Gasunie moet transporttarieven verlagen van de ACM

De Gasunie moet van de Autoriteit Consument & Markt de gastransporttarieven gaan verlagen. De tarieven van GTS zijn namelijk vergeleken met de tarieven die buitenlandse gastransportbedrijven rekenen. Het onderzoek liet zien dat GTS op een  efficiĂ«ntere manier moet gaan werken. De buitenlandse collega’s doen dit namelijk wel. Op deze manier worden consumenten benadeeld en dat wil de ACM niet.

Tarieven voor gastransport vanaf 1 juli 2017 lager

In het methodebesluit is dan ook vastgelegd dat GTS kostenefficiënter moet gaan werken, de inkomsten van het bedrijf zullen dan wel gaan dalen met 100 miljoen euro. Deze daling moet dan ook aan de consumenten worden doorberekend. Gefaseerd tot aan 2021 zullen de inkomsten dan nog eens met 100 miljoen euro moeten gaan dalen. Dat betekend dat de tarieven vanaf 1 juli 2017 verlaagd zullen worden.

ACM houdt toezicht op bedrijven met monopolie positie’s

Voor consumenten biedt dit meer zekerheid en zal de gasrekening voor iedereen een stukje goedkoper worden. Hoeveel dit exact is moet nog duidelijk worden. De gastransporttarieven beslaan 1/5 van onze gaskosten.  De ACM houdt toezicht op bedrijven die een monopolie positie bezitten. Zodat consumenten niet meer hoeven te betalen dan eigenlijk het geval is . GTS kan zich vinden in het besluit van de Autoriteit en heeft besloten dit niet verder aan te vechten.

Volgend jaar de keuze voor 2 aparte energieleveranciers op aansluiting

Gisteren plaatsten we nog het bericht dat er vanaf 2018 meer energieleveranciers op dezelfde aansluiting actief mogen zijn. De ACM doet dit om onze energievoorziening betaalbaar te houden en betrouwbaar. Daar hoort dus ook het methodebesluit van GTS bij. De energierekening dient betaalbaar te blijven voor consumenten en bedrijven. De energiemarkt blijft altijd in beweging dat betekent dat de prijzen voor elektriciteit en gas niet altijd hetzelfde blijven. Bij het overstappen naar een goedkopere energieleverancier is dan ook de looptijd van belang net als de prijs. Leg de overeenkomst die u aangaat dan ook niet langer vast dan een jaar, want in de tussentijds wijzigen de prijzen weer. U kunt dan altijd profiteren van de energie aanbiedingen die energieleveranciers hebben.

Gasunie moet transporttarieven verlagen van de ACM
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!