Gazprom neemt 2 Nederlandse joint ventures over

foto gazprom

De Europese commissie heeft besloten dat Gazprom twee Nederlandse joint ventures mag overnemen. Met de overname van WINZ en Wintershall Services vergroot de Russische gasgigant zijn positie op de Nederlandse energiemarkt. Gazprom is van plan om zijn gasvoorraad te brengen naar 5 biljoen m3 in 2015.

Gazprom heeft ook een aardgasopslag van 42% in Bergermeer te Alkmaar. Tevens is Gazprom actief met het Duitse Wingas en WIEH waarover zij volledig zeggenschap hebben. Het Russische bedrijf levert sinds een jaar ook gas aan kleine bedrijven in Nederland.

Ook is Gazprom bezig met een project om gas te vervoeren per trein naar zijn Aziatische afnemers, de eerste trein moet vertrekken in 2015 rekening houdend met de veiligheid van het transport is Gazprom nog bezig met het proces.

 

Gazprom neemt 2 Nederlandse joint ventures over
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.