Eon UK moet 12 mln pond betalen aan klanten

logo engeland

Eon moet 12 mln britse pond terugbetalen aan haar klanten van de Britse waakhond voor energie Ofgem. Misleiding is de reden dat de energieleverancier dit grote bedrag moet betalen. Het Duitse Eon is naast Nederland namelijk ook actief in Engeland, Italie, Scandinavie en Spanje.

Bedragen zullen boven de 12 mln pond uitkomen

Meer dan 333.000 klanten die onder de speciale subsidieregeling Warm Home Discount Scheme vallen krijgen een terugbetaling van 35 pond. Zij trachten de bedragen binnen enkele weken over te kunnen maken. Met de boetes die erbij opgelegd zijn zal het totale bedrag wat Eon betalen moet rond de 20 mln pond liggen. Het onderzoek leerde dat de gedupeerden meestal ouderen en mensen met lage inkomens waren, die misleid waren met een energiecontract. Er is gebleken dat er geen relevante informatie en voorwaarden werden verstrekt, en dat de klant toch werd ingeschreven.

Opzet niet bewezen

Ofgem kon niet bewijzen dat de Eon accountmanagers moedwillig misleidende verkooppraktijken hebben voorgewend. Doch is dit een teken dat misleiding afgestraft word en de klant in zo’n geval gecompenseerd word.

 

 

Eon UK moet 12 mln pond betalen aan klanten
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.