Met de online energievergelijker kunt u altijd van de beste aanbiedingen vergelijken

Met de energievergelijker van Energievergelijking.nl zet u de energiekosten van energieleveranciers direct op een rij! Pas de verschillende filters toe om de energiedeals van alle aanbieders te vergelijken op basis van uw eigen persoonlijke voorkeuren. Vergelijk en verlaag uw energiekosten! Let op: Vergeet niet om de cookies van deze website te accepteren. Anders werkt de energievergelijker niet optimaal. Vergeet ook niet de cookie van de energieleverancier te accepteren anders kunnen we de aanvraag niet controleren en bevestigen. De bedenktijd is 14 dagen, tenzij u een spoed energieaanvraag indient. In dat geval vervalt de bedenktijd.

Vul allereerst een postcode en verbruik in. Klik op “berekenen” en laat de online energievergelijker de energiecontracten, prijzen (en overige kosten zoals belasting etc) en energieacties van alle energieleveranciers doorzoeken. De energievergelijker laat u direct alle beschikbare energieleveranciers zien.

Stap 1 – Gegevens invullen

Stap 1: Gegevens invullen

Energievergelijker Energievergelijking.nlVul uw postcode en energieverbruik in en klik op “energie vergelijken” om te beginnen. Vervolgens kunnen we de kosten van alle aanbieders berekenen en aan u laten zien welke energieleveranciers er op uw adres beschikbaar zijn. De energievergelijker laat u in de eerste instantie het complete aanbod zien gesorteerd op prijs. Bij Energievergelijking.nl staat de goedkoopste energieleverancier bovenaan in de energievergelijker.

Stap 2 – Voorkeuren aangeven

Stap 2: Voorkeuren aangeven

Energievergelijker Energievergelijking.nlNu we alle aanbiedingen hebben verzameld, kunnen we beginnen het aanbod te filteren op basis van uw voorkeuren en situatie. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u alleen gebruik wilt maken van duurzame energie. De vergelijker laat u dan alleen de duurzame leveranciers zien. U kunt ook andere filteropties toepassen zoals de looptijd van het energiecontract. Ook kunt u kiezen voor vaste of variabele energietarieven.

Stap 3 – Energiecontract aanvragen

Stap 3: Energiecontract aanvragen

Energievergelijker Energievergelijking.nlNadat u alle filters heeft toegepast blijven alleen de resultaten over die ook daadwerkelijk aansluiten op uw voorkeuren. U kunt nu een weloverwogen keuze maken, oftewel de beste energiedeal kiezen! Dat werkt heel makkelijk! Klik op Aanvragen/bekijken om naar de gewenste aanbieding op de website van de aanbieder te gaan. Vul simpelweg het energie aanvraagformulier in en klik op verzenden. De rest wijst zich vanzelf!

Stap 4 – Bevestiging van uw aanvraag

Stap 4: Bevestiging van uw aanvraag

Energievergelijker Energievergelijking.nlNadat u alle gegevens heeft ingevuld en het energie aanvraagformulier heeft ingezonden ontvangt u per e-mail een welkomstbevestiging van uw aanvraag. In de bevestiging staan alle tarieven en natuurlijk de met u afgesproken kortingsacties! De nieuwe energieleverancier neemt nu de aanvraag in behandeling. Vervolgens zal de nieuwe aanbieder zo snel mogelijk of op de gewenste datum beginnen met de stroom en gas levering.

Stap 5 – Gefeliciteerd met uw besparing

Stap 5: Gefeliciteerd met uw besparing

Energievergelijker Energievergelijking.nlU hoeft verder eigenlijk niets te doen. De oude energieleverancier word door de nieuwe energieleverancier opgezegd. U heeft als consument nu recht op een door de ACM vastgestelde bedenktermijn van 14 dagen. Let op! Als u gebruik maakt van onze zakelijke vergelijker krijgt u niet dezelfde rechten als consumenten.

De bedenktermijn gaat in vanaf de datum dat de aanvraag is ingediend. Als u zich achteraf heeft bedacht en om welke reden dan ook geen gebruik meer wilt maken van de aanbieding, kunt u zonder reden annuleren.

Hoe werkt de energievergelijker

Hoe werkt de onafhankelijke energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. Energievergelijking.nl laat u gelijk zien welke energieleveranciers er allemaal in uw regio energie aanbieden, voor welke prijs en welke momenteel de goedkoopste is. Met behulp van de filteropties kunt u de energie vergelijking verfijnen naar uw eigen wensen. Zo ziet u snel welk energiecontract het beste past bij uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve energie aanbiedingen waardoor u veel meer kan besparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kwh en 1800 m3 besparen gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst!

