Energievergelijker

Vergelijk alle energieleveranciers en bereken uw korting!

Bespaar extra veel geld met speciale actietarieven en welkomstkortingen!

Bespaar nu honderden euro’s op energie bij de onafhankelijke energievergelijker van Nederland!

Maak een onafhankelijke vergelijking en zet de kosten van alle energieleveranciers op een rij! Pas de verschillende filteropties toe om de aanbiedingen van alle aanbieders te vergelijken op basis van uw persoonlijke voorkeuren. U kunt nu beginnen met geld besparen!

Stap 1: Gegevens invullen

Stap 1: Gegevens invullen

energievergelijker stap 1Om te beginnen hebben we eerst een aantal gegevens nodig. Namelijk uw energieverbruik en uw postcode. Daarna kunnen we de kosten van alle aanbieders berekenen en aan u laten zien welke energieleveranciers er op uw adres beschikbaar zijn. De energie vergelijker laat u in de eerste instantie het complete aanbod zien gesorteerd op prijs. De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan in de energievergelijking.

Stap 2: Voorkeuren aangeven

Stap 2: Voorkeuren aangeven

energievergelijker stap 2Nu we alle aanbiedingen hebben verzameld, kunnen we beginnen het aanbod te filteren op basis van uw voorkeuren en situatie. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u alleen gebruik wilt maken van duurzame energie. De vergelijker laat u dan alleen de duurzame leveranciers zien. U kunt ook andere filteropties toepassen zoals de looptijd van het energiecontract. Ook kunt u kiezen voor vaste of variabele energietarieven.

Stap 3: Energiecontract aanvragen

Stap 3: Energiecontract aanvragen

energievergelijker stap 3Nadat u alle filters heeft toegepast blijven alleen de resultaten over die ook daadwerkelijk aansluiten op uw voorkeuren. U kunt nu een weloverwogen keuze maken, oftewel de beste energiedeal kiezen! Dat werkt heel makkelijk! Klik op Aanvragen/bekijken om naar de gewenste aanbieding op de website van de aanbieder te gaan. Vul simpelweg het energie aanvraagformulier in en klik op verzenden. De rest wijst zich vanzelf!

Stap 4: Bevestiging van uw aanvraag

Stap 4: Bevestiging van uw aanvraag

energievergelijker stap 4Nadat u alle gegevens heeft ingevuld en het energie aanvraagformulier heeft ingezonden ontvangt u per e-mail een welkomstbevestiging van uw aanvraag. In de bevestiging staan alle tarieven en natuurlijk de met u afgesproken kortingsacties! De nieuwe energieleverancier neemt nu de aanvraag in behandeling. Vervolgens zal de nieuwe aanbieder zo snel mogelijk of op de gewenste datum beginnen met de stroom en gas levering.

Stap 5: Gefeliciteerd met uw besparing

Stap 5: Gefeliciteerd met uw besparing

energievergelijker stap 5U hoeft verder eigenlijk niets te doen. De oude energieleverancier wordt door de nieuwe energieleverancier opgezegd. U heeft als consument nu recht op een door de ACM vastgestelde bedenktermijn van 14 dagen.

De bedenktermijn gaat in vanaf de datum dat de aanvraag is ingediend. Als u zich achteraf heeft bedacht en om welke reden dan ook geen gebruik meer wilt maken van de aanbieding, kunt u zonder reden annuleren.

Hoe werkt de energievergelijker

Hoe werkt de onafhankelijke energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. Energievergelijking.nl laat u gelijk zien welke energieleveranciers er allemaal in uw regio energie aanbieden, voor welke prijs en welke momenteel de goedkoopste is. Met behulp van de filteropties kunt u de energie vergelijking verfijnen naar uw eigen wensen. Zo ziet u snel welk energiecontract het beste past bij uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve energie aanbiedingen waardoor u veel meer kan besparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kwh en 1800 m3 besparen gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst!

Energiecontract kiezen

Kiezen uit verschillende energiecontracten

Op een snelle en gebruiksvriendelijke manier kunt u kiezen uit verschillende soorten energiecontracten. Wilt u bijvoorbeeld alleen duurzame energieleveranciers vergelijken? Klik dan simpelweg op ‘Duurzaam’. Wilt u alleen de energiecontracten vergelijken met een looptijd van 1 jaar, vink dan bij contractduur ‘1 jaar’ aan. Wilt u graag duurzame energie? Vink dan “Duurzame energie” aan. Zo makkelijk werkt energie vergelijken met de onafhankelijke energievergelijker van Energievergelijking.nl. Als u ook zakelijke energie wilt vergelijken, klik dan op het tabblad “Zakelijk”. U kunt zo alle zakelijke energie aanbiedingen met elkaar vergelijken!

Stroom en/of gas

Stroom en/of gas

Met de energievergelijker van Energievergelijking.nl kunt u stroom en gas vergelijken. Klik op het tabblad ‘Stroom en Gas’ om het complete aanbod van alle stroom en gas aanbieders in één overzicht met elkaar te vergelijken. U kunt het aanbod van stroom en gas ook apart met elkaar vergelijken. Door te klikken op het tabblad ‘Alleen Stroom’ ziet u een prijs vergelijking van uitsluitend alle stroom contracten. Als u klikt u op het tabblad ‘Alleen Gas’ ziet u een vergelijking van uitsluitend gas contracten. Dit is handig als u alleen stroom of alleen gas wilt. Vaak bent u nog goedkoper uit als u stroom en gas bij dezelfde energieleverancier afneemt.

Overstappen

Overstappen via onze energievergelijker

Via Energievergelijking.nl kunt u zorgeloos overstappen. Onze energievergelijker wordt dagelijks gecontroleerd en bijgewerkt indien nodig. Ook alle energie aanbiedingen worden direct bijgewerkt als er een wijziging is geweest in de tarieven danwel de kortingsacties. Heeft u vragen over onze energievergelijker dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze energievergelijker staat onder toezicht van de ACM en onze medewerkers hebben veel ervaring met energie vergelijken waardoor zijn u uitstekend kunnen helpen met betrouwbaar en onafhankelijk advies. Wacht niet, start de energievergelijker en bereken uw voordeel.

Energievergelijker
304 beoordelingen 9.5 gemiddeld