GDF Suez gaat vloeibaar gas opslaan in Zeebrugge

lng gas

De Franse energieleverancier GDF Suez (Electrabel ), NYK, en Mitsubishi schaffen gezamelijk een LNG bunkerschip aan van het Koreaanse bedrijf Hanjin. Met dit schip willen ze vanuit Zeebrugge LNG vloeibaar gas gaan vervoeren.

Zeebrugge heeft LNG-terminal

Zeebrugge is qua locatie de beste optie voor de bedrijf temeer omdat de LNG-terminal van Fluxys daar gelegen is. Dit plan is tevens bedoeld om de strenge regelgeving omtrent de uitstoot van zwaveloxide die op 1 januari 2015 ingaat te kunnen hanteren.

De eerste tankbeurten zullen over twee jaar plaatsvinden in Zeebrugge. De eerste klant zal het Noorse United European Car Carriers (UECC) zijn. Zij hebben met GDF Suez een samenwerking gesloten voor het leveren van LNG voor twee hybride schepen die op LNG en stookolie varen. Het autotransport wat UECC vervoert gaat over de Noordzee en de Baltische zee. De verwachting is dat meerdere klanten zullen volgen.

GDF Suez gaat vloeibaar gas opslaan in Zeebrugge
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.