Finland verdubbeld aandeel zonne-energie met nieuwe zonnefabriek

suvilahti-solarenergy

Finland is bezig met een inhaalslag op het gebied van zonne-energie. De Finnen hebben een nieuwe zonnefabriek in aanbouw wat de grootste van Finland moet worden. Het park krijgt 3000 zonnepanelen op het dak van een ski-hal in Kivikko Helsinki.

Momenteel is de grootste zonnefabriek Suvilahti met een geïnstalleerd vermogen van 340 megawatt. Wanneer de nieuwe zonnefabriek in Kivikko operatief zal zijn dan vervangt deze de huidige Suvilahti met 800 kilowatt aan stroom. De geproduceerde zonnestroom zal worden aangeboden aan klanten.

Helsinki Energy Helen zal met hetzelfde model zonnepanelen verhuren aan de gemiddelde consument. De consument huurt de zonnepanelen voor €4,40 per maand per zonnepaneel. Een zonnepaneel zal 230 kWh aan zonne-energie produceren gelijk aan 11% van de energiebehoefte in een 2 persoonskamer appartement.

Helen heeft beloofd om zoveel mogelijk zonnepanelen te verhuren aan consumenten wanneer daar vraag naar is. Het plan blijkt populair want de zonnefabriek verhuurde in drie dagen 1200 zonnepanelen. Het bedrijf is van plan om nog een zonnefabriek te bouwen maar dit hangt af van de hoeveelheid zonnepanelen die nog verhuurd gaan worden.

 

Finland verdubbeld aandeel zonne-energie met nieuwe zonnefabriek
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!