Enexis gaat op voorhand 50.000 gasmeters vervangen

Itron gasmeterEnexis gaat op voorhand 50.000 gasmeters vervangen. Dit omdat er bij een aantal gasmeters een lekkage was vastgesteld. Het veiligheidsrisico is klein maar om erger te voorkomen worden ze toch vervangen. De betreffende gasmeters zijn van het merk Itron G4 en G6. Enexis besloot een aantal weken terug al dat deze type meter niet meer geplaatst konden worden.

KIWA moet de gasmeters opnieuw keuren na productie

Ze zijn medio april van dit jaar geplaatst en de maanden erna. De fabrikant van de gasmeters zal de productie van de gasmeters gaan aanpassen en ondergaan ze een strenge kwaliteitscontrole. KIWA moet de gasmeters goedkeuren. Pas als dat gebeurd is kan de productie en het plaatsen van de gasmeters weer plaatsvinden. Vorig jaar moesten er ook 40.000 gasmeters van het merk Landis+Gyr vervangen worden. Hier bleek het schroefdraad te kort.

Ook vervangende gasmeters niet veilig

Dat de vervangende slimme meters ook niet veilig bleken concludeerde de SodM afgelopen maand. Daarom moet er een geheel vernieuwd controlesysteem komen. Zodat de netbeheerders direct zien welke slimme meters onveilig blijken. Een huishouden mag nog altijd de slimme meter weigeren. Of dit nu uit veiligheidsredenen of privacyredenen is. Het is toegestaan. Geef dit dan tijdig door aan de netbeheerder. Soms geven consumenten de weigering aan, maar krijgen ze toch een brief van de netbeheerder voor de plaatsing. Vraag ze dan om een bevestiging per brief. Dit kunt u altijd tonen aan de deur mocht er een medewerker van de netbeheerder voor de deur staan.

Weiger de slimme meter als het niet goed voelt

Veel huishoudens vinden de slimme meter een gedoe. Zij twijfelen aan de veiligheid en de privacy ervan. U mag ten alle tijde uw oude meters behouden. Tenzij deze mankementen vertonen. In dat  geval kunt u een gewone digitale meter ervoor in de plaats krijgen. De gasmeter registreert uw gasverbruik en bij een slimme meter wordt uw verbruik op afstand ingelezen. De gewone digitale meter doet dit uiteraard ook. Wij hebben daar gebruik van gemaakt tot aan de komst van de slimme meter. En dat kan nog prima voor de komende jaren.

Houdt uw gasverbruik ten alle tijde in de gaten

Het in de gaten van uw gasverbruik is van belang. Want hoe hoger uw gasverbruik hoe hoger uw gaskosten. Check de gasmeter maandelijks. Als er iets veranderd ga dan direct aan de slag. Meestal ligt het aan ons eigen gedrag. We zetten zonder nadenken de kachel veel hoger bijvoorbeeld. Dit om de kou tegen te gaan. Maar een gratis oplossing is extra kleding dragen en een comfortabele deken op de bank. Daarmee verlaagt iedereen zijn gasverbruik aanzienlijk.

Het is ook een kwestie van gewenning. Zet uw verwarming voortaan gewoon op 20 graden. Dat is echt comfortabel genoeg. Als u een heerlijk (gebreid) vest aantrekt dan zit u er al warmer bij. En het loont qua geld. Wat nog meer loont is energie vergelijken. Zoeken naar de goedkoopste energieleverancier in 2019 bijvoorbeeld. Wilt u structureel minder gaan betalen? Dan is gas besparen en energie vergelijken dé oplossing.

 

 

Enexis gaat op voorhand 50.000 gasmeters vervangen
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.