Gasvoorraad slinkt door overproductie

gas

Als er geen stop komt op de gaswinning in Groningen dan moet de gaskraan in 2017 dichtgedraaid worden. In 2005 werd er een plafond ingesteld door toenmalig Minister Brinkhorst, dit plafond was bedoeld om de gasvoorraad te Slochteren niet te snel op te laten raken. Het gasveld in Slochteren is de gasvoorraad voor de toekomst van Nederland.Ā 

De NAM gaat iedere keer het plafond te boven met zijn gaswinningen. En daarom zal Minister Kamp een besluit moeten nemen deze maand om dit tegen te gaan. Met het oog op de crisis zijn de gasopbrengsten ruim 14 mrd euro jaarlijks. Uiteindelijk put de gasvoorraad uit en dan loopt Nederland het risico afhankelijk te worden van buitenlands Gas uit bijvoorbeeld Rusland. Verstandiger is om ons Nederlandse gas zo lang mogelijk in de grond te houden.

NAM houd zich niet aan de regels

Het besluit dat Minister Kamp nog moet gaan nemen moet er voor zorgen dat de NAM aan banden wordt gelegd met zijn gaswinningen. Of er koude winters zijn of niet de NAM zet zijn gasproductie gewoon voort en gaat steeds het plafond te boven. In 2013 is er 8 mrd kuub gas extra gewonnen, tussen 2011 en 2012 ging het nog om een verhoging van 1 mrd kuub. Dat verschil is enorm te noemen terwijl er afgesproken was om maximaal 42,5 mrd kuub aan gas per jaar te winnen.

Benieuwd naar de gasontwikkelingen 2014? Houd dan dagelijks ons nieuws bij. Benieuwd naar de gasprijzen 2014? Besparen op uw gas kosten is gemakkelijk! Start met energie vergelijken. Vergelijk de actuele gasprijzen.

Gasvoorraad slinkt door overproductie
2 beoordelingen 9 gemiddeld

1 gedachte over “Gasvoorraad slinkt door overproductie

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.