Extra investeringen nodig voor aanpassing Energienet

logo elektriciteitsnet

Volgens de Telegraaf heeft ons elektriciteitsnet een grote financiele investering nodig om het energienet aan te kunnen passen. Deze investering zou een 20 tot 70 mrd extra zijn. Door de afspraken uit het nieuwe energieakkoord moet ons energienet aangepast worden aan stroomleveranties die de vergroening met zich meebrengt.

Verduurzaming kost extra geld

Door de komst van extra zonne-energie en de windparken op zee alleen al behoeft het energienet al extra aanpassingen. Met de komst van de elektrische auto’s is deze aanpassing ook nodig. Onze huidige elektriciteitsvoorziening is hier niet op gebouwd en dit kan uiteindelijk voor storingen gaan zorgen met een grote schade tot gevolg. Nu word er ieder jaar 2 mrd uitgegeven om het energienet te vernieuwen. Met het oog op de vergroening waar Nederland mee bezig is,  is het energienet van nu niet toereikend genoeg. Daarom geven de netwerkbedrijven de waarschuwing ook af dat er miljarden extra nodig zijn om aan deze vergroening te kunnen voldoen, gebeurd dit niet dan zullen de kosten de pan uitrijzen.

 

Extra investeringen nodig voor aanpassing Energienet
3 beoordelingen 8.7 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen