Extraatje van 800 mln voor de staat door gaswinning

gasunie

Gasterra heeft in 2013 een omzet behaald van ruim 24 mrd euro door extra gas te produceren. Deze omzet is een 1 mrd meer dan in 2012. De NAM heeft namens Gasterra extra gas uit de grond gehaald dan de voorgaande jaren het geval was. Dit heeft te maken met de koude winter van begin 2013.

Plafond ingesteld voor NAM

Door de verhoogde gaswinning van 54 mrd kuub gas, heeft minister Kamp een plafond ingesteld dit betekend dat Gasterra vanaf nu minder gas mag winnen. Gasterra focust zich nu op de ombouw van de huidige verwarmingsketels, deze ketels verbruiken nu het Groningse gas, na de ombouw moeten zij kunnen werken op gas uit andere gasvelden. De verwachting is dat de ombouw over 6 jaar klaar is.

De winter van 2013 en voorjaar van 2014 zijn zachter dan normaal dit zorgt ervoor dat het gasverbruik afgelopen winter gedaald is. Met de maatregel van minister Kamp moet de gasvoorraad ook behouden worden, vorig jaar werd er al 55 mrd m3 gas gewonnen uit de Groningse bodem, dit veroorzaakte voor omwonenden vele aardbevingen met vele kritiek tot gevolg.

 

 

Extraatje van 800 mln voor de staat door gaswinning
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.