Gasunie moet transporttarieven verlagen van de ACM

De Gasunie moet van de Autoriteit Consument & Markt de gastransporttarieven gaan verlagen. De tarieven van GTS zijn namelijk vergeleken met de tarieven die buitenlandse gastransportbedrijven rekenen. Het onderzoek liet zien dat GTS op eenĀ  efficiĆ«ntere manier moet gaan werken. De buitenlandse collega’s doen dit namelijk wel. Op deze manier worden consumenten benadeeld en dat wil de ACM niet.

Tarieven voor gastransport vanaf 1 juli 2017 lager

In het methodebesluit is dan ook vastgelegd dat GTSĀ kostenefficiĆ«nter moet gaan werken, de inkomsten van het bedrijf zullen dan wel gaan dalen met 100 miljoen euro. Deze daling moet dan ook aan de consumenten worden doorberekend. Gefaseerd tot aan 2021 zullen de inkomsten dan nog eens met 100 miljoen euro moeten gaan dalen. Dat betekend dat de tarieven vanaf 1 juli 2017 verlaagd zullen worden.

ACM houdt toezicht op bedrijven met monopolie positie’s

Voor consumenten biedt dit meer zekerheid en zal de gasrekening voor iedereen een stukje goedkoper worden. Hoeveel dit exact is moet nog duidelijk worden. De gastransporttarieven beslaan 1/5 van onze gaskosten. Ā De ACM houdt toezicht op bedrijven die een monopolie positie bezitten. Zodat consumenten niet meer hoeven te betalen dan eigenlijk het geval is . GTS kan zich vinden in het besluit van de Autoriteit en heeft besloten dit niet verder aan te vechten.

Volgend jaar de keuze voor 2 aparte energieleveranciers op aansluiting

Gisteren plaatsten we nog het bericht dat er vanaf 2018 meer energieleveranciers op dezelfde aansluiting actief mogen zijn. De ACM doet dit om onze energievoorziening betaalbaar te houden en betrouwbaar. Daar hoort dus ook het methodebesluit van GTS bij. De energierekening dient betaalbaar te blijven voor consumenten en bedrijven. De energiemarkt blijft altijd in beweging dat betekent dat de prijzen voor elektriciteit en gas niet altijd hetzelfde blijven. Bij het overstappen naar een goedkopere energieleverancier is dan ook de looptijd van belang net als de prijs. Leg de overeenkomst die u aangaat dan ook niet langer vast dan een jaar, want in de tussentijds wijzigen de prijzen weer. U kunt dan altijd profiteren van de energie aanbiedingen die energieleveranciers hebben.

Gasunie moet transporttarieven verlagen van de ACM
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op donderdag, 18 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op donderdag, 18 juli 2019.

Een reactie plaatsen