De energievoordelen van de warme dagen

energievoordelen van de warme dagenTijdens de warme dagen zetten we airco misschien iets vaker aan, maar er zijn natuurlijk ook een aantal energievoordelen van de warme dagen. Zo hoeven we de wasdroger niet te gebruiken en is de verwarming niet nodig. Bent u benieuwd naar alle energievoordelen Ʃn dus uw financiƫle voordelen van de warme dagen? Lees dan dit artikel.

1. Langer licht

Gedurende de lente- en zomermaanden blijft het langer licht. U hoeft dus ook minder snel een lampje aan te zetten. Dat zijn natuurlijk energievoordelen, want als u de lampen niet aan heeft zullen deze ook geen stroom verbruiken.

2. Zonnepanelen zijn effectiever

Heeft u al eens zonnepanelen overwogen? Dan kan dit nog weleens het goede moment zijn. Vanaf maart werken de zonnepanelen al volop, maar in de zomermaanden schijnt de zon natuurlijk ook erg fel. Kom maar door met de zon, want ook daarmee kunt u natuurlijk besparen op uw energierekening indien u beschikt over uw eigen zonnepanelen.

3. Geen verwarming nodig

Tijdens de warme dagen heeft u natuurlijk ook geen verwarming nodig. Sterker nog: we zetten zelfs de ventilator of airco aan. Als u de verwarming niet aan heeft kost dat vanzelfsprekend geen energie. De ventilator kost slechts een beetje energie, terwijl de airco vaak wel een energieverbruiker is. Uw financiƫle energievoordelen kunnen op die manier dus wel wegvallen. Gebruik de airco dus met mate indien u deze aanzet.

4. Frisse lucht

Tijdens de warme dagen kunt u de ramen lekker openzetten. Gedurende de wintermaanden is dat een minder goed idee: het wordt dan ineens erg koud in huis. In de avonduren kunt u het dus lekker laten doorwaaien in uw woning.

5. Minder stroomverbruik tijdens schoonmaakwerkzaamheden

Tijdens bepaalde schoonmaakwerkzaamheden zult u minder stroom verbruiken. Zo kunt u de vriezer eens goed ontdooien, omdat er minder stroom nodig is om de temperatuur onder het nulpunt te houden. Ook kunt u de waterkoker eens ontkalken. Er is namelijk minder energie nodig om het water tot het kookpunt te brengen.

6. Was buiten hangen

U heeft de droger niet langer nodig. Als u de was buiten hangt zal dit al binnen enkele uurtjes droog zijn. De wasdroger is een flinke energieverbruiker, dus dat merkt u wel in de portemonnee!

Bespaar nĆ³g meer

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Start direct met energie vergelijken en bekijk welke energiedeal het beste bij u past. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u eenvoudig en snel welke deal het beste bij u past. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Met een overstap kunt u tot wel 500 euro op jaarbasis besparen. Het is natuurlijk zonde om dat te laten liggen!

De energievoordelen van de warme dagen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op woensdag, 17 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op woensdag, 17 juli 2019.

Een reactie plaatsen