Energiecontract kiezen

Kiezen uit verschillende energiecontracten

Op een snelle en gebruiksvriendelijke manier kunt u kiezen uit verschillende soorten energiecontracten. Wilt u bijvoorbeeld alleen duurzame energieleveranciers vergelijken? Klik dan simpelweg op ‘Duurzaam’. Wilt u alleen de energiecontracten vergelijken met een looptijd van 1 jaar, vink dan bij contractduur ‘1 jaar’ aan. Wilt u graag duurzame energie? Vink dan “Duurzame energie” aan. Zo makkelijk werkt energie vergelijken met de onafhankelijke energievergelijker van Energievergelijking.nl. Als u ook zakelijke energie wilt vergelijken, klik dan op het tabblad “Zakelijk”. U kunt zo alle zakelijke energie aanbiedingen met elkaar vergelijken! Uiteraard doen we ook op zakelijk gebied ons uiterste best om u te laten profiteren van de beste aanbiedingen.

Stroom en/of gas

Energievergelijker voor stroom en/of gas

Met de energievergelijker van Energievergelijking.nl kunt u stroom en gas vergelijken. Klik op het tabblad ‘Stroom en Gas’ om het complete aanbod van alle energie aanbieders in één overzicht met elkaar te vergelijken. U kunt het aanbod van stroom en gas ook apart met elkaar vergelijken. Door te klikken op het tabblad ‘Alleen Stroom’ ziet u een prijs vergelijking van uitsluitend alle stroom contracten. Als u klikt u op het tabblad ‘Alleen Gas’ ziet u een vergelijking van uitsluitend gas contracten. Dit is handig als u alleen stroom of alleen gas wilt. Vaak bent u nog goedkoper uit als u stroom en gas bij dezelfde energieleverancier afneemt. Let wel op! Door jaarlijks gebruik te maken van onze onafhankelijke energievergelijker om de goedkoopste energieleverancier te kiezen is de beste manier om doorgaans maximaal te besparen.

Overstappen via onze energievergelijker

Via Energievergelijking.nl kunt u zorgeloos overstappen. Onze energievergelijker wordt dagelijks gecontroleerd en bijgewerkt indien nodig. Ook alle energie aanbiedingen worden direct bijgewerkt als er een wijziging is geweest in de tarieven danwel de kortingsacties. Heeft u vragen over onze energievergelijker dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze energievergelijker staat onder toezicht van de ACM en onze medewerkers hebben veel ervaring met energie vergelijken waardoor zij u uitstekend kunnen helpen met betrouwbaar en onafhankelijk advies. Wacht niet, start de energievergelijker en bereken uw voordeel. Met onze energievergelijker krijgt u de beste deal!

Beste keuze

Zo maakt u de beste keuze

De energievergelijker werkt ontzettend eenvoudig. U kunt simpelweg uw gegevens invoeren via de oranje knop ‘gegevens wijzigen’. Hierbij kunt u aangeven wat uw postcode is en wie uw huidige energieleverancier is. Indien u uw verbruik niet weet kunt u hier ook aangeven wat de samenstelling van uw huishouden is.

1. Vul uw exacte energieverbruik in

Weet u precies wat uw energieverbruik is? Dan is het raadzaam om deze gegevens in te voeren. Uw exacte energieverbruik kunt u gemakkelijk en snel terugvinden op uw meest recente jaarafrekening. U kunt hier zowel het stroom- als gasverbruik invoeren. Indien u geen gas wilt of hoeft af te nemen kunt u dat aanvinken. Op basis van deze data berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is.

2. Heeft u misschien zonnepanelen?

Beschikt u thuis over zonnepanelen? Dan kunt u aangeven hoeveel zonnepanelen u thuis heeft. Ook kunt u aangeven hoeveel stroom u terug levert aan het net. Op basis van deze gegevens kunt u de berekening personaliseren met zonnepanelen. Dat is belangrijk om te doen, want als u relatief weinig stroom nodig heeft zullen bepaalde aanbieders erg voordelig zijn. Aanbieders die bijvoorbeeld lage vaste leveringskosten hanteren zijn daardoor extra interessant. De energievergelijker berekent dit gemakkelijk en snel voor u.

