Europese gasprijzen dalen door vraag naar LNG Gas

 

De Europese gasprijzen zullen nog meer gaan dalen als de vraag naar LNG gas zal toenemen, dit heeft de topman van Vattenfall bekendgemaakt. De vraag naar LNG gas zal dit jaar toenemen met 17%.

Wanneer er meer LNG gas zal worden geimporteerd naar Europa dan zal dit de balans in vraag en aanbod veranderen. De prijzen van aardgas in 2014 daalden met 23% dankzij de milde winter. De gas consumptie in 8 landen zijn gemeten en deze zijn goed voor een gasvraag van 63%, ook hier daalde dat met 13% over vorig jaar.

De prijzen voor LNG gas in Azië zijn aan het kelderen, dit heeft te maken met vraag en aanbod die wisselend is. Qatar zal door deze ontwikkeling meer LNG gas vervoeren naar Europa, wanneer de vraag toe zal nemen betekent dit ook een verdere daling van de gasprijzen.

Alleen het Verenigd Koninkrijk verdiend bijna 2 Britse pond per megawattuur, daarentegen is Duitsland momenteel ook aan het verdienen met zijn kolencentrales, zij verdienen €8,40 per megawattuur. De afgelopen maand zijn er al 13 LNG ladingen binnengekomen in Noordwest-Europa. België verwacht nog eens drie ladingen. In vergelijking met 2012 is de levering van het vloeibare gas toegenomen.

Bron: Bloomberg

Europese gasprijzen dalen door vraag naar LNG Gas
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!