Essent wekt minder duurzame energie op

windmolen

Uit het Eindrapport SESD (Stichting Essent Sustainability Development) is gebleken dat Essent sinds de overname door RWE minder duurzame energie opwekt. De afgelopen 5 jaar sinds de energieleverancier in handen is gekomen van de Duitse energieleverancier is er veel minder duurzame energie geproduceerd. Er zijn ook geen nieuwe investeringen gedaan in wind en zonne-energie.

Wegvallen van energiesubsidie zorgt voor daling

Door het wegvallen van de subsidie’s voor biomassa gestookte centrales in 2013 werd er een daling van 24% gemeten in tegenstelling tot de jaren daarvoor. Het bedrijf is voornemens de nieuwe rondes af te wachten voor de nieuwe subsidie regelingen. Dan zal de productie voor duurzame energie weer toenemen.

Door het enorme verlies dat Essent geleden heeft is de energieleverancier op zijn hoede met nieuwe investeringen. Waakzaamheid moet ervoor zorgen dat het bedrijf weer op krachten komt na zijn miljardenverlies over afgelopen  jaar. De biomassa bijstookproductie kostte meer dan dat het opleverde dus werden een aantal centrales uitgezet.

 

Essent wekt minder duurzame energie op
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.