Gasconsumptie stijgt 2% per jaar

elektriciteitsmast

Onze gasconsumptie zal in de aanloop naar 2020 gemiddeld 2% per jaar gaan stijgen. Eerder berekende Het Internationaal Energie Agentschap IEA dat dit uit zou komen op zelfs 2,3% per jaar. De lagere stijging heeft te maken met een aantal factoren.

Duurzame energie niet meer onbetaalbaar

Zo word duurzame energie steeds goedkoper om te produceren, en de gasprijzen dalen de laatste paar jaar alleen maar. De kolencentrales produceren meer dan de gascentrales omdat steenkool nu eenmaal goedkoper is. De lage gasprijzen zullen niet snel weer omhoog gaan zegt het Agentschap.

Aziaten staken hun geld in kolencentrales

Azië investeerde haar geld grotendeels in kolencentrales, dit omdat de gasprijzen toen nog duur waren. Wanneer de gasprijzen laag blijven zullen de investeringen in de gaswinning ook teruglopen. Energieleveranciers moeten in de kosten snijden in geval van lage prijzen, dus zal er minder geïnvesteerd worden in gas.

Gasprijzen 2015 vergelijken op EnergieVergelijking.nl

Over een maand gaan de energieprijzen en gasprijzen weer omlaag, dit betekent dat u minder gaat betalen voor uw energie en gas. De gasprijs daalt zelfs tot ongeveer 8%, vergelijk daarom de gasprijzen 2015 en bespaar alvast geld voor de zomervakantie.

Bron:Nu.nl

Gasconsumptie stijgt 2% per jaar
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!