3. Vergelijk duurzame energie

Wilt u graag kiezen voor groene energie? Dan kunt u daar eveneens op filteren in de energievergelijker. U kunt kiezen tussen ‘alleen duurzame energieleveranciers’, ‘groene stroom’ en ‘groene stroom uit Nederland’. Naar wens kunt u ook nog kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Duurzame energiecontracten zijn soms helemaal niet duurder dan ‘gewone’ energiecontracten. Duurzame stroom uit Nederland kan echter wel prijziger zijn. Uiteraard kunt u dit zelf gemakkelijk nagaan in het vergelijkingssysteem. Het hangt ook af van de huidige schaarste op de markt.

4. Alle gegevens ingevuld?

Heeft u alle data ingevuld? Dan kunt u simpelweg vergelijken met de energievergelijker. Dat is gemakkelijker dan ooit tevoren. Het duurt soms enkele seconden voordat het systeem start met laden. Immers wordt alles opnieuw berekend op basis van de door u ingevoerde data. Door te klikken op ‘meer informatie’ kunt u de berekening nog uitklappen. U kunt dan onder andere inzien wat de vaste leveringskosten zijn, wat de netbeheerkosten zijn en hoeveel u in mindering gebracht krijgt voor de energiebelasting. Ook eventuele kortingen worden getoond.

5. Looptijd bepalen

Naar wens kunt u ook nog filteren op de duur van het contract. Het is vooralsnog raadzaam om te kiezen voor een eenjarig energiecontract. Bij dit type contract ontvangt u namelijk een relatief hoge welkomstkorting. Na een jaar kunt u bovendien weer overstappen en opnieuw profiteren van een scherpe korting. Op die manier wordt u ieder jaar klant bij de voordeligste aanbieder en betaalt u nooit meer te veel voor uw energierekening.

6. Energiecontract

Heeft u een geschikt contract gevonden in de energievergelijker? Dan kunt u deze simpelweg aanvragen. Dat werkt erg eenvoudig en kost niet meer dan een aantal minuten van uw tijd. Door te klikken op de oranje knop ‘aanvragen’ kunt u gemakkelijk en snel uw aanvraag voltooien. Uiteraard ontvangt u een bevestiging van uw nieuwe energieleverancier. U heeft dan nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn heeft u nog de mogelijkheid om het contract te annuleren. Zodra de bedenktermijn is verstreken wordt het overstapproces gestart. U bent nadien officieel overgestapt en daar hoeft u verder niets voor te doen!

7. Voorschotbedrag

In de energievergelijker kunt u nagaan wat u jaarlijks kwijt bent aan uw nieuwe energiecontract. U kunt het bedrag echter niet door twaalf delen om zodoende het termijnbedrag te bepalen. Uw energieleverancier bepaalt namelijk uw jaarlijkse kosten op basis van de afgelopen drie jaar. Gelukkig kunt u het termijnbedrag bij de meeste aanbieders wel maandelijks aanpassen.

Indien het blijkt dat u te veel heeft betaald ontvangt u dit bedrag uiteraard terug. Heeft u daarentegen juist te weinig betaald? Dan kan dat ook inhouden dat u juist geld moet bijbetalen. U kunt natuurlijk beter geld terugkrijgen dan bijbetalen, dus betaal liever maandelijks iets te veel en spaar op die manier een beetje extra.

Bespaar honderden euro’s met energie vergelijken

Als u deze online energievergelijker op de beste manier wil gebruiken, hebben we informatie nodig over uw situatie en natuurlijk uw voorkeuren. De meeste mensen zijn op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. Daarom staat in eerste instantie het energiecontract met de laagste energiekosten (totale energiekosten minus korting) bovenaan. Hierdoor staat de energieleverancier met de laagste totale energiekosten per jaar bovenaan in de energievergelijking. Uiteraard kunt u de online energievergelijker volledig instellen naar uw eigen voorkeuren om op uw eigen manier de beste energieleveranciers onafhankelijk met elkaar te vergelijken.

Via deze online energievergelijker

Steeds meer mensen vergelijken energie via onze online energievergelijker. Dat komt doordat onze energievergelijker u in staat stelt om online een energievergelijking te maken van alle prijzen en acties van alle energieleveranciers die op uw adres beschikbaar zijn. De energievergelijker is gebruiksvriendelijk en snel. In onze energievergelijker kunt u verschillende filteropties toepassen zoals duurzame energie, soort energie, looptijd energiecontract of onbepaalde tijd. U kunt alle energieleveranciers en hun contracten sorteren op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Via onze gratis overstapservice kunt u snel en simpel overstappen naar een voordeligere energieleverancier.

