Essent en Nuon: Eneco en Delta moeten eerder gaan opsplitsen

Essent en Nuon: Eneco en Delta moeten eerder gaan opsplitsen

Volgens een bericht van Nu.nl willen energieleveranciers Essent en Nuon dat Eneco en Delta energie eerder gaan opsplitsen. Zij hebben hiertoe een bezwaarschrift ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt.

Essent en Nuon: ACM hanteert te lange termijnen voor splitsing

De ACM heeft Eneco en Delta tot en met 2017 de tijd gegeven om hun netwerkbedrijven van hun energiebedrijf te gaan splitsen. Essent en Nuon daarentegen voelen zich benadeeld omdat zij wel gehoor hebben gegeven tot de splitsing en hun bedrijven zijn daardoor minder waard geworden en zijn zij in handen gekomen van buitenlandse partijen.

Oneerlijke concurrentie voor andere energiebedrijven

Beide energieleveranciers vinden dan ook dat de ACM een gelijk speelveld moet hanteren omdat de concurrentie zo oneerlijk word. Eneco en Delta kunnen nog profiteren van de opbrengsten uit hun netbeheerderstak en dat kunnen Nuon en Essent niet meer doen. De ACM heeft in ieder geval laten weten om pas in de zomer een beslissing te nemen over het bezwaarschrift en wil tot die tijd ook niet reageren op commentaar.

Splitsing van Eneco en Delta een feit

Eneco en Delta hebben zonder succes zich verzet tegen de opkomende splitsing want de Hoge raad besloot vorig jaar net als Minister Kamp dat de splitsing toch moet gaan plaatsvinden.

Essent en Nuon: Eneco en Delta moeten eerder gaan opsplitsen
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!