro per jaar. Tel uit uw winst!

Energiecontracten vergelijken

Vergelijk verschillende energiecontracten

Met de energievergelijker van Energievergelijkig.nl kunt u kiezen uit verschillende soorten contracten. Wilt u bijvoorbeeld alleen duurzame energieleveranciers vergelijken? Klik dan simpelweg op ‘Duurzaam’. Wilt u alleen de energiecontracten vergelijken met een looptijd van 1 jaar, vink dan bij contractduur ‘1 jaar’ aan. Wilt u graag duurzame energie? Vink dan “Duurzame energie” aan. Zo makkelijk werkt energie vergelijken met de onafhankelijke energievergelijker van Energievergelijking.nl. Als u ook zakelijke energie wilt vergelijken, klik dan op het tabblad “Zakelijk”. U kunt zo alle zakelijke energie aanbiedingen met elkaar vergelijken!

Stroom en/of gas kiezen

Stroom en/of gas via de energievergelijker

Met de energievergelijker van Energievergelijking.nl kunt u stroom en gas vergelijken. Klik op het tabblad ‘Stroom en Gas’ om het complete aanbod van alle stroom en gas aanbieders in één overzicht met elkaar te vergelijken. U kunt het aanbod van stroom en gas ook apart met elkaar vergelijken. Door te klikken op het tabblad ‘Alleen Stroom’ ziet u een prijs vergelijking van uitsluitend alle stroom contracten. Als u klikt u op het tabblad ‘Alleen Gas’ ziet u een vergelijking van uitsluitend gas contracten. Dit is handig als u alleen stroom of alleen gas wilt. Vaak bent u nog goedkoper uit als u stroom en gas bij dezelfde energieleverancier afneemt.

Zorgeloos overstappen

Zorgeloos overstappen

Via Energievergelijking.nl kunt u zorgeloos overstappen. Onze energievergelijker wordt dagelijks gecontroleerd en bijgewerkt indien nodig. Ook alle energie aanbiedingen worden direct bijgewerkt als er een wijziging is geweest in de tarieven danwel de kortingsacties. Heeft u vragen over onze energievergelijker dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze energievergelijker staat onder toezicht van de ACM en onze medewerkers hebben veel ervaring met energie vergelijken waardoor zijn u uitstekend kunnen helpen met betrouwbaar en onafhankelijk advies. Wacht niet, start de energievergelijker en bereken uw voordeel.

Energievergelijker

Vergelijk energie van alle energieleveranciers

Stap 1: Gegevens invullen

Om te beginnen hebben we een aantal gegevens nodig. Namelijk uw energieverbruik en uw postcode. Daarmee kunnen we de kosten van alle aanbieders berekenen en aan u laten zien welke energieleveranciers er op uw adres beschikbaar zijn. De energie vergelijker laat u in de eerste instantie het complete aanbod zien gesorteerd op prijs. De goedkoopste energieleverancier staat dus bovenaan.

Stap 2: Voorkeuren aangeven

Nu we alle aanbiedingen hebben verzameld, kunnen we beginnen het aanbod te filteren op basis van uw voorkeuren en situatie. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u gebruik wilt maken van duurzame energie. De vergelijker laat u dan alleen de duurzame leveranciers zien. U kunt ook andere filteropties toepassen zoals de looptijd van het energiecontract en of u een vast of een variabel tarief wilt hebben.

Stap 3: Energiecontract aanvragen

Nadat u alle filters heeft toegepast blijven alleen de resultaten over die ook daadwerkelijk aansluiten op uw voorkeuren. U kunt nu een weloverwogen keuze maken, oftewel de beste energiedeal kiezen! Dat werkt heel makkelijk! Klik op Aanvragen/bekijken om naar de gewenste aanbieding op de website van de aanbieder te gaan. Vul het formulier in en klik op verzenden. De rest wijst zich vanzelf!

Stap 4: Bevestiging van uw aanvraag

Nadat u alle gegevens heeft ingevuld en het formulier heeft ingezonden ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw aanvraag.  In deze e-mail staan alle tarieven en natuurlijk de met u afgesproken kortingsactie! De nieuwe energieleverancier neemt nu de aanvraag voor u in behandeling. Als alles goed is zal de leverancier zo snel mogelijk of op de aangegeven datum beginnen met de levering.

Stap 5: Overstappen van aanbieder

U hoeft verder eigenlijk niets te doen. De oude energieleverancier wordt door de nieuwe energieleverancier voor u opgezegd. U heeft als consument een wettelijk vastgestelde bedenktermijn van 14 dagen. De bedenktermijn gaat in vanaf de datum dat de aanvraag is ingediend. Als u zich achteraf heeft bedacht en om welke reden dan ook geen gebruik meer wilt maken van de aanbieding, kunt u zonder opgave van reden annuleren. Eventueel betaalde bedragen worden dan direct weer teruggeboekt naar uw bankrekening.

Klanten die via onze energievergelijker een energiecontract hebben aangevraagd

energievergelijker actie 2017

Een energiecontract vergelijken en aanvragen via de onafhankelijke energievergelijker van Energievergelijking.nl is de beste manier om uw energiekosten fors te verlagen. U profiteert namelijk van de beste deals! Al vele klanten hebben positieve beoordelingen geschreven na het aanvragen van een energie aanbieding met de online energievergelijker. Hieronder een aantal positieve reviews over de gratis online energievergelijker van Energievergelijking.nl. Begin snel met energie vergelijken en bereken hoeveel geld u vandaag al kan besparen!

Ziet er goed uit! Als ik dit eerder had geweten was ik allang overgestapt. Dit jaar Greenchoice gekozen. En volgend jaar weer vergelijken en overstappen!
De beste energievergelijker! Ik was al ruim 10 jaar klant bij Essent en daar betaalde ik (weet ik nu) ruim 300 euro per jaar meer dan ik bij Oxxio betaal.
Jemig! Nu snap ik waarom mensen jullie energievergelijker gebruiken en overstappen. Ik heb in 5 minuten 320 euro bespaart op mijn jaarafrekening.
Energievergelijker
272 beoordelingen 9.5 gemiddeld