EON incasseert opnieuw miljardenverlies in 2016

kolencentrale

Het Duitse EON heeft net als vorig jaar weer miljarden euro’s moeten afschrijven dankzij haar kolen en gascentrales dit schrijft NOS op haar website. Begin 2016 heeft EON nog een kolencentrale op de Maasvlakte geopend, om vervolgens een verlies van 3 miljard euro te kunnen afschrijven.

Duurzame energie drukt grijze energieprijzen

Door de komst van duurzame energie zijn de energieprijzen op een erg laag punt beland, daardoor verliest EON op haar kolen en gascentrales. Niet alleen EON kampt met dit probleem ook RWE en Vattenfall zitten in hetzelfde schuitje. Daarom splitst EON haar grijze tak van de duurzame tak om de financiële ellende te boven te komen. Uniper is het nieuwe onderdeel waarin de kolen en gascentrales zullen worden ondergebracht.

Uniper in september naar de beurs

Uniper gaat in september de beurs op en EON verwacht dat beleggers er zo’n 15.5 miljard voor zullen gaan betalen. Of deze prijs ook daadwerkelijk word betaald is de vraag omdat pensioenfondsen zich steeds meer distantiëren van vervuilende energie. Wanneer EON haar fossiele tak heeft afgestoten zal het ook makkelijker worden om nieuwe investeerders te gaan vinden.

EON kampt met miljardenschuld

De actuele schuld van EON bedraagt momenteel 24.8 miljard euro. EON levert in Nederland voornamelijk energie aan de zakelijke markt en is al 16 jaar actief in de energiemarkt. De energieprijzen ontwikkeling blijft constant in beweging waardoor u als consument kunt profiteren van de dalende energieprijzen.

Goedkoopste energietarieven vergelijken op EnergieVergelijking.nl

Energie vergelijken en zoeken naar de goedkoopste energietarieven blijft dan ook onverminderd doorgaan. Vergelijk vandaag nog energie en stap direct over voor de hoogste overstapkorting via EnergieVergelijking.nl.

EON incasseert opnieuw miljardenverlies in 2016
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!