Essent wint in zaak met de Consumentenbond

 

Essent heeft gelijk gekregen in de zaak die de Consumentenbond heeft aangespannen. De Consumentenbond spande de zaak aan in verband met de energiecontracten die werden verkocht aan klanten van de Mediamarkt en de Gamma zo schrijft Nu.nl.

Energiecontracten mochten verkocht worden

De Consumentenbond zette zich in voor gedupeerde klanten die voor 1 december 2015 overrompeld werden met een energiecontract. Alle energiecontracten afgesloten voor die datum hadden geen wettelijke bedenktijd waardoor klanten niet konden annuleren. Essent heeft daarop wel een wijziging doorgevoerd waardoor consumenten nu wel een wettelijke afkoelperiode mogen hanteren van 14 dagen dit is op verzoek van de ACM.

Nu wel wettelijke bedenktijd

De rechtbank heeft de werkwijze van Essent beoordeeld en vindt niet dat het om een verkoop buiten de verkoopruimte gaat en hiermee is Essent dus niet verplicht om de consumenten een bedenktijd te geven. De vorderingen van de Consumentenbond zijn daarom afgewezen. De Bond is nu aan het overwegen om nog een bodemprocedure te gaan starten.

Bart CombeƩ van de Consumentenbond is teleurgesteld en zegt:

Consumenten gaan niet voor een energiecontract naar een bouwmarkt of elektronicazaak en dus worden ze ter plekke overrompeld.

De rechter zegt wel dat Essent ontsnapt is aan het betalen van een financiƫle vergoeding die grote gevolgen had kunnen hebben. Essent zelf is content met de uitspraak en stelt ook dat de Consumentenbond hiermee het energiebedrijf een slechte naam heeft bezorgd.

3 jarig energiecontract? Of ieder jaar de welkomstkorting pakken?

De energiecontracten van Essent die worden aangeboden hebben een looptijd van 3 jaar en de consument krijgt bij het afsluiten een ”gratis” cadeaukaart erbij van ā‚¬170 die te besteden is bij de Mediamarkt. De gemiddelde korting voor een consument komt hierbij dus eigenlijk te vervallen omdat men niet kan overstappen zonder een overstapboete te moeten betalen. Vergelijk altijd van tevoren de energieprijzen alvorens u overgaat tot het afsluiten van een energiecontract of dit nu bij de Mediamarkt of is of aan de deur bij een verkoper.

Het vergelijken van de energieprijzen online levert meer korting op op uw energiecontract. De gemiddelde korting hierbij is gemiddeld ā‚¬400 per jaar. Essent tarieven vergelijken kan op EnergieVergelijking.nl door nu te starten met energie vergelijken.

Essent wint in zaak met de Consumentenbond
7 beoordelingen 6.9 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.