Gazprom in opkomst op Nederlandse energiemarkt

energieleveranciers

Het grootste gasbedrijf van Rusland Gazprom begint steeds meer russisch gas te leveren aan de Nederlandse energiemarkt. Eneco, Essent en Nuon hebben voor een groot gedeelte de markt in energie in handen. Toch levert Gazprom steeds meer gas aan de zakelijke markt en ziet zijn klantenbestand stijgen. 

Gazprom ambieert om in de komende 5 jaar voor 15% aan de zakelijke Nederlandse markt te kunnen leveren. Buiten Nederland bestormd Gazprom ook Engeland, Duitsland en Frankrijk. Nederlandse bedrijven zoeken steeds meer hun toevlucht in het Russische gas omdat Gazprom hun rechtstreeks en goedkoop kan leveren. Hiermee worden de Nederlandse energieleveranciers ondermijnd want tengevolge van de Duitse groene stroom die gesubsidieerd word kunnen zij het hoofd al amper boven water houden.

Gazprom bijna eigenaar geweest van Dong

Gazprom was voornemens om Dong Energy over te nemen maar dit is niet doorgegaan, was dit wel doorgegaan dan had Gazprom nog eens 150.000 extra klanten aan haar portefeuille kunnen toevoegen.

 

 

Gazprom in opkomst op Nederlandse energiemarkt
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!