Gebruik windturbines in Noordzee tempert visvangst

visvangst-noordzee

Het Britse gedeelte aan de Noordzee is de ideale plek om op kreeft te vissen de Westermost Rough. Maar sinds de komst van windturbines daar is de vangst afgenomen. Voorheen werd de vangst geƫxporteerd voor hoge prijzen naar Frankrijk, Spanje en Portugal.

Dong Energy die eigenaar is van de windturbines heeft sindsdien een onderzoek uitgevoerd in samenwerking met de Cohen’s Group op het effect van de visvangst. Dit is nodig om te bekijken wat de lange termijn verwachting hierop is. Het aandeel in offshore windenergie zal alleen maar toenemen omdat het een belangrijk onderdeel is in de industrie van Noord-Oost Engeland.

Westermost Rough waar de windturbines staan voorziet 15.000 huishoudens in hun energiebehoefte. Binnenkort zal er een nieuw offshore windpark verrijzen aan de Humber Gateway, ook staan er nog twee windparken gepland voor Dogger Bank en Hornsea. Omwonenden zijn bezorgd wat deze windparken zullen aanrichten voor de visvangst in het gebied. Ook zijn de vissers in het gebied afhankelijk van de omzet van de visvangst. De Cohen’s Group is bang dat de kreeften in het gebied zijn verstikt in de kabels die aangelegd zijn voor de windparken.

Door de bouw van de windparken is er een aantal jaren niet gevist, dus de verwachting is dat de visvoorraad juist gestegen is. Dong Energy beklemt dat zij een goede samenwerking willen met de lokale vissers en ze daarbij nodig ondersteunen.

Bron: TheGuardian

Windenergie tarieven op een rijtje zetten

Windenergie is elektriciteit afkomstig van onuitputtelijke duurzame bronnen, bent u benieuwd naar de energietarieven in windenergie? Start dan bij ons met windenergie vergelijken en bekijk de goedkoopste aanbieding op Energievergelijking.nl.

Gebruik windturbines in Noordzee tempert visvangst
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.