Europese Commissie start onderzoek naar Duitse Stroomkorting

joaquinalmunia

De Europese Commissie start een onderzoek naar de stroomkorting die Duitse bedrijven krijgen van de Duitse overheid. Deze korting is bedoeld om de concurrentie te versterken en om de hoge elektriciteits kosten die grote bedrijven maken te beperken.

Toeslag gaat naar Duitse Energiewende

Eurocommissaris Joaquin Almunia heeft dit in een brief aan de Duitse overheid laten weten. In Duitsland belast de overheid energiegebruikers met een duurzame toeslag op duurzame energie. Van deze toeslag financieren zij de Energiewende die belast is met de omvorming naar herbruikbare energie. Zo worden hier de subsidie’s op zonnepanelen en windenergie van betaald. Tevens krijgen de bedrijven 90% korting op de transportkosten. Deze liggen al een stuk lager dan de Nederlandse transportkosten, de tweede kamer heeft eerder al om een onderzoek gevraagd naar de hoogte van de Nederlandse transportkosten.

Uitzondering verstoort concurrentie

Toch vind de Europese Commissie dat de korting leid tot verstoring van de concurrentie. Wanneer dit in strijd is met de Europese regels, kan de EU de overheden sommeren de bedragen terug te eisen van de bedrijven. De uitzondering geld voor ruim 2300 bedrijven, wanneer de uitzondering komt te vervallen zullen de kosten hoger worden voor deze bedrijven.

Europese Commissie start onderzoek naar Duitse Stroomkorting
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!