Essent zet duurzame gascentrale uit

logo rwe

Essent heeft besloten haar duurzame gascentrale de Claus C in Limburg voorlopig uit te zetten. Er is een overcapaciteit op het stroomnet door de toename van de Duitse groene stroom.

Duurzame gascentrales lijden verlies

Er is geen mogelijkheid om de duurzame gascentrale rendabel te laten draaien. Twee jaar terug werd de gascentrale nog groots gepresenteerd in het nieuws. Van de twee eenheden werd vorig jaar al de Claus A stopgezet. Nu volgt in juli de Claus C. Moederbedrijf RWE ziet geen andere optie dan de centrale te sluiten. Het bedrijf kan niet op tegen de goedkope Duitse stroom die de Duitse markt momenteel overspoeld.

Wanneer de centrale in werking was konden er 2 miljoen huishoudens worden voorzien in de stroombehoefte. Essent/RWE kampt al met een verlies van 2,8 mrd euro over 2013. Dit verlies word toegedaan op de eigen elektriciteitscentrales. Door de toename van duurzame energie wekte het bedrijf al minder elektricteit op in 2012. RWE gaat snijden in de bedrijfskosten om zo de verliezen enigszins te kunnen compenseren. Meerdere Nederlandse energiemaatschappijen lijden onder de Duitse groene stroom. De prijzen van groene stroom zijn niet meer duurder dan de prijzen voor grijze stroom. Er is een stabilisering ontstaan in de prijsverschillen voor groene en grijze stroom.

Essent zet duurzame gascentrale uit
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!