Gazprom ziet winst afnemen door conflict OekraĆÆne

Gazprom Ruslands grootste energieleverancier heeft haar omzet zien dalen door het conflict met buurland OekraĆÆne. De omzet daalde met 38% naar 3,2 mrd euro.

In Juni 2014 besloot Gazprom de gaskraan te sluiten wegens niet betaalde rekeningen van de kant van OekraĆÆne. De openstaande rekeningen bedroegen ruim 3,7 mrd euro. Desondanks kon Gazprom een winststijging van 2,1 biljoen roebel bijschrijven dankzij de betaling van klanten in dollars. De roebel daarentegen is momenteel heel zwak door de recessie. Dus de betaling in dollars zorgde mede voor de winst.

Landen zoals Turkije, Engeland en ItaliĆ« Ā importeerden juist meer gas vanuit Rusland. Daar was juist een stijging te meten in de gasleveringen van 2,5%. Gazprom exporteert 25% aardgas naar het buitenland. Duitsland importeerde juist minder van Gazprom’s gas het land produceert zelf momenteel meer groene stroom dankzij de Duitse subsidie’s waardoor er een overschot ontstaan is.

Gazprom ziet winst afnemen door conflict OekraĆÆne
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!