EON overgenomen door Eneco

Energiebedrijf Eneco heeft de Nederlandse tak van EON overgenomen. EON is in 2016 ondergebracht bij Uniper een Duits energiebedrijf. Uniper is producent en leverancier van energie en gas en warmte. Meer dan de helft van de energiemix van Uniper is afkomstig van fossiele brandstoffen. De circa 200.000 klanten worden binnenkort door Eneco voorzien van energie en gas.

Eneco wil klantenbestand flink uitbreiden Uniper daarentegen gaat voor meer productie

De bestaande EON klanten zullen in een kort tijdsbestek klant worden van Eneco. Uniper verlegt de focus naar een grotere productie van energie. Daarom besloten zij de levering van energie en gas af te stoten met een verkoop. Eneco daarentegen zet in op meer klanten en wil haar aandeel in duurzame energie vergroten. De aandeelhouders zijn nog altijd voornemens om Eneco te verkopen.

Eneco ligt overhoop met aandeelhouders

De laatste maanden lagen de aandeelhouders en Eneco met elkaar overhoop omdat zij het onderling niet eens waren over de privatisering van het energiebedrijf. Eneco wil graag zekerheid over het voortbestaan van de bestaande banen. Ook moet het duurzame karakter overeind blijven staan na een eventuele verkoop. De partijen konden het maar niet eens worden. Vanaf 16 februari staat Eneco dan ook officieel in de etalage voor gegadigden.

Meerdere kopers hebben interesse in energiebedrijf

Energiebedrijf Engie heeft interesse getoond in Eneco, maar ook olieconcern Shell overwoog een overname. De laatste zou het voortbestaan van het duurzame karakter van Eneco mogelijk aan kunnen tasten. Vakbonden en overige organisaties zijn bang dat Eneco een commercieel bedrijf wordt als Shell Eneco zou overnemen.

De bestaande EON medewerkers zullen tot november in het hoofdkantoor te Eindhoven blijven werken. Na die tijd zal de afdeling van EON verhuizen naar Rotterdam. Medewerkers van EON kunnen worden ondergebracht in Rotterdam of zij krijgen een vertrekregeling aangeboden. De voorwaarden van de energiecontracten van EON blijven gehandhaaft en na de einddatum mogen klanten overstappen of klant blijven bij Eneco.

Bent u nu klant bij Eon, dan is het raadzaam om te kijken of uw energie goedkoper kan. Met onze onafhankelijke energievergelijker kunt u snel en simpel de goedkoopste energieleverancier vinden die het beste aansluit op uw situatie en voorkeuren. Dit kan Eon zijn, maar de kans is aanwezig dat het een andere aanbieder is.
 

EON overgenomen door Eneco
3 beoordelingen 7.3 gemiddeld

1 gedachte over “EON overgenomen door Eneco

  1. Eerst een ander bedrijf overnemen en inmiddels zich zelve in de etalage zetten?
    Wat is er toch?Komt dat door de groningse gas afsluiting die afgesloten dreigt?

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.