Gasprijzen dalen in de toekomst

logo abn amro

De gasprijzen zijn in 2014 lager, dat is wat ABN AMRO verwacht ondanks een afnemende gasproductie in Nederland. Ook wanneer Nederland zelf niet meer genoeg gas kan produceren, is de verwachting dat de gas en elektraprijzen kunnen dalen.

Gasbaten raken uiteindelijk op

Het gasveld in Groningen en de andere kleine gasvelden zullen op termijn niet meer voldoende gas produceren om in onze eigen gasbehoefte te kunnen voorzien. Nederland zal dan meer over moeten gaan op import gas uit het buitenland. De groeiende markt in zonne-energie  en windenergie zullen eerst voor onzekerheid zorgen op de energiemarkt. Maar de vraag naar aardgas blijft eerst nog bestaan. Wanneer er structuur zal komen voor het opslaan van duurzame energie, dan zal daar uiteindelijk stabiliteit in komen. ABN AMRO stelt ook dat Nederland nog steeds nieuwe gasvelden ontdekt.

Een andere oorzaak die ervoor zorgt dat de energieprijzen 2014 kunnen stijgen zijn: het omzetten van laagcalorisch gas naar hoogcalorisch gas, de kostprijs daarvoor is hoog. Belangrijk is dat de Regering rekening houd met het feit dat wanneer de gasbaten opraken om daar een geschikt alternatief voor te vinden, en of de belasting voor elektriciteit moet worden verhoogd als gevolg daarvan.

Meer vraag naar aardgas in de VS

ABN AMRO denkt dat de vraag naar gas in de VS in 2014 zal toenemen dankzij een herstel in de Amerikaanse economie en het sluiten van oude kolencentrales. Wanneer de Henry Hub prijzen omhoog gaan, dan worden uiteindelijk de bestaande productieplatvormen weer winstgevend en kunnen ze opnieuw in productie gaan. Met als gevolg een hogere productie en het bereiken van een plafond in de aardgasprijs. De prijsstijgingen in de VS zijn sinds 2011 al afgenomen en het plafond hierin is al bereikt. Dankzij een hogere energie-efficiëntie gecombineerd met de stijging in de alternatieven energiebronnen en nieuwe en bestaande onderhandelingen met Rusland.

Bent u benieuwd naar hoe hoog de gasprijzen nu zijn? Bij ons kunt u uw gasprijzen vergelijken met meerdere aanbieders!


Gasprijzen dalen in de toekomst
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!