Enexis start proef met opslag zonnestroom

accu zonne-energie

Enexis netbeheerder gaat in Breda het komende jaar starten met een proef waar zonnestroom kan worden opgeslagen in een grote accu.

Accu voorziet 14 dagen in eigen energiebehoefte

De accu word geplaatst in woningen en de capaciteit ervan is voldoende voor een halve maand aan energieverbruik. Drie jaar terug is Enexis al gestart met om zonnestroom op te slaan in een transformatorhuis die is aangepast. Het gaat om 4 grote lithium accu’s die gezamenlijk een gemeenschappelijke batterij zijn voor de wijk De Keen.

Teveel aan elektriciteit gaat terug naar het net

Met de proef in Breda word er in meerdere huizen een accu geplaatst waar het teveel aan zonnestroom kan worden opgeslagen. Nu word het teveel aan zonnestroom of windenergie weer teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Tesla verkoopt Powerwall

Tesla autofabrikant gaf recent al aan te beginnen met het verkopen van een Powerwall, deze Powerwall is een grote batterij waar huishoudens hun overtollige duurzame energie in kunnen opslaan. De capaciteit van deze batterij is 7 kWh.

Hoeveel woningen er meedoen aan deze proef is nog niet bekend.

Bron: Nu.nl

Enexis start proef met opslag zonnestroom
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!