Profiteer van de hoogste korting

Bent u al meer dan 3 jaar klant bij dezelfde energieleverancier? Bent misschien nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan is de kans groot dat u met onze energievergelijker flink kan besparen op uw energiekosten. Duizenden mensen hebben met behulp van onze energievergelijker de beste energiedeal gevonden en hebben zodoende honderden euro’s er jaar kunnen besparen. Huishoudens met een gemiddeld energieverbruik van ongeveer 3500 kilo watt uur en 1800 kubieke meter gas kunnen al snel 450 euro per jaar besparen. Overstappers profiteren van hogere kortingen.

Zo werkt de energievergelijker

Vul de energievergelijker in om het actuele aanbod te vergelijken. Vul dus allereerst uw postcode en verbruik (stroom en gas) in en vergelijk vervolgens direct de beschikbare energieleveranciers online op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Als u wilt kunt u direct overstappen en klant worden. Met de gratis bespaarservice kunt u binnen 5 minuten uw aanvraag indienen. Daarna hoeft u zelf niets meer te doen. De nieuwe energieleverancier regelt namelijk de opzegging van de vorige leverancier. U ontvangt na de aanvraag bevestiging met daarin de tarieven, voorwaarden en de met u afgesproken korting.

Vergelijk de voordeligste energiedeals

Wij snappen dat u niet te veel wilt betalen voor uw energierekening. Daarom wordt er onderhandeld voor exclusieve deals. De actuele deals kunt u uiteraard terugvinden in onze energievergelijker. Soms zijn de tarieven zelfs lager dan wanneer u een nieuw contract afsluit via de officiële website van de leverancier. Daarmee betaalt u ook nooit meer te veel.

Vergelijk alle energie aanbiedingen

De meeste energieleveranciers bieden een welkomstkorting aan. Deze korting is direct verwerkt in de prijs. In de uitgebreide specificatie kunt u exact zien welke tarieven waarvoor gelden. Ook de welkomstkorting wordt hierbij aangegeven. Deze korting ligt doorgaans tussen de 100 en 300 euro! Daarmee kunt u dus ontzettend veel geld besparen als u jaarlijks overstapt. Het advies is dan ook om jaarlijks de overstap te maken.

Vergelijk ook vaste en variabele energietarieven

Ieder halfjaar wijzigen de energiemaatschappijen hun variabele energietarieven. Dat vindt plaats op 1 januari en op 1 juli. Dat geldt niet alleen voor de elektriciteitsprijs, maar ook voor de gasprijs. De energieprijzen worden vastgesteld op basis van invloeden in de energiemarkt. Zo is onder andere de olieprijs een belangrijke factor. In de regel is het raadzaam om te kiezen voor vaste energietarieven, want alleen dan profiteert u van een welkomstkorting.  Raadpleeg onze energievergelijker en bekijk direct welke deal het beste bij u past.

Voorwaarden online energievergelijker

Als u onze energievergelijker raadpleegt kunt u op verschillende zaken letten. Het is in ieder geval belangrijk om te kiezen voor een eenjarig energiecontract. U zult hierbij de hoogste korting ontvangen. Verder is het raadzaam om na te gaan wanneer uw huidige contract afloopt. Zoals eerder omschreven kunt u immers een boete ontvangen indien u te snel overstapt. Ga daarom na wanneer uw huidige contract afloopt.

Groene stroom vergelijker

Wilt u graag kiezen voor een duurzaam energiecontract? Dan kan dit uiteraard ook. In de energievergelijker kunt u hier namelijk op filteren. Zo bent u ervan verzekerd dat uw energie afkomstig is uit duurzame bronnen. Hierbij kunt u onder andere denken aan zonne- en windenergie. Naar wens kunt u ook filteren op groene stroom uit Nederland. Het overzicht toont dan aanbieders met in Nederland opgewekte energie.

Netbeheerder elektriciteits- en gas

Het transport van energie wordt verzorgd door de netbeheerder. De netbeheerder onderhoudt eveneens het elektriciteits- en gasnetwerk. U kunt niet uw eigen netbeheerder kiezen, want dit is namelijk al vastgesteld. Voor uw netbeheer zult u maandelijks kosten moeten betalen. Dat bedrag betaalt u echter niet rechtstreeks aan uw netbeheerder, maar aan uw energieleverancier. Zij dragen dit vervolgens weer netjes af aan de netbeheerder.