GDF Suez verandert naam in Engie

biomassa

Het Franse energieconcern GDF Suez heeft aangekondigd dat zij hun bedrijfsnaam gaan veranderen in Engie. Na een fusie in 2008 tussen Gaz de France en Suez ontstond de naam GDF Suez.

GDF Suez is Ć©Ć©n van de grootste producenten in elektriciteit en gas. In Nederland levert GDF Suez elektriciteit en gas aan de zakelijke markt. In Nederland merken we niet veel van de naamsverandering omdat het bedrijf hier onder de naam Electrabel energie levert.

GDF Suez heeft een aantal kerncentrales in Belgiƫ waaronder Tihange, doel 1 & 2 die door mankementen stil werden gelegd. Buiten Belgiƫ en Nederland is het bedrijf ook actief in de Verenigde Staten en Braziliƫ. Ook heeft het bedrijf zijn activiteiten in LNG Gas benut zo worden de komende vijf jaar in Nederland vijftien LNG tankstations gebouwd.

Onlangs sloot GDF Suez nog een overeenkomst in Groot Brittanniƫ voor de duur van 15 jaar om stroom af te nemen van een biomassa centrale. Zij zullen jaarlijks 350 GWh aan duurzame energie afnemen van de centrale die stro verbrand.

GDF Suez verandert naam in Engie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.