GDF Suez wil kolencentrales inzetten bij tijdelijk wegvallen windenergie

kolencentrale

Energieleverancier GDF Suez wil haar kolencentrales inzetten wanneer windenergie en zonne-energie niet voldoende leveren. Deze keuze van de leverancier draagt niet bij aan afspraken gedaan in het Energieakkoord.

Kolencentrales zijn meer milieubelastend dan gascentrales

De gemiddelde kolencentrale stoot meer CO2 uit dan de gascentrales, vandaar dat er ook besloten werd in het akkoord dat deze moesten sluiten. De keuze voor een kolencentrale is simpel: voor bruinkool word minder gevraagd dan voor aardgas. De kans bestaat altijd dat er periodes zijn waar windenergie niet voldoende word opgewekt, en daar kunnen kolencentrales ideaal als achterban worden gebruikt om bij te springen in geval van stroomtekort.

Kolencentrales brengen meer verdiensten op

Voor energieleveranciers met kolencentrales is het ook rendabeler zij verdienen hier meer aan dan aan gas gestookte centrales. Het aandeel in duurzame energie is momenteel niet voldoende om op te kunnen draaien wanneer er een dergelijk stroomtekort zou optreden.

Aardgas gestookte centrales zijn duur in onderhoud vandaar dat deze niet meer rendabel zijn voor de energieleveranciers. Een aantal centrales zijn al stilgelegd waaronder de Clauscentrale van Essent.

Bron: FD

 

GDF Suez wil kolencentrales inzetten bij tijdelijk wegvallen windenergie
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!