EON heeft 3 miljard verlies geleden in 2014

eonfabriek

Energieleverancier EON heeft het grootste verlies in de geschiedenis neergezet. Het bedrijf heeft een verlies geleden van 3 miljard euro. Dit is het gevolg van de ontmanteling van haar kerncentrales en het overstappen op duurzame projecten.

EON gaf eerder al aan het bedrijf in tweëen te gaan splitsen om zich te kunnen concentreren op duurzame energie. Zij doen hun aandeel in kolencentrales van de hand, wat zorgde voor minder energie capaciteit.

In 2011 boekte EON de eerste keer een immens verlies

De energieleverancier boekte in 2011 ook al een schuld af van 2.2 miljard euro. Maar dit werd weer in balans gebracht door een overschot in 2013. Ook de dalende olieprijzen hebben gezorgd voor een immens verlies.

Meerdere buitenlandse investeringen geflopt

Dat er een daling in de omzet viel te verwachten was vorig jaar al duidelijk, maar dat het uiteindelijke bedrag zo hoog zou zijn dus niet. De vraag naar duurzame energie stijgt en daarom besloot EON over te gaan tot een splitsing. Maar ook investeringen in Spanje en Rusland zijn mede oorzaak van dit omzetverlies.

Bron: Reuters

EON heeft 3 miljard verlies geleden in 2014
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!