Fossiele brandstoffen ontvangen 5.3 biljoen subsidie

fossiele brandstoffen

Het IMF heeft geconcludeerd uit cijfers dat er 5.3 biljoen aan subsidie’s word verstrekt voor fossiele brandstoffen. De kosten liggen in ieder geval hoger dan tot nu toe werd gedacht. De reden hiervan is omdat de overheid de kosten niet heeft opgenomen van vervuiling en de schade aan de gezondheid.

Kosten voor gezondheidszorg zijn minder

Wanneer je dit vergelijkt met de bedragen die worden uitgegeven voor de gezondheidszorg dan zijn de subsidie’s voor de vervuilende brandstoffen een stuk hoger. Het IMF wil dat de subsidie’s op de schop gaan en dat er nog meer belasting moet worden geheven op energie. Als de subsidie’s aan banden worden gelegd wereldwijd dan zou de CO2 reductie op 17% komen.

De drie grootste unie’s moeten zelf meebetalen

Vooral China is debet aan het verhogen van de subsidie’s want zij veroorzaken de meeste vervuiling, gevolgd door de Verenigde Staten en Rusland. Het Monetaire Fonds vind dat de vervuilers meer zouden moeten bijdragen aan deze kosten om zo de schade te kunnen beperken enigszins.

Waarom investeren in duurzame energie als er ook goedkope grijze energie is

Investeringen in duurzame energie worden op deze manier niet geprikkeld omdat het geld zo naar fossiele brandstoffen gaat. Dit is in de regel makkelijker omdat het goedkoper is om aan te bieden aan de bevolking. De fossiele brandstoffen raken uiteindelijk op en de wereld moet gaan verduurzamen.

Bron: NOS

Groene energie voor een schoner milieu

Fossiele brandstoffen vormen een aanslag op ons milieu daarom is groene energie zo belangrijk. Waarom? We helpen het milieu groener te maken en we dragen ons steentje bij. Start daarom nu met duurzame energie vergelijken met onze energievergelijker en bekijk de energietarieven deze verschillen namelijk niet zoveel met grijze energie. Energievergelijking.nl zet de goedkoopste energietarieven voor u op een rij zodat u weet welk energieproduct u kiezen moet.

Fossiele brandstoffen ontvangen 5.3 biljoen subsidie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.