Eon verkoopt waterkrachtcentrales aan Duitse ERG

waterkrachtcentrale-eon

Energiebedrijf EON heeft haar hydro complex dat in Italiƫ staat verkocht aan het Duitse nutsbedrijf ERG Power. Het complex bestaat uit 16 waterkrachtcentrales wat een capaciteit opbrengt van 1,5 terawattuur.

Verkoop waterkrachtcentrales genereert extra geld voor duurzame energie

Het grote complex is ook voorzien van een pompstation, zeven grote dammen en drie reservoirs. Verder is er 155 kilometer aan kanalen en tunnels dat het water rondleid. De transactie is een onderdeel van de Italiaanse Antitrust Autoriteit voor het completeren van procedures in gezamenlijke verhandels unie’s.

EON verwacht dat de verkoop en afronding van het complex voor het einde van het jaar rond zal zijn. EON heeft besloten haar aandeel in haar italiaanse gas en stroomĀ bedrijf verder te gaan ontwikkelen. Zij hebben daar 700.000 klanten.

EON investeert in nieuwe windparken in Europa

De overname is gemoeid met een bedrag van 950 miljoen euro en word weer gebruikt voor het uitbreiden van EON’s duurzame portfolio. De uitbreiding omvat voornamelijk het investeren in nieuwe windparken. EON heeft een totale geĆÆnstalleerde capaciteit van 1,38 gigawatt aan windenergie, waarvan 1,1 gigawatt in ItaliĆ« staat. In SiciliĆ« staat een gasgestookte thermische centrale van EON met een capaciteit van 480 megawatt.

Inspelen op vraag en aanbod hernieuwbare bronnen

Het energiebedrijf heeft al ruim 11,5 biljoen euro gespendeerd in thermische centrales in Spanje, Italiƫ en in Frankrijk. EON verwacht dat de vraag naar duurzame energie in die landen toe zal nemen.

Bron:Reuters

Eon verkoopt waterkrachtcentrales aan Duitse ERG
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.