Gazprom zegt te kunnen concurreren met LNG

lng gas

Het Russische Gazprom heeft in een gesprek met Barclays Capital geuit dat zij kunnen concurreren in de prijs met de Europese markt in LNG Gas. De Verenigde Staten wil stappen maken richting de aardgasmarkt van Rusland met haar aandeel in LNG.

Meerdere landen benaderen VS voor LNG Gas

De Verenigde Staten heeft al overeenkomsten gesloten om LNG te exporteren. Litouwen bijvoorbeeld is deze overeenkomst al aangegaan leverdatums zijn nog niet bekend. Polen heeft de VS ook benaderd voor het goedkopere LNG gas. De landen willen zo minder afhankelijkheid creëeren van het Russische gas.

Litouwen en Polen bouwen drijvende LNG centrales

Bovengenoemde landen willen een drijvende terminal voor LNG bouwen. Toch stelt Gazprom dat hun gasprijzen nog altijd goedkoper zijn dan het vloeibare gas. Critici in Rusland beweren dat de VS Rusland alleen maar sanctie’s heeft opgelegd omdat zij zelf de gasmarkt willen domineren.

Rusland’s energiebedrijven worden meegetrokken in conflict

Veel Russische energiebedrijven zijn de dupe geworden van het conflict met Gazprom en de Oekraïne. Gazprom gaf aan dat haar marktaandeel vrijwel gelijk gebleven was met 30% in 2013 tegen 31% in 2014. Het bedrijf heeft zijn investeringen verminderd om haar cashflow te kunnen garanderen. De verwachting voor dit jaar voor Gazprom is positief, ze verwachten hun investeerders hun winst uit te kunnen betalen.

Bron: Forbes

Gazprom zegt te kunnen concurreren met LNG
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!