Enorm zonnepark gebouwd in Amerikaanse sunny state

logo zonnepark

Het grootste zonnepark ter wereld staat sinds kort in Arizona. Het heeft een oppervlakte van 1000 hectare en kan 290 mw aan zonne-energie produceren.

Het project heeft in totaal vier jaar geduurd en heeft 1,8 mrd dollar gekost. Met de geproduceerde zonne-energie kan het aan 100.000 huishoudens in zijn energiebehoefte voorzien. Amerika is Ć©Ć©n van de koplopers waar het om zonne-energieproductie gaat. Amerika produceert nu al meer zonne-energie dan Duitsland.

Agua Caliente heeft 5,2 mln zonnepanelen geinstalleerd en is momenteel het grootste zonnepark wereldwijd. Snel zal deze plaats in worden genomen door de Topaz Solar Farm met een zonnevermogen van 550 mw. De bouw van dit park zal volgend jaar klaar zijn. De Verenigde staten kan dankzij de vele zonuren in California en Arizona zijn aandeel in zonne-energie vergroten en zijn afhankelijkheid van export verkleinen.

 

Enorm zonnepark gebouwd in Amerikaanse sunny state